• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Runebergin torttu

Runebergin torttu on herkullinen klassikkoleivonnainen. Runebergin torttu on saanut nimensä suomen kansallisrunoilijan J. L. Runebergin mukaan.
Runebergin torttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 542 kcal / annos (130g)

Ainekset

6 annosta
    • 150gleivontamargariinia tai voita
    • 1dlsokeria
    • 1dlfariinisokeria
    • 1 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1dlkuorettomia manteleita jauhettuna
    • 1 1/2dlpiparkakkumuruja tai korppujauhoja
    • 1 1/2tlleivinjauhetta
    • 2munaa
    • 1dlkevytkermaa tai maitoa

Kostutusliemi

    • 1/2dlrommia tai punssia
    • 1/2dlvettä
    • 2rklfariinisokeria

Koristeeksi

    • vadelmamarmeladia
    • sokerikuorrutetta putkilosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota kuusi uuninkestävää kahvikuppia (1 1/2 dl). Vaahdota pehmeä margariini, sokeri ja fariinisokeri. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää seokseen. Lisää kerma nopeasti sekoittaen. Nostele torttutaikinaa kuppeihin. Aseta kahvikupit uunipellille ja kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia.
  2. Mittaa kostutusliemen aineet kattilaan ja kuumenna. Lusikoi hieman jäähtyneiden torttujen pinnalle lientä. Anna torttujen mehevöityä kupissa mielellään seuraavaan päivään. Kumoa torttukupit tarjolle.
  3. Koristele vadelma-marmeladinokareella ja pursota sokerikuorrutetta sen ympärille.

Ravintosisältö perannos 130g100 g

  • 542 kcal2 270 kJ
  • Proteiinia8 g
  • Hiilihydraatteja55 g
  • Rasvaa30 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille41
  • LA30.1.2017

    Piparinmurut ja kostuke antavat tortulle herrrkullisen maun ja kivan rapsajan mutta samalla muhevan rakenteen 😋! Suosittelen kokeilemaan joulupiparin muruja. Jemmaan aina piparitaikinaa pakkaseen pellillisen verran, josta sitten pyöräytetään kahviherkkuja tammikuullekin ja niistä jää sopivasti pipareita torttujakin varten.