Runebergin torttu
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Runebergin torttu on herkullinen alkuvuoden klassikkoleivonnainen. Runebergin torttu on saanut nimensä suomen kansallisrunoilijan J. L. Runebergin mukaan.
Ainekset
6 annosta
150 g | leivontamargariinia tai voita tai |
1 dl | sokeria tai |
1 dl | fariinisokeria tai |
1 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 dl | kuoretonta mantelijauhetta tai |
1 1/2 dl | piparkakkumuruja tai korppujauhoja tai |
1 1/2 tl | leivinjauhetta tai |
2 | munaa tai |
1 dl | maitoa tai |
Kostutusliemi | |
---|---|
1/2 dl | rommia tai punssia tai |
1/2 dl | vettä tai |
2 rkl | fariinisokeria tai |
Koristeeksi | |
vadelmamarmeladia tai | |
sokerikuorrutetta putkilosta tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 593 kJ / 381 kcal |
Rasva | 20,8 g |
josta tyydyttynyttä | 8,2 g |
Hiilihydraatit | 39 g |
josta sokereita | 26,6 g |
Proteiini | 5,3 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Voitele ja korppujauhota kuusi uuninkestävää kahvikuppia (1 1/2 dl).
Vaahdota pehmeä margariini, sokeri ja fariinisokeri. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen vatkaten.
Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää seokseen. Lisää maito nopeasti sekoittaen. Jaa torttutaikina kuppeihin.
Aseta kahvikupit uunipellille ja kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.
Mittaa kostutusliemen aineet kattilaan ja kuumenna. Lusikoi hieman jäähtyneiden torttujen pinnalle lientä. Anna torttujen mehevöityä kupissa mielellään seuraavaan päivään. Kumoa torttukupit tarjolle.
Koristele vadelma-marmeladinokareella ja pursota sokerikuorrutetta sen ympärille.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Dansukker Luomu fariinisokeri 500gHinta 2,95/kpl5,90/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Dr. Oetker Mantelijauhe 50gHinta 1,89/kpl37,80/kg
- Saarioinen Vadelmamarmeladi 230gHinta 2,75/kpl11,96/kg
- Dr. Oetker Sokerikuorrute Valkoinen 125gHinta 2,39/kpl19,12/kg
- Flora Culinesse kasviöljyvalmiste 500ml laktoositonHinta 2,09/kpl4,18/l
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Dansukker fariinisokeri 500gHinta 1,79/kpl3,58/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Meira Mantelijauhe 80g pussiHinta 2,65/kpl33,13/kg
- Foodin Luomu Mantelijauho 350gHinta 9,29/kpl26,54/kg
- Töysäläinen piparkakkuja 400 gHinta 2,69/kpl6,73/kg
- K-Menu piparkakku 400gHinta 1,49/kpl3,72/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Valio kevytmaito 5 dlHinta 1,25/kpl2,50/l
- Pirkka paistonkestävä vadelmamarmeladi 280gHinta 2,69/kpl9,61/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(167 arviota)
- yli 60 min3,7(34 arviota)
- yli 60 min3,8(184 arviota)
- yli 60 min4,0(5 arviota)
- yli 60 min3,9(98 arviota)
- yli 60 min3,9(31 arviota)
- yli 60 min3,8(375 arviota)
- yli 60 min3,4(81 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (309 arviota)
- Kirsi6721 päivää sittenHelppo resepti, minultakin onnistuu👍
- Kysyjä24 päivää sittenOhjeessa sanotaan "Anna torttujen mehevöityä kupissa mielellään seuraavaan päivään. Kumoa torttukupit tarjolle." Onko kukaan kokeillut, irtoavatko kupeista vielä kylmänä?
- Hannele K1 vuosi sittenTodella hyvä. Leivonnaisista tuli maukkaita, pehmeitä ja kostutus oli hyvä. Leivonnaiset olivat helppoja tehdä.🙂
- Vallu1 vuosi sittenLisää kerma?? Aineluettelossa ei kyllä ole kermaa lainkaan
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenVallu, kiitos huomiosta. Olemme nyt muokanneet reseptiä.
- Tarja2 vuotta sittenSyötävän hyviä! Käytin korppujauhoja ja muutenkin ohjeen mukaan. Maustoin taikinan 1 rkl Rommiaromia, ja lisäsin samanverran myös kostutusliemeen. Lusikoin taikinan 12 muffinivuokaan, joten olivat toki enemmän muffunsin näköisiä kuin originelli kartion malliset. Reseptistä innostuneena aion kokeilla keraamisiin kuppeihin tai pelti vuokaan seuraavalla kerralla!
- Paakelsi-Pirkko2 vuotta sittenOikein hyviä! Lisäsin taikinaan lisäksi vähän kardemummaa ja pari pisaraa karvasmanteliesanssia. Bueno!
- Jussi2 vuotta sittenIrtoavatko kahvikupeista jos kumoaa vasta seuraavana päivänä?
- Leipuustaja4 vuotta sittenHyviä! Piparit toivat hyvän makulisän. Laitoin puolet piparimurua ja puolet korppujauhoja. Kostutin appelsiinimehulla ja taikinaan pistin vähän pomeranssinkuorta. Porkkanakakun tyylinen leivos.
- Herkkusuu7 vuotta sittenOli hyvää ja lisäsin vielä itse hieman appelsiinin kuorta, joka toi lisää makua.
- Kotikokki7 vuotta sittenHyviä ovat!
- LA8 vuotta sittenPiparinmurut ja kostuke antavat tortulle herrrkullisen maun ja kivan rapsajan mutta samalla muhevan rakenteen 😋! Suosittelen kokeilemaan joulupiparin muruja. Jemmaan aina piparitaikinaa pakkaseen pellillisen verran, josta sitten pyöräytetään kahviherkkuja tammikuullekin ja niistä jää sopivasti pipareita torttujakin varten.