Runebergin torttu
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Runebergin torttu on herkullinen klassikkoleivonnainen. Runebergin torttu on saanut nimensä suomen kansallisrunoilijan J. L. Runebergin mukaan.
Ainekset
6 annosta
150 g | leivontamargariinia tai voita tai |
1 dl | sokeria tai |
1 dl | fariinisokeria tai |
1 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 dl | kuorettomia manteleita jauhettuna tai |
1 1/2 dl | piparkakkumuruja tai korppujauhoja tai |
1 1/2 tl | leivinjauhetta tai |
2 | munaa tai |
1 dl | kevytkermaa tai maitoa tai |
Kostutusliemi | |
---|---|
1/2 dl | rommia tai punssia tai |
1/2 dl | vettä tai |
2 rkl | fariinisokeria tai |
Koristeeksi | |
vadelmamarmeladia tai | |
sokerikuorrutetta putkilosta tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 633 kJ / 390 kcal |
Rasva | 21,9 g |
josta tyydyttynyttä | 8,8 g |
Hiilihydraatit | 39 g |
josta sokereita | 26,5 g |
Proteiini | 5,4 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Voitele ja korppujauhota kuusi uuninkestävää kahvikuppia (1 1/2 dl). Vaahdota pehmeä margariini, sokeri ja fariinisokeri. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen.
Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää seokseen. Lisää kerma nopeasti sekoittaen. Nostele torttutaikinaa kuppeihin. Aseta kahvikupit uunipellille ja kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20–25 minuuttia.
Mittaa kostutusliemen aineet kattilaan ja kuumenna. Lusikoi hieman jäähtyneiden torttujen pinnalle lientä. Anna torttujen mehevöityä kupissa mielellään seuraavaan päivään. Kumoa torttukupit tarjolle.
Koristele vadelma-marmeladinokareella ja pursota sokerikuorrutetta sen ympärille.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka piparkakku 350gHinta 2,09/kpl5,97/kg
- Pirkka paistonkestävä vadelmamarmeladi 280gHinta 2,69/kpl9,61/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Dansukker Luomu fariinisokeri 500gHinta 2,95/kpl5,90/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Dr. Oetker Sokerikuorrute Valkoinen 125gHinta 2,39/kpl19,12/kg
- Meira Mantelijauhe 80g pussiHinta 2,65/kpl33,13/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Flora Culinesse kasviöljyvalmiste 500ml laktoositonHinta 3,09/kpl6,18/l
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,65/kpl1,83/kg
- Töysäläinen piparkakkuja 400 gHinta 2,59/kpl6,48/kg
- K-Menu piparkakku 400gHinta 1,65/kpl4,12/kg
- Saarioinen Vadelmamarmeladi 230gHinta 2,75/kpl11,96/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Dansukker fariinisokeri 500gHinta 1,85/kpl3,70/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomuHinta 3,89/kpl64,83/kg
- Sallinen mantelijauhe 75gHinta 1,59/kpl21,20/kg
- Dr. Oetker Mantelijauhe 50gHinta 1,89/kpl37,80/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(124 arviota)
- yli 60 min3,8(15 arviota)
- yli 60 min3,7(33 arviota)
- yli 60 min4,0(186 arviota)
- 30 - 60 min3,8(83 arviota)
- yli 60 min4,0(26 arviota)
- 30 - 60 min
- 30 - 60 min3,3(9 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (251 arviota)
- Tarja7 kuukautta sittenSyötävän hyviä! Käytin korppujauhoja ja muutenkin ohjeen mukaan. Maustoin taikinan 1 rkl Rommiaromia, ja lisäsin samanverran myös kostutusliemeen. Lusikoin taikinan 12 muffinivuokaan, joten olivat toki enemmän muffunsin näköisiä kuin originelli kartion malliset. Reseptistä innostuneena aion kokeilla keraamisiin kuppeihin tai pelti vuokaan seuraavalla kerralla!
- Paakelsi-Pirkko7 kuukautta sittenOikein hyviä! Lisäsin taikinaan lisäksi vähän kardemummaa ja pari pisaraa karvasmanteliesanssia. Bueno!
- Jussi7 kuukautta sittenIrtoavatko kahvikupeista jos kumoaa vasta seuraavana päivänä?
- ei7 kuukautta sittentosi huono, maistuu pahalta
- Leipuustaja2 vuotta sittenHyviä! Piparit toivat hyvän makulisän. Laitoin puolet piparimurua ja puolet korppujauhoja. Kostutin appelsiinimehulla ja taikinaan pistin vähän pomeranssinkuorta. Porkkanakakun tyylinen leivos.
- Herkkusuu5 vuotta sittenOli hyvää ja lisäsin vielä itse hieman appelsiinin kuorta, joka toi lisää makua.
- Kotikokki5 vuotta sittenHyviä ovat!
- LA6 vuotta sittenPiparinmurut ja kostuke antavat tortulle herrrkullisen maun ja kivan rapsajan mutta samalla muhevan rakenteen 😋! Suosittelen kokeilemaan joulupiparin muruja. Jemmaan aina piparitaikinaa pakkaseen pellillisen verran, josta sitten pyöräytetään kahviherkkuja tammikuullekin ja niistä jää sopivasti pipareita torttujakin varten.