Runebergin torttu
Runebergin torttu on herkullinen klassikkoleivonnainen. Runebergin torttu on saanut nimensä suomen kansallisrunoilijan J. L. Runebergin mukaan.
6 annostayli 60 min542 kcal / annos (130g)
Ainekset
6 annosta
- 150gleivontamargariinia tai voita
- 1dlsokeria
- 1dlfariinisokeria
- 1 1/2dlvehnäjauhoja
- 1dlkuorettomia manteleita jauhettuna
- 1 1/2dlpiparkakkumuruja tai korppujauhoja
- 1 1/2tlleivinjauhetta
- 2munaa
- 1dlkevytkermaa tai maitoa
Kostutusliemi
- 1/2dlrommia tai punssia
- 1/2dlvettä
- 2rklfariinisokeria
Koristeeksi
- vadelmamarmeladia
- sokerikuorrutetta putkilosta
Valmistus
yli 60 min- Voitele ja korppujauhota kuusi uuninkestävää kahvikuppia (1 1/2 dl). Vaahdota pehmeä margariini, sokeri ja fariinisokeri. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää seokseen. Lisää kerma nopeasti sekoittaen. Nostele torttutaikinaa kuppeihin. Aseta kahvikupit uunipellille ja kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia.
- Mittaa kostutusliemen aineet kattilaan ja kuumenna. Lusikoi hieman jäähtyneiden torttujen pinnalle lientä. Anna torttujen mehevöityä kupissa mielellään seuraavaan päivään. Kumoa torttukupit tarjolle.
- Koristele vadelma-marmeladinokareella ja pursota sokerikuorrutetta sen ympärille.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Ravintosisältö per annos 130g100 g
- 542 kcal2 270 kJ
- Proteiinia 8 g
- Hiilihydraatteja55 g
- Rasvaa30 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Hyviä! Piparit toivat hyvän makulisän. Laitoin puolet piparimurua ja puolet korppujauhoja. Kostutin appelsiinimehulla ja taikinaan pistin vähän pomeranssinkuorta. Porkkanakakun tyylinen leivos.
Oli hyvää ja lisäsin vielä itse hieman appelsiinin kuorta, joka toi lisää makua.
Hyviä ovat!
Piparinmurut ja kostuke antavat tortulle herrrkullisen maun ja kivan rapsajan mutta samalla muhevan rakenteen 😋! Suosittelen kokeilemaan joulupiparin muruja. Jemmaan aina piparitaikinaa pakkaseen pellillisen verran, josta sitten pyöräytetään kahviherkkuja tammikuullekin ja niistä jää sopivasti pipareita torttujakin varten.