Hyppää sisältöön
Runebergin torttuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Runebergin torttu

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Runebergin torttu on herkullinen alkuvuoden klassikkoleivonnainen. Runebergin torttu on saanut nimensä suomen kansallisrunoilijan J. L. Runebergin mukaan.

    Ainekset

    6 annosta
    150 g
     
    leivontamargariinia tai voita
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1 dl
     
    fariinisokeria
    tai
    1 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 dl
     
    kuoretonta mantelijauhetta
    tai
    1 1/2 dl
     
    piparkakkumuruja tai korppujauhoja
    tai
    1 1/2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    2
     
    munaa
    tai
    1 dl
     
    maitoa
    tai

    Kostutusliemi

    1/2 dl
     
    rommia tai punssia
    tai
    1/2 dl
     
    vettä
    tai
    2 rkl
     
    fariinisokeria
    tai

    Koristeeksi

     
    vadelmamarmeladia
    tai
     
    sokerikuorrutetta putkilosta
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 593 kJ / 381 kcal
    Rasva
    20,8 g
    josta tyydyttynyttä
    8,2 g
    Hiilihydraatit
    39 g
    josta sokereita
    26,6 g
    Proteiini
    5,3 g
    Suola
    0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Voitele ja korppujauhota kuusi uuninkestävää kahvikuppia (1 1/2 dl).
    Vaahdota pehmeä margariini, sokeri ja fariinisokeri. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen vatkaten.
    Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää seokseen. Lisää maito nopeasti sekoittaen. Jaa torttutaikina kuppeihin.
    Aseta kahvikupit uunipellille ja kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.
    Mittaa kostutusliemen aineet kattilaan ja kuumenna. Lusikoi hieman jäähtyneiden torttujen pinnalle lientä. Anna torttujen mehevöityä kupissa mielellään seuraavaan päivään. Kumoa torttukupit tarjolle.
    Koristele vadelma-marmeladinokareella ja pursota sokerikuorrutetta sen ympärille.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pysyvästi edullinen
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,25/kpl
      1,25/kg
    • Dansukker Luomu fariinisokeri 500g
      Hinta 2,95/kpl
      5,90/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,85/kpl
      1,85/kg
    • Dr. Oetker Mantelijauhe 50g
      Hinta 1,89/kpl
      37,80/kg
    • Saarioinen Vadelmamarmeladi 230g
      Hinta 2,75/kpl
      11,96/kg
    • Dr. Oetker Sokerikuorrute Valkoinen 125g
      Hinta 2,39/kpl
      19,12/kg
    • Flora Culinesse kasviöljyvalmiste 500ml laktoositon
      Hinta 2,09/kpl
      4,18/l
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,09/kpl
      1,09/kg
    • K-Menu sokeri 1kg
      Hinta 0,99/kpl
      0,99/kg
    • Dansukker fariinisokeri 500g
      Hinta 1,79/kpl
      3,58/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 3,39/kpl
      1,70/kg
    • Meira Mantelijauhe 80g pussi
      Hinta 2,65/kpl
      33,13/kg
    • Foodin Luomu Mantelijauho 350g
      Hinta 9,29/kpl
      26,54/kg
    • Töysäläinen piparkakkuja 400 g
      Hinta 2,69/kpl
      6,73/kg
    • K-Menu piparkakku 400g
      Hinta 1,49/kpl
      3,72/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,59/kpl
      3,90/kg
    • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
      Hinta 2,19/kpl
      4,72/kg
    • Arla Suomi kevytmaito 2dl ESL
      Hinta 0,59/kpl
      2,95/l
    • Valio kevytmaito 5 dl
      Hinta 1,25/kpl
      2,50/l
    • Pirkka paistonkestävä vadelmamarmeladi 280g
      Hinta 2,69/kpl
      9,61/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (309 arviota)

    • Kirsi67
      21 päivää sitten
      Helppo resepti, minultakin onnistuu👍
    • Kysyjä
      24 päivää sitten
      Ohjeessa sanotaan "Anna torttujen mehevöityä kupissa mielellään seuraavaan päivään. Kumoa torttukupit tarjolle." Onko kukaan kokeillut, irtoavatko kupeista vielä kylmänä?
    • Hannele K
      1 vuosi sitten
      Todella hyvä. Leivonnaisista tuli maukkaita, pehmeitä ja kostutus oli hyvä. Leivonnaiset olivat helppoja tehdä.🙂
    • Vallu
      1 vuosi sitten
      Lisää kerma?? Aineluettelossa ei kyllä ole kermaa lainkaan
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Vallu, kiitos huomiosta. Olemme nyt muokanneet reseptiä.
    • Tarja
      2 vuotta sitten
      Syötävän hyviä! Käytin korppujauhoja ja muutenkin ohjeen mukaan. Maustoin taikinan 1 rkl Rommiaromia, ja lisäsin samanverran myös kostutusliemeen. Lusikoin taikinan 12 muffinivuokaan, joten olivat toki enemmän muffunsin näköisiä kuin originelli kartion malliset. Reseptistä innostuneena aion kokeilla keraamisiin kuppeihin tai pelti vuokaan seuraavalla kerralla!
    • Paakelsi-Pirkko
      2 vuotta sitten
      Oikein hyviä! Lisäsin taikinaan lisäksi vähän kardemummaa ja pari pisaraa karvasmanteliesanssia. Bueno!
    • Jussi
      2 vuotta sitten
      Irtoavatko kahvikupeista jos kumoaa vasta seuraavana päivänä?
    • Leipuustaja
      4 vuotta sitten
      Hyviä! Piparit toivat hyvän makulisän. Laitoin puolet piparimurua ja puolet korppujauhoja. Kostutin appelsiinimehulla ja taikinaan pistin vähän pomeranssinkuorta. Porkkanakakun tyylinen leivos.
    • Herkkusuu
      7 vuotta sitten
      Oli hyvää ja lisäsin vielä itse hieman appelsiinin kuorta, joka toi lisää makua.
    • Kotikokki
      7 vuotta sitten
      Hyviä ovat!
    • LA
      8 vuotta sitten
      Piparinmurut ja kostuke antavat tortulle herrrkullisen maun ja kivan rapsajan mutta samalla muhevan rakenteen 😋! Suosittelen kokeilemaan joulupiparin muruja. Jemmaan aina piparitaikinaa pakkaseen pellillisen verran, josta sitten pyöräytetään kahviherkkuja tammikuullekin ja niistä jää sopivasti pipareita torttujakin varten.