Hyppää sisältöön
Ruskea kastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ruskea kastike

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Kananmunaton
Perinteinen ruskea kastike sopii monen arkiruoan pohjaksi tai kastikkeeksi. Ruskea kastike maistuu erityisesti lihapullien ja muusin kanssa.
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta

Ravintosisältö

  • Energia
    319 kJ / 76 kcal
  • Rasva
    5,9 g
  • josta tyydyttynyttä
    3,9 g
  • Hiilihydraatit
    4,9 g
  • josta sokereita
    0,3 g
  • Proteiini
    1 g
  • Suola
    1,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuumenna vesi kattilassa ja liuota liemifondi veteen. Jätä liemi odottamaan liedelle.
  2. Sulata voi pannulla tai paistokasarissa. Lisää vehnäjauhot ja ruskista keskilämmöllä samalla puuhaarukalla sekoitellen, kunnes seos on tumman ruskeaa.
  3. Lisää kuuma lihaliemi pienissä erissä samalla hyvin sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti. Mausta pippurilla ja soijakastikkeella. Mausta halutessasi kastike kermalla ja tomaattisoseella.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,4 (424 arviota)

  • Mummo
    3 päivää sitten
    Hyvää on, jatkoon.😊
  • Hebe
    2 kuukautta sitten
    Loistava ohje, näin aloittalijalle.
  • Timo
    2 kuukautta sitten
    Vaikka oliskin hyvän makuinen sekoitus erilaisia makuaineita niin ei tää oo mikään (perinteinen) ruskeekastike. Huijausta siis!
  • MW
    4 kuukautta sitten
    Hyvä ja helppo peruskastike.
  • Soosi
    4 kuukautta sitten
    Jauhot paahdetaan valurautapannulla ilman rasvaa. Lisätään voi. Sipuli jonka ajelen hienoksi koska ne "kököt" ei maistu lapsille. Vesi ja keitellään siinä pannulla jonkun aikaa. Esim. Jauheliha ruskistetaan omalla pannullaan hyvin ja lisätään kadt
  • Kotikokki vm1959
    5 kuukautta sitten
    Ei sinne päinkään ruskeeseen perinteiseen kastikkeeseen ei todellakaan kuulu mitään muuta kun reilusti voita kuumalle pannulle sopivasti vehnäjauhoja jotka ruskistetaan ei saa palaa suolaa ja vettä kiehutetaan voi myös laittaa kattilaan kiehumaan pienellä lämmöllä sipuli sopii myös hyvin ja mikä tahansa muu lisuke mausteet pilaa kaiken nykypäivänä suola sipuli ja pippuri riittää myös laakerinlehti
  • Mummeliini
    5 kuukautta sitten
    Ei todellakaan ole oikeata ruskeaa kastiketta 🤢
  • Twist
    8 kuukautta sitten
    Aivan järkyttävän huono ohje.. tein tasantarkkaan niin kuin ohjeessa sanottiin ja siitä tuli liisterimäistä klimppi pallo :) EN SUOSITTELE!!!!
  • Sunnakoipaa
    10 kuukautta sitten
    Jätin pois fondin ja soijakastikkeeen, kermaa en käyttänyt, ketsuppia kyllä. Laitoin kattilassa ja paistoin sekaan pannulla nakit.
  • Kotikokki
    10 kuukautta sitten
    Ei oo kovin hyvä ohje ruskealle kastikkeelle, tuli tehtyä tällä ja ei ihan ollut sellaista kun ruskeakastike on. 2/5
  • Klasu
    1 vuosi sitten
    Nyt on sipuli unohtunut
  • Mesu
    1 vuosi sitten
    No. Tolla ei todellakaan ole MITÄÄN tekemistä perinteisen kanssa. Voi, voi noita ohjeita
  • Kastikettu
    2 vuotta sitten
    Hyvä ruskeakastike ohje. Niksinä paakkuiseen kastikkeeseen on muovinen vispilä. Kun nesteen kaataa jauhoihin samalla vispilällä sekoittaen, ei kastikkeesta tule niin helposti paakkuista. Jos taas kastike näyttää kalpealta, niin jauhojen ruskistus on jäänyt lyhyeksi. Tällöin apuun tule soijakastike, joka tuo makua. Mielessä tulee pitää, että soija on suolaista, joten sen lisäämisen jälkeen kannattaa maistaa kastiketta ennen kuin lisää suolaa sekaan. Jauhojen ruskistus on helpompaa, kun rasvan ja jauhon suhde on 1/1 (yhtä paljon jauhoja kuin rasvaa. Jos kastike on liian löysää, voi joukkoon lisätä maltilla jauhoja. Tämä tapahtuu niin, että jauhot sekoitetaan mukissa veden sekaan (1rkl jauhoja on yleensä ok), siten että sörsselin koostumus on juokseva. Nyt kun vähän kerrallaan sekottaa seosta kastikkeen joukkoon, niin koostumus muuttuu paksummaksi. Tässä maltti on valttia.
  • Suomen suurimman kokkikoulun käynyt
    2 vuotta sitten
    Todella hyvää tuli, kun vain malttaa kypsentää jauhot kunnolla. Suolaa ei kannata lisätä kuin vasta lopussa ,jos tarvii.
  • köyhä pelle
    3 vuotta sitten
    tästä tuli litkua ilman kermaa :(
  • Daffodil
    3 vuotta sitten
    Vinkiksi, lisättävä neste (vesi tai lihaliemi) kannattaa olla KUUMAA, muuten kastikkeesta tulee helposti kokkareista. Jos haluat erityisen samettista kastiketta, kannattaa rasvan ja jauhojen suhde olla sama eli molempia yhtä paljon.
  • Kasvisliemikuutiolla hyvää tuli
    4 vuotta sitten
    Hyvä perusohje kaapissa oli vain kasvisliemikuutioita lisäsin hieman savupaprikajauhetta sinappia, pikkurillinkynnen verran tomaattipyrettä ja täydellistä tuli eikä tarvitse edes kermaa
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    entiiä, pahoittelut että resepti on jäänyt epäselväksi eikä kastike onnistunut. Kastikkeen teossa voi käyttää joko vettä tai lihaleintä. Nesteellä reseptissä tarkoitetaan vettä tai lihalientä. Kermaa lisätään halutessa vain vasta aivan lopuksi mausteeksi ja sen takia lopussa, ettei se juoksetu kuumennuksessa.
  • entiiä
    4 vuotta sitten
    Reseptissä puhutaan nesteestä mutta viitataan vain veteen tai lihaliemeen. Epäselvää, laitoin itse kerman ja tuli tosi huono koostumus.
  • hyi
    4 vuotta sitten
    Maistuu pahalta
  • Maailman huonoin kokki
    4 vuotta sitten
    Ui juma! Tulipa maukasta
  • onneton tumpelo
    5 vuotta sitten
    Oli hyvä resepti, tumpelollekin onnistui hienosti, mutta sipulit ei mainittu. Lisäsin lopuksi ison sipulin, joka oli mikrossa kypsennetty tietysti paloiteltuina. Hyvin siihen sipuli sopii ken tykkää.
  • Jorma
    7 vuotta sitten
    Voihin sekoitettuna jauhot jäävät paakkuisiksi ja niitä paakkuja on vaikea hajottaa myöhemmin. Jos sen sijaan sekoittaa jauhot ensin kuumaan lihaliemeen ja kaataa vasta sitten voin sekaan, kastikkeesta tulee tasaisen samettista.
  • Kastikkeen ystävä
    7 vuotta sitten
    Missä sipuli? Sipulin voi kuullottaa etukäteen pannulla tai margariinin/voin kera mikrossa 1min. Ei pala jos sitä pelkää. Lisää seokseen nesteen lisäämisen jälkeen. Antaisin hautua kyllä noin 30 min. Maku on paljon parempi. Voit tehdä isomman erän pakkasta varten lisäämälle suhteessa jauhoja ja marg./voita sekä vähennä vettä. Turhaa sitä on pakastaa. Laita itsellesi sopiviin annos kokoihin. Silloin sulla on aina valmista kastike pohjaa käytettävissä. Ei tarvitse sulattaa etukäteen, kattilaan vaan ja hieman vettä.
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    apuva61, kiitos palautteestasi. Välitän toiveesi tiedoksi eteenpäin.
  • apuva61
    7 vuotta sitten
    HEI HALOO ! Laittakaa ny ihmeessä helppoja peruskastike ohjeita, mieluiten sellaisia joita voi tehdä suuremman satsin ja jemmata vaikka pakkaseen A-P-U-VA .
  • Olisin kokki mutta kun olen maidolle allerginen
    7 vuotta sitten
    1.Ruskistan jauhot 2. laitan sekaan ensin erikseen ruskistetut jauhelihat 3. ja sitten vettä. tulee hyvää. ei tullut kökkäreitä. helppoa!4. sipulitkin haudutin sitten kastikkeessa
  • Mai
    8 vuotta sitten
    Hyvää tuli!