Ruskea kastike
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kananmunaton
Perinteinen ruskea kastike sopii monen arkiruoan pohjaksi tai kastikkeeksi. Ruskea kastike maistuu erityisesti lihapullien ja muusin kanssa.
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
- 5 dl vettä
- 1 1/2 rkl Pirkka nautafondia
- 3 rkl (45 g) voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl Pirkka japanilaista soijakastiketta
- ripaus mustapippuria
- (1/2 dl kermaa)
- (1 rkl tomaattisosetta)
Ravintosisältö
- Energia319 kJ / 76 kcal
- Rasva5,9 g
- josta tyydyttynyttä3,9 g
- Hiilihydraatit4,9 g
- josta sokereita0,3 g
- Proteiini1 g
- Suola1,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
- Kuumenna vesi kattilassa ja liuota liemifondi veteen. Jätä liemi odottamaan liedelle.
- Sulata voi pannulla tai paistokasarissa. Lisää vehnäjauhot ja ruskista keskilämmöllä samalla puuhaarukalla sekoitellen, kunnes seos on tumman ruskeaa.
- Lisää kuuma lihaliemi pienissä erissä samalla hyvin sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti. Mausta pippurilla ja soijakastikkeella. Mausta halutessasi kastike kermalla ja tomaattisoseella.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
- Plussa-etu −8 %Plussa-kortillaEtuhinta 2,30/2 kpl5,75/lIlman Plussa-korttia 1,25/kpl (6,25/l)
Voisit pitää myös näistä
- Arkiston aarrealle 30 min3,7(68 arviota)
- alle 30 min3,5(73 arviota)
- alle 30 min3,8(76 arviota)
- alle 15 min4,6(51 arviota)
- Arkiston aarrealle 30 min3,3(24 arviota)
- alle 30 min3,9(101 arviota)
- alle 30 min3,9(389 arviota)
- alle 30 min4,5(2 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,4 (424 arviota)
- Mummo3 päivää sittenHyvää on, jatkoon.😊
- Hebe2 kuukautta sittenLoistava ohje, näin aloittalijalle.
- Timo2 kuukautta sittenVaikka oliskin hyvän makuinen sekoitus erilaisia makuaineita niin ei tää oo mikään (perinteinen) ruskeekastike. Huijausta siis!
- MW4 kuukautta sittenHyvä ja helppo peruskastike.
- Soosi4 kuukautta sittenJauhot paahdetaan valurautapannulla ilman rasvaa. Lisätään voi. Sipuli jonka ajelen hienoksi koska ne "kököt" ei maistu lapsille. Vesi ja keitellään siinä pannulla jonkun aikaa. Esim. Jauheliha ruskistetaan omalla pannullaan hyvin ja lisätään kadt
- Kotikokki vm19595 kuukautta sittenEi sinne päinkään ruskeeseen perinteiseen kastikkeeseen ei todellakaan kuulu mitään muuta kun reilusti voita kuumalle pannulle sopivasti vehnäjauhoja jotka ruskistetaan ei saa palaa suolaa ja vettä kiehutetaan voi myös laittaa kattilaan kiehumaan pienellä lämmöllä sipuli sopii myös hyvin ja mikä tahansa muu lisuke mausteet pilaa kaiken nykypäivänä suola sipuli ja pippuri riittää myös laakerinlehti
- Mummeliini5 kuukautta sittenEi todellakaan ole oikeata ruskeaa kastiketta 🤢
- Twist8 kuukautta sittenAivan järkyttävän huono ohje.. tein tasantarkkaan niin kuin ohjeessa sanottiin ja siitä tuli liisterimäistä klimppi pallo :) EN SUOSITTELE!!!!
- Sunnakoipaa10 kuukautta sittenJätin pois fondin ja soijakastikkeeen, kermaa en käyttänyt, ketsuppia kyllä. Laitoin kattilassa ja paistoin sekaan pannulla nakit.
- Kotikokki10 kuukautta sittenEi oo kovin hyvä ohje ruskealle kastikkeelle, tuli tehtyä tällä ja ei ihan ollut sellaista kun ruskeakastike on. 2/5
- Klasu1 vuosi sittenNyt on sipuli unohtunut
- Mesu1 vuosi sittenNo. Tolla ei todellakaan ole MITÄÄN tekemistä perinteisen kanssa. Voi, voi noita ohjeita
- Kastikettu2 vuotta sittenHyvä ruskeakastike ohje. Niksinä paakkuiseen kastikkeeseen on muovinen vispilä. Kun nesteen kaataa jauhoihin samalla vispilällä sekoittaen, ei kastikkeesta tule niin helposti paakkuista. Jos taas kastike näyttää kalpealta, niin jauhojen ruskistus on jäänyt lyhyeksi. Tällöin apuun tule soijakastike, joka tuo makua. Mielessä tulee pitää, että soija on suolaista, joten sen lisäämisen jälkeen kannattaa maistaa kastiketta ennen kuin lisää suolaa sekaan. Jauhojen ruskistus on helpompaa, kun rasvan ja jauhon suhde on 1/1 (yhtä paljon jauhoja kuin rasvaa. Jos kastike on liian löysää, voi joukkoon lisätä maltilla jauhoja. Tämä tapahtuu niin, että jauhot sekoitetaan mukissa veden sekaan (1rkl jauhoja on yleensä ok), siten että sörsselin koostumus on juokseva. Nyt kun vähän kerrallaan sekottaa seosta kastikkeen joukkoon, niin koostumus muuttuu paksummaksi. Tässä maltti on valttia.
- Suomen suurimman kokkikoulun käynyt2 vuotta sittenTodella hyvää tuli, kun vain malttaa kypsentää jauhot kunnolla. Suolaa ei kannata lisätä kuin vasta lopussa ,jos tarvii.
- köyhä pelle3 vuotta sittentästä tuli litkua ilman kermaa :(
- Daffodil3 vuotta sittenVinkiksi, lisättävä neste (vesi tai lihaliemi) kannattaa olla KUUMAA, muuten kastikkeesta tulee helposti kokkareista. Jos haluat erityisen samettista kastiketta, kannattaa rasvan ja jauhojen suhde olla sama eli molempia yhtä paljon.
- Kasvisliemikuutiolla hyvää tuli4 vuotta sittenHyvä perusohje kaapissa oli vain kasvisliemikuutioita lisäsin hieman savupaprikajauhetta sinappia, pikkurillinkynnen verran tomaattipyrettä ja täydellistä tuli eikä tarvitse edes kermaa
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenentiiä, pahoittelut että resepti on jäänyt epäselväksi eikä kastike onnistunut. Kastikkeen teossa voi käyttää joko vettä tai lihaleintä. Nesteellä reseptissä tarkoitetaan vettä tai lihalientä. Kermaa lisätään halutessa vain vasta aivan lopuksi mausteeksi ja sen takia lopussa, ettei se juoksetu kuumennuksessa.
- entiiä4 vuotta sittenReseptissä puhutaan nesteestä mutta viitataan vain veteen tai lihaliemeen. Epäselvää, laitoin itse kerman ja tuli tosi huono koostumus.
- hyi4 vuotta sittenMaistuu pahalta
- Maailman huonoin kokki4 vuotta sittenUi juma! Tulipa maukasta
- onneton tumpelo5 vuotta sittenOli hyvä resepti, tumpelollekin onnistui hienosti, mutta sipulit ei mainittu. Lisäsin lopuksi ison sipulin, joka oli mikrossa kypsennetty tietysti paloiteltuina. Hyvin siihen sipuli sopii ken tykkää.
- Jorma7 vuotta sittenVoihin sekoitettuna jauhot jäävät paakkuisiksi ja niitä paakkuja on vaikea hajottaa myöhemmin. Jos sen sijaan sekoittaa jauhot ensin kuumaan lihaliemeen ja kaataa vasta sitten voin sekaan, kastikkeesta tulee tasaisen samettista.
- Kastikkeen ystävä7 vuotta sittenMissä sipuli? Sipulin voi kuullottaa etukäteen pannulla tai margariinin/voin kera mikrossa 1min. Ei pala jos sitä pelkää. Lisää seokseen nesteen lisäämisen jälkeen. Antaisin hautua kyllä noin 30 min. Maku on paljon parempi. Voit tehdä isomman erän pakkasta varten lisäämälle suhteessa jauhoja ja marg./voita sekä vähennä vettä. Turhaa sitä on pakastaa. Laita itsellesi sopiviin annos kokoihin. Silloin sulla on aina valmista kastike pohjaa käytettävissä. Ei tarvitse sulattaa etukäteen, kattilaan vaan ja hieman vettä.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenapuva61, kiitos palautteestasi. Välitän toiveesi tiedoksi eteenpäin.
- apuva617 vuotta sittenHEI HALOO ! Laittakaa ny ihmeessä helppoja peruskastike ohjeita, mieluiten sellaisia joita voi tehdä suuremman satsin ja jemmata vaikka pakkaseen A-P-U-VA .
- Olisin kokki mutta kun olen maidolle allerginen7 vuotta sitten1.Ruskistan jauhot 2. laitan sekaan ensin erikseen ruskistetut jauhelihat 3. ja sitten vettä. tulee hyvää. ei tullut kökkäreitä. helppoa!4. sipulitkin haudutin sitten kastikkeessa
- Mai8 vuotta sittenHyvää tuli!