• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
Ruskea kastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ruskea kastike

N. 0,05€/annos.

  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 73,3 kcal / 100 g (100g)

Ainekset

4 annosta
    • 2rklvoita tai margariinia
    • 3rklvehnäjauhoja
    • 4dlvettä tai lihalientä
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmusta- tai valkopippuria
    • (1 dlkermaa)

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuumenna rasva kattilassa tai mieluiten valurautapannussa niin, että se saa hieman väriä. Sekoita joukkoon jauhot. Anna ruskistua koko ajan sekoittaen kauniin ruskeaksi. Lisää puolet nesteestä. Sekoita hyvin ja kuumenna, kunnes kastike sakenee ja kiehahtaa. Lisää loppu neste, ja kiehauta kokoajan sekoittaen.
  2. Anna kastikkeen hautua kattilassa välillä sekoitellen 5-10 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon soijakastike ja lisää halutessasi tilkka kermaa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 73,3 kcal306 kJ
  • Proteiinia0,88 g
  • Hiilihydraatteja4,91 g
  • Rasvaa5,62 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 22 arvostelua
  • Olisin kokki mutta kun olen maidolle allerginen11.8.2017

    1.Ruskistan jauhot 2. laitan sekaan ensin erikseen ruskistetut jauhelihat 3. ja sitten vettä. tulee hyvää. ei tullut kökkäreitä. helppoa!4. sipulitkin haudutin sitten kastikkeessa

  • Mai10.12.2016

    Hyvää tuli!