Ruskea kastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ruskea kastike

Perinteinen ruskea kastike sopii monen arkiruoan pohjaksi tai lisäkkeeksi. Kokeile rohkeasti! Noin 0,05€/annos.

  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 73,3 kcal / 100 g (100g)

Ainekset

4 annosta
    • 2rklvoita tai margariinia
    • 3rklvehnäjauhoja
    • 4dlvettä tai lihalientä
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmusta- tai valkopippuria
    • (1 dlkermaa)

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuumenna rasva kattilassa tai mieluiten valurautapannussa niin, että se saa hieman väriä. Sekoita joukkoon jauhot. Anna ruskistua koko ajan sekoittaen kauniin ruskeaksi. Lisää puolet nesteestä. Sekoita hyvin ja kuumenna, kunnes kastike sakenee ja kiehahtaa. Lisää loppu neste, ja kiehauta kokoajan sekoittaen.
  2. Anna kastikkeen hautua kattilassa välillä sekoitellen 5-10 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon soijakastike ja lisää halutessasi tilkka kermaa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 73,3 kcal306 kJ
  • Proteiinia0,88 g
  • Hiilihydraatteja4,91 g
  • Rasvaa5,62 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 34 arvostelua
  • Jorma20.3.2018

    Voihin sekoitettuna jauhot jäävät paakkuisiksi ja niitä paakkuja on vaikea hajottaa myöhemmin. Jos sen sijaan sekoittaa jauhot ensin kuumaan lihaliemeen ja kaataa vasta sitten voin sekaan, kastikkeesta tulee tasaisen samettista.

  • Kastikkeen ystävä15.3.2018

    Missä sipuli? Sipulin voi kuullottaa etukäteen pannulla tai margariinin/voin kera mikrossa 1min. Ei pala jos sitä pelkää. Lisää seokseen nesteen lisäämisen jälkeen. Antaisin hautua kyllä noin 30 min. Maku on paljon parempi. Voit tehdä isomman erän pakkasta varten lisäämälle suhteessa jauhoja ja marg./voita sekä vähennä vettä. Turhaa sitä on pakastaa. Laita itsellesi sopiviin annos kokoihin. Silloin sulla on aina valmista kastike pohjaa käytettävissä. Ei tarvitse sulattaa etukäteen, kattilaan vaan ja hieman vettä.

  • apuva6116.2.2018

    HEI HALOO ! Laittakaa ny ihmeessä helppoja peruskastike ohjeita, mieluiten sellaisia joita voi tehdä suuremman satsin ja jemmata vaikka pakkaseen A-P-U-VA .

  • K-Kuluttajapalvelu16.2.2018

    apuva61, kiitos palautteestasi. Välitän toiveesi tiedoksi eteenpäin.

  • Olisin kokki mutta kun olen maidolle allerginen11.8.2017

    1.Ruskistan jauhot 2. laitan sekaan ensin erikseen ruskistetut jauhelihat 3. ja sitten vettä. tulee hyvää. ei tullut kökkäreitä. helppoa!4. sipulitkin haudutin sitten kastikkeessa

  • Mai10.12.2016

    Hyvää tuli!