Ruskea kastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ruskea kastike

Perinteinen ruskea kastike sopii monen arkiruoan pohjaksi tai kastikkeeksi. Kokeile rohkeasti! Ruskea kastike maistuu erityisesti lihapullien ja muusin kanssa. Noin 0,05€/annos.

4 annostaalle 30 min73,3 kcal / 100 g (100g)

Ainekset

4 annosta

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuumenna rasva kattilassa tai mieluiten valurautapannussa niin, että se saa hieman väriä. Sekoita joukkoon jauhot. Anna ruskistua koko ajan sekoittaen kauniin ruskeaksi. Lisää puolet nesteestä. Sekoita hyvin ja kuumenna, kunnes kastike sakenee ja kiehahtaa. Lisää loppu neste, ja kiehauta kokoajan sekoittaen.
  2. Anna kastikkeen hautua kattilassa välillä sekoitellen 5-10 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon soijakastike ja lisää halutessasi tilkka kermaa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 73,3 kcal306 kJ
  • Proteiinia 0,88 g
  • Hiilihydraatteja4,91 g
  • Rasvaa5,62 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Pirkka suomalainen voi 400g
    4,35/kpl
    10,87/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    4,85/kpl
    12,12/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    1,79/kpl
    1,79/kg
  • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    3,49/kpl
    1,74/kg
  • Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    2,55/kpl
    1,27/kg
  • Maggi 168g Extra Lihaliemi 16 palaa
    Maggi 168g Extra Lihaliemi 16 palaa
    2,09/kpl
    12,44/kg
  • Bong Lihaliemikuutiot 120g 12-p
    Bong Lihaliemikuutiot 120g 12-p
    1,85/kpl
    15,42/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,79/kpl
    0,79/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,35/kpl
    4,70/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,99/kpl
    26,53/kg
  • Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
    Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
    9,95/kpl
    27,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,99/kpl
    36,67/kg
  • Pirkka japanilainen soijakastike 150ml
    Pirkka japanilainen soijakastike 150ml
    1,95/kpl
    13,00/l
  • Pirkka kiinalainen soijakastike 150ml
    Pirkka kiinalainen soijakastike 150ml
    1,49/kpl
    9,93/l
  • Pirkka Luomu japanilainen soijakastike 150ml
    Pirkka Luomu japanilainen soijakastike 150ml
    2,45/kpl
    16,33/l
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
    Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
    2,35/kpl
    4,70/l
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    0,95/kpl
    4,75/l
  • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
    Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
    2,65/kpl
    5,30/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille294 arvostelua
  • köyhä pelle25.3.2022

    tästä tuli litkua ilman kermaa :(

  • Daffodil1.8.2021

    Vinkiksi, lisättävä neste (vesi tai lihaliemi) kannattaa olla KUUMAA, muuten kastikkeesta tulee helposti kokkareista. Jos haluat erityisen samettista kastiketta, kannattaa rasvan ja jauhojen suhde olla sama eli molempia yhtä paljon.

  • Kasvisliemikuutiolla hyvää tuli20.5.2021

    Hyvä perusohje kaapissa oli vain kasvisliemikuutioita lisäsin hieman savupaprikajauhetta sinappia, pikkurillinkynnen verran tomaattipyrettä ja täydellistä tuli eikä tarvitse edes kermaa

  • K-Kuluttajapalvelu18.4.2021

    entiiä, pahoittelut että resepti on jäänyt epäselväksi eikä kastike onnistunut. Kastikkeen teossa voi käyttää joko vettä tai lihaleintä. Nesteellä reseptissä tarkoitetaan vettä tai lihalientä. Kermaa lisätään halutessa vain vasta aivan lopuksi mausteeksi ja sen takia lopussa, ettei se juoksetu kuumennuksessa.

  • entiiä18.4.2021

    Reseptissä puhutaan nesteestä mutta viitataan vain veteen tai lihaliemeen. Epäselvää, laitoin itse kerman ja tuli tosi huono koostumus.

  • hyi2.1.2021

    Maistuu pahalta

  • Maailman huonoin kokki23.11.2020

    Ui juma! Tulipa maukasta

  • onneton tumpelo6.10.2019

    Oli hyvä resepti, tumpelollekin onnistui hienosti, mutta sipulit ei mainittu. Lisäsin lopuksi ison sipulin, joka oli mikrossa kypsennetty tietysti paloiteltuina. Hyvin siihen sipuli sopii ken tykkää.

  • Jorma20.3.2018

    Voihin sekoitettuna jauhot jäävät paakkuisiksi ja niitä paakkuja on vaikea hajottaa myöhemmin. Jos sen sijaan sekoittaa jauhot ensin kuumaan lihaliemeen ja kaataa vasta sitten voin sekaan, kastikkeesta tulee tasaisen samettista.

  • Kastikkeen ystävä15.3.2018

    Missä sipuli? Sipulin voi kuullottaa etukäteen pannulla tai margariinin/voin kera mikrossa 1min. Ei pala jos sitä pelkää. Lisää seokseen nesteen lisäämisen jälkeen. Antaisin hautua kyllä noin 30 min. Maku on paljon parempi. Voit tehdä isomman erän pakkasta varten lisäämälle suhteessa jauhoja ja marg./voita sekä vähennä vettä. Turhaa sitä on pakastaa. Laita itsellesi sopiviin annos kokoihin. Silloin sulla on aina valmista kastike pohjaa käytettävissä. Ei tarvitse sulattaa etukäteen, kattilaan vaan ja hieman vettä.

  • apuva6116.2.2018

    HEI HALOO ! Laittakaa ny ihmeessä helppoja peruskastike ohjeita, mieluiten sellaisia joita voi tehdä suuremman satsin ja jemmata vaikka pakkaseen A-P-U-VA .

  • K-Kuluttajapalvelu16.2.2018

    apuva61, kiitos palautteestasi. Välitän toiveesi tiedoksi eteenpäin.

  • Olisin kokki mutta kun olen maidolle allerginen11.8.2017

    1.Ruskistan jauhot 2. laitan sekaan ensin erikseen ruskistetut jauhelihat 3. ja sitten vettä. tulee hyvää. ei tullut kökkäreitä. helppoa!4. sipulitkin haudutin sitten kastikkeessa

  • Mai10.12.2016

    Hyvää tuli!