• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kantarellikastike

Tuoreet kantarellit ovat loppukesän herkkua, ja maistuvat eritysen hyviltä kermaisessa kantarellimuhennoksessa. Tämäkin resepti vain n. 2,35€/annos*.
Kantarellikastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 200 kcal / annos (200g)

Ainekset

4 annosta
    • 1l(n. 200 g)kantarelleja
    • 1(100 g)sipuli
    • 2-3rklvoita
    • n. 1dlvettä
    • 1tlk(2 dl)Pirkka kuohu- tai kevytkermaa
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 1/2-1rklsherryä tai balsamiviinietikkaa
    • 1/2dlpersiljaa hienonnettuna

Valmistus

alle 30 min
  1. Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna kuorittu sipuli.
  2. Sulata rasva paistokasarissa, lisää sipuli ja anna kuullottua. Lisää sienet ja paista, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.
  3. Ripottele pinnalle vehnäjauhot sekoittaen. Kaada vesi ja kerma paistokasariin. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  4. Mausta suolalla, pippurilla ja sherryllä tai balsamiviinietikalla. Ripottele päälle persiljaa. Tarjoa kantarellikastike esimerkiksi perunoiden ja Pirkka Parhaat naudan rotukarjan jauhelihapihvien kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 200 kcal831 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja7 g
  • Rasvaa17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 41 arvostelua