Kantarellikastike
Tuoreet kantarellit ovat loppukesän herkkua, ja maistuvat eritysen hyviltä kermaisessa kantarellimuhennoksessa. Tämäkin resepti vain n. 2,35€/annos*.
4 annostaalle 30 min200 kcal / annos (200g)
Ainekset
4 annosta
- 1l(n. 200 g)kantarelleja
- 1(100 g)sipuli
- 2-3rklvoita
- 2rklvehnäjauhoja
- n. 1dlvettä
- 1tlk(2 dl)Pirkka kuohu- tai kevytkermaa
- 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 1/2-1rklsherryä tai balsamiviinietikkaa
- 1/2dlpersiljaa hienonnettuna
Valmistus
alle 30 min- Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna kuorittu sipuli.
- Sulata rasva paistokasarissa, lisää sipuli ja anna kuullottua. Lisää sienet ja paista, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.
- Ripottele pinnalle vehnäjauhot sekoittaen. Kaada vesi ja kerma paistokasariin. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
- Mausta suolalla, pippurilla ja sherryllä tai balsamiviinietikalla. Ripottele päälle persiljaa. Tarjoa kantarellikastike esimerkiksi perunoiden ja Pirkka Parhaat naudan rotukarjan jauhelihapihvien kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 200g100 g
- 200 kcal831 kJ
- Proteiinia 3 g
- Hiilihydraatteja7 g
- Rasvaa17 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Kevyen linjan kannattajana ja keliaakikkona vaihdoin vehnäjauhot tattarijauhoihin ja kuohukerman Pirkan paksumpaan ruokakermaan. Sherryt ja etikat jätän syrjään, koska makua tuntuu olevan ilmankin.
Tähän reseptiin kannattaa käyttää sherryä hieman enemmän kuin 1 rkl, kastikkeesta tulee näiden nesteiden annostelun myötä paksuhko. Kuohukermalla, ja suolalla sekä pippurilla maustettuna kastikkeesta tulee erittäin kevyen makuinen ja aika makea. Itse lisäisin kantarellifondia, tai käyttäisin kuohukerman sijaan maustettua ruokakermaa. Yön yli jääkaapissa haudutettuna kastike varmasti saa pikanttia makua! 4 tähteä on juuri oikea määrä tähtiä tälle ohjeelle.
en ole testannut mutta kuulostaaa erittäin hyvltä. t 11v koululainen. meidän pitin etsi sieniä mutta halusin syöd'ä tätä
hyvää ja maukasta on suosittelen kaikille.