KantarellikastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kantarellikastike

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Kananmunaton
Tuoreet kantarellit ovat loppukesän herkkua, ja maistuvat eritysen hyviltä kermaisessa kantarellimuhennoksessa.
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 l (n. 300 g)
 
kantarelleja
tai
1 (100 g)
 
sipuli
tai
2–3 rkl
 
voita
tai
2 rkl
 
vehnäjauhoja
tai
n. 1 dl
 
vettä
tai
1 tlk (2 dl)
 
Pirkka kuohu- tai kevytkermaa
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
1/2–1 rkl
 
sherryä tai balsamiviinietikkaa
tai
1/2 dl
 
persiljaa hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
564 kJ / 135 kcal
Rasva
12,1 g
josta tyydyttynyttä
7,8 g
Hiilihydraatit
4,2 g
josta sokereita
2,3 g
Proteiini
1,8 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna kuorittu sipuli.

Sulata rasva paistokasarissa, lisää sipuli ja anna kuullottua. Lisää sienet ja paista, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.

Ripottele pinnalle vehnäjauhot sekoittaen. Kaada vesi ja kerma paistokasariin. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

Mausta suolalla, pippurilla ja sherryllä tai balsamiviinietikalla. Ripottele päälle persiljaa. Tarjoa kantarellikastike esimerkiksi perunoiden ja jauhelihapihvien kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Hinta 4,55/kpl
    11,37/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 2,09/kpl
    2,09/kg
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
    Hinta 2,75/kpl
    5,50/l
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Pirkka Modenalainen balsamietikka 250ml
    Hinta 3,79/kpl
    15,16/l
  • Pirkka suomalainen persilja ruukussa
    Hinta 1,49/kpl
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,09/kpl
    3,11/kg
  • Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lk
    Hinta 1,69/kpl
    1,69/kg
  • Oivariini 400g normaalisuolainen
    Hinta 3,29/kpl
    8,23/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Plussa-etu −14 %
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,79/kpl
    0,90/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (1,05/kg)
  • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Hinta 3,55/kpl
    1,78/kg
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Hinta 1,15/kpl
    5,75/l
  • Valio kuohukerma 0,5 l
    Hinta 4,09/kpl
    8,18/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,45/kpl
    40,83/kg
  • Del duca aceto balsamico di Modena 250ml
    Hinta 4,29/kpl
    17,16/l
  • Filos tumma balsamiviinietikka 250 ml
    Hinta 3,19/kpl
    12,76/l
  • Pirkka suomalainen persilja 50g
    Hinta 2,59/kpl
    51,80/kg
  • Järvikylä persilja rkk FI
    Hinta 1,59/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (296 arviota)

  • Maikki77
    5 kuukautta sitten
    Todella hyvää, ai että. Etikkana: Pirkka modenalainen balsamietikka
  • Tero-Antero
    5 kuukautta sitten
    Balsamiviinietikkaa vähemmän, niin hyvä on. Soijaa voi laittaa sekaan.
  • Piikku
    5 kuukautta sitten
    Teen ilman kuohukermaa. Voita hiukan enemmän. Keitetyn riisin kanssa.
  • Soffi
    6 kuukautta sitten
    Hyvää tuli. Laitoin kuohukermaa ja vettä mausteeksi pelkkää suolaa, Jätin pois sherryn ja viinietikan.
  • Ritu
    6 kuukautta sitten
    Herkullista, itse laitoin desin vettä, 2 prk kuohukermaa ja kanttarellifondia ,muuten ohjeen mukaan. Nam
  • Pirre
    6 kuukautta sitten
    Hyvää oli tietty
  • Essi
    6 kuukautta sitten
    Tosi hyvää. Maizenan vaaleaa suurustetta. Ja mausteeksi pelkkää suolaa. Toimii.
  • Ansku
    6 kuukautta sitten
    Hyvää.
  • Katriina
    6 kuukautta sitten
    Taivaallisen hyvää :)
  • Sartsa
    6 kuukautta sitten
    Itse kyllä aloittaisin, ja aloitinkin...haihduttamalla nesteen pilkotuista kantarelleista. Sitten voita ja sipulisilppu pannulle jne.
  • Kermaa kerman päälle
    1 vuosi sitten
    En käytä jauhoja kermakastikkeessa, vaan keitän sen kasaan. Näin kastikkeesta tulee gluteeniton ja vhh.
  • Raimovaari
    3 vuotta sitten
    Kevyen linjan kannattajana ja keliaakikkona vaihdoin vehnäjauhot tattarijauhoihin ja kuohukerman Pirkan paksumpaan ruokakermaan. Sherryt ja etikat jätän syrjään, koska makua tuntuu olevan ilmankin.
  • Tapsa
    4 vuotta sitten
    Tähän reseptiin kannattaa käyttää sherryä hieman enemmän kuin 1 rkl, kastikkeesta tulee näiden nesteiden annostelun myötä paksuhko. Kuohukermalla, ja suolalla sekä pippurilla maustettuna kastikkeesta tulee erittäin kevyen makuinen ja aika makea. Itse lisäisin kantarellifondia, tai käyttäisin kuohukerman sijaan maustettua ruokakermaa. Yön yli jääkaapissa haudutettuna kastike varmasti saa pikanttia makua! 4 tähteä on juuri oikea määrä tähtiä tälle ohjeelle.
  • jp
    7 vuotta sitten
    hyvää ja maukasta on suosittelen kaikille.