• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Paistettua kalaa sienikastikkeen kanssa

Paistettua kalaa sienikastikkeen kanssa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 135 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 600gkuha-, siika-, hauki-, ahven- tai turskafileitä
    • 1/2sitruunan mehu
    • 1tlsuolaa
    • mustapippuria
    • 2rklvehnäjauhoja
    • 1-2rklvoita tai margariinia

Kastike

    • 200g(n. 3/4 l)kantarelleja, suppilovahveroita tai
    • Pirkka herkkusieniä
    • 1rklvoita tai margariinia
    • 1tlk(2 dl)kuohu- tai vispikermaa
    • nipputilliä
    • nippuruohosipulia
    • 1/4tlsuolaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Mausta kalafileet sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Leivitä kevyesti vehnäjauhoilla. Paista kalafileet paistokasarissa hitaasti miedolla lämmöllä kummaltakin puolelta, kunnes pinta on saanut vähän väriä ja kala on kypsää. Nosta kalafileet tarjoiluvadille ja peitä foliolla kastikkeen valmistumisen ajaksi.
  2. Kiehauta pannulla puhdistetut, paloitellut sienet. Sekoita joukkoon kerma ja hienonnettu tilli ja ruohosipuli. Mausta kastike ripauksella suolaa ja hauduta muutama minuutti. Tarjoa kalafileet kastikkeen, uusien perunoiden, kirsikkatomaattien ja tillikurkkujen kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 135 kcal564 kJ
  • Proteiinia9,9 g
  • Hiilihydraatteja2,53 g
  • Rasvaa9,29 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2