• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Perunamuusi

Perunamuusi on suomalaisten ikisuosikki, joka maistuu myös perheen pienimmille.
Perunamuusi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 30 min
  • 58,9 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta
    • 1 1/2kgPirkka jauhoisia perunoita (punainen tai lila
    • pussi)
    • n. 4 1/2dlmaitoa
    • n. 1tlsuolaa
    • voita
    • persiljaa tai ruohosipulia

Valmistus

alle 30 min
  1. Pese, kuori ja paloittele perunat. Keitä perunoita, vähässä, suolalla maustetussa vedessä 15-20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
  2. Kuumenna maito. Kaada perunoiden keitinvesi pois. Soseuta perunat ja lisää kuumaa maitoa, kunnes saat haluamasi paksuisen soseen. Mausta perunasose suolalla, voinokareella ja hienonnetulla persiljalla tai ruohosipulilla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit korvata maidon kokonaan tai osittain perunoiden keitinvedellä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 58,9 kcal246 kJ
  • Proteiinia1,92 g
  • Hiilihydraatteja11,2 g
  • Rasvaa0,48 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 22 arvostelua
  • "perunan ystävä"20.7.2017

    lisää myös isohko sipuli pilkottuna/raakana. (antaa hyvän maun eikä maistu sipulille, mutta se kypsyy kuumassa muusissa).