Perunamuusi
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Perunamuusi on suomalaisten ikisuosikki, joka on helppo valmistaa. Se käy monien liha- ja kalaruokien lisäkkeeksi ja maistuu myös perheen pienimmille.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
1 1/2 kg | tai |
n. 4 1/2 dl | maitoa tai |
n. 1 tl | tai |
tai | |
persiljaa tai ruohosipulia tai |
Ravintosisältö
Energia | 300 kJ / 71 kcal |
Rasva | 0,5 g |
josta tyydyttynyttä | 0,3 g |
Hiilihydraatit | 14,3 g |
josta sokereita | 1,6 g |
Proteiini | 2,2 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Pese, kuori ja paloittele perunat.
Keitä perunoita, vähässä, suolalla maustetussa vedessä 15–20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Kaada perunoiden keitinvesi pois.
Kuumenna maito. Soseuta perunat ja lisää kuumaa maitoa, kunnes saat haluamasi paksuisen soseen.
Mausta perunasose suolalla, voinokareella ja hienonnetulla persiljalla tai ruohosipulilla.
Vinkki! Voit korvata maidon kokonaan tai osittain perunoiden keitinvedellä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen persilja ruukussaHinta 1,49/kpl
- Pirkka kevytmaito 5dlHinta 0,75/kpl1,50/l
- Pirkka suomalainen jauhoinen peruna 2kgHinta 2,29/kpl1,15/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka suomalainen persilja 50gHinta 2,59/kpl51,80/kg
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,59/kpl
- Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5lHinta 1,79/kpl1,19/l
- Pirkka suomalainen kevytmaito 1lHinta 0,99/kpl0,99/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 4,09/kpl8,18/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,8(27 arviota)
- alle 30 min3,8(67 arviota)
- 30 - 60 min4,3(23 arviota)
- 30 - 60 min3,7(9 arviota)
- alle 30 min3,8(69 arviota)
- 30 - 60 min4,0(1 arvio)
- alle 30 min4,1(12 arviota)
- yli 60 min3,1(107 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (300 arviota)
- Voe hyvä yksinkertaisuus3 kuukautta sittenHyvä simppeli resepti ja kommentit. Näppituntuma on hyvä ohje.
- Nesteet lisätään näppituntumalla10 kuukautta sittenSaba! Tarvittava maidon määrä vaihtelee runsaastikin eri perunalajikkeilla. Maito tuleeekin lisätä vähitellen ja samalla sakeutta seuraten, näin saa lisättyä oikean maitomäärän muusiin. Huomioi kuitenkin että muusi sakeutuu vielä hetken aikaa maidon lisäyksen jälkeen. Yleisesstikin soseutettaviin perunaruokiin tulisi nesteet lisätä näppituntumalla niin että nesteet lisätään vähitellen ja samalla seurataan notkistumista. Näin saadaan lisättyä eri perunalajikkeille helposti oikea nesteen määrä.
- Saba1 vuosi sittenTuli tosi löysää, laittaisin puolet maitomäärästä
- Uunissa paistettu ja siirapilla makeutettu perunasosevuoka.1 vuosi sittenValmista erittäin helppo ja erinomainen tähderuoka yli jääneestä perunamuusista. Notkista perunamuusi maidolla niin että saat sakean hiukan puuromaisen-vellimäisen soseen. Lisää soseeseen tummaa siirappia noin ½-1 desilitra 1 litraan sosetta. Tarkista suola, usein perunamuusin suola riittää. Jos haluat, niin voit maustaa harkiten ja jauhojakin voit lisätä hiukan. Laita sose voideltuun uunivuokaan. Lisää pinnalle muutamia voinokareita, jos haluat, niin pinnalle voit sirotella kevyesti korppujauhoa. Paista aluksi noin 200 asteisessa uunissa. Kun sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia. Paista noin 2-3 tuntia. Näin Sinulla on valmis uunissa paistettu perunasosevuoka. ******* Vinkki': Valmista perunamuusia tarkjoituksella niin paljon, että siitä riittää raaka-ainetta uunissa paistettuun perunasosevuokaan.
- Näppituntumalla paras perunamuusi1 vuosi sittenTarvittava maidon määrä vaihtelee runsaasti eri perunalajikkeilla ja sen mukaan kuinka sakeaa tai notkeaa muusia halutaan. Joskus on mennyt vahingossa liikaa maitoa, mutta sekin on vielä hallittavissa - laitetaan muusikattila 100-120 asteiseen uuniin hetkeksi, niin sakeutuu sopivasti. Sopivan ja tavoitteen mukaisen muusin sakeuden saa, kun maitoa lisätessä seurataan muusin notkistumista. Ja sakeutuuhan muusi vielä hiukan maidon lisäyksen jälkeen. Muusin teko onnistuu parhaiten näppituntumalla.
- nam2 vuotta sittenAi että tuli hyvää muussia. Laitoin puoli tl muskottipähkinämaustetta myös. Muussin kanssa oli runsaassa voi-öljyseoksessa paistettuja kalapuikkoja sekä remoulade kastiketta. Parasta lauantai illan telkkari sapuskaa
- Nyt muuten on!2 vuotta sittenHyvä ohje ja sairaan hieno kuva. Itse laitoin 1.5 tl suolaa, sillä laitan ruokiin vähä enemmä suolaa ku muut kotikokit. Voimääräks suosittelen 100 g ja maitona punasta. Nii simppelii, nii herkullista!
- Kotikokki2 vuotta sittenToi voinokare ja mausteet ovat maun mukaan kuinka paljon laitetaan. Maalaisjärjellä pitäisi kyllä onnistua näin helppo resepti. Jos maidon määrää ei tiedetä niin laittakaa vähän kerrallaan kunnes on tarpeeksi löysää/ paksua teidän mielestään. Voinokare- ehkä 1 rkl? Mutta jälleen kerran, maun mukaan. Laittakaa vähän kerrallaan, maistakaa, maalaisjärki kehiin. :)
- täh2 vuotta sittenkuinka paljon on nokare voita tossa määrässä, ja paljonko laitetaan persilijaa/ruohosipulia? meneekö pussi?
- Vihainen kotikokki2 vuotta sittenEi ollut tarkkaa määrää maidolle. Ohje on korjattava. Laittakaa vaikka 4.5 dl mielummin kuin 4 1/2 dl
- Ekat muussit2 vuotta sittenLaitoin paketin voita ja litran maitoa. Jotenki ei toiminu. Määrät olisi kiva lisäys reseptiin
- "perunan ystävä"6 vuotta sittenlisää myös isohko sipuli pilkottuna/raakana. (antaa hyvän maun eikä maistu sipulille, mutta se kypsyy kuumassa muusissa).