Perunamuusi
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Tällä reseptillä valmistuu täydellinen ja maistuva perunamuusi! Se käy monien liha-,kala ja kasvisruokien lisäkkeeksi ja maistuu myös perheen pienimmille.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
- 1 1/2 kg Pirkka jauhoisia perunoita (punainen pussi)
- 4 1/2 dl maitoa
- n. 1 tl suolaa
- voita
- persiljaa tai ruohosipulia
Ravintosisältö
- Energia302 kJ / 72 kcal
- Rasva0,5 g
- josta tyydyttynyttä0,3 g
- Hiilihydraatit14,4 g
- josta sokereita1,6 g
- Proteiini2,2 g
- Suola0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
- Pese, kuori ja paloittele perunat.
- Keitä perunoita, vähässä, suolalla maustetussa vedessä 15–20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Kaada perunoiden keitinvesi pois.
- Kuumenna maito. Soseuta perunat ja lisää kuumaa maitoa, kunnes saat haluamasi paksuisen soseen.
- Mausta perunasose suolalla, voinokareella ja hienonnetulla persiljalla tai ruohosipulilla.
Vinkki! Voit korvata maidon kokonaan tai osittain perunoiden keitinvedellä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen jauhoinen peruna 2kgHinta 2,29/kpl1,15/kg
- Pirkka kevytmaito 5dlHinta 0,79/kpl1,58/l
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 4,19/kpl8,38/kg
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,69/kpl
- Valio kevytmaito 0,5 l laktoositon UHTHinta 1,49/kpl2,98/l
- Valio kevytmaito 5 dlHinta 1,25/kpl2,50/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Deliverde persiljaruukku SuomiEtuhinta 1,49/kplnorm. 2,80/kpl
- Persilja ruukku luomu SuomiHinta 2,99/kpl
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,6(95 arviota)
- 30 - 60 min3,8(34 arviota)
- alle 30 min3,8(68 arviota)
- alle 30 min3,9(8 arviota)
- alle 30 min4,2(13 arviota)
- 30 - 60 min4,3(42 arviota)
- 30 - 60 min3,8(89 arviota)
- alle 30 min3,8(102 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (395 arviota)
- Lessismore5 kuukautta sittenAivan liikaa maitoa, desi riittää.
- Maitoparta10 kuukautta sittenKannattaa tosiaan lisätä maitoa vähän kerrallaan esim. 2 desiä ensin. Sitten vasta lisää jos tarve. 4 ja 1/2 desiä on liikaa.
- Kalle1 vuosi sittenEi antanut mitään.
- nitti1 vuosi sittentää maistuu niin hyvältä
- Raipe1 vuosi sittenÄlä laita noin paljoa maitoa, eka satsi meni täysin pilalle, koska satuin katsomaan tätä ohjetta! Luota omaan näkemykseesi ja lisää maitoa vähitellen
- Voe hyvä yksinkertaisuus1 vuosi sittenHyvä simppeli resepti ja kommentit. Näppituntuma on hyvä ohje.
- Nesteet lisätään näppituntumalla2 vuotta sittenSaba! Tarvittava maidon määrä vaihtelee runsaastikin eri perunalajikkeilla. Maito tuleeekin lisätä vähitellen ja samalla sakeutta seuraten, näin saa lisättyä oikean maitomäärän muusiin. Huomioi kuitenkin että muusi sakeutuu vielä hetken aikaa maidon lisäyksen jälkeen. Yleisesstikin soseutettaviin perunaruokiin tulisi nesteet lisätä näppituntumalla niin että nesteet lisätään vähitellen ja samalla seurataan notkistumista. Näin saadaan lisättyä eri perunalajikkeille helposti oikea nesteen määrä.
- Saba2 vuotta sittenTuli tosi löysää, laittaisin puolet maitomäärästä
- Näppituntumalla paras perunamuusi3 vuotta sittenTarvittava maidon määrä vaihtelee runsaasti eri perunalajikkeilla ja sen mukaan kuinka sakeaa tai notkeaa muusia halutaan. Joskus on mennyt vahingossa liikaa maitoa, mutta sekin on vielä hallittavissa - laitetaan muusikattila 100-120 asteiseen uuniin hetkeksi, niin sakeutuu sopivasti. Sopivan ja tavoitteen mukaisen muusin sakeuden saa, kun maitoa lisätessä seurataan muusin notkistumista. Ja sakeutuuhan muusi vielä hiukan maidon lisäyksen jälkeen. Muusin teko onnistuu parhaiten näppituntumalla.
- nam4 vuotta sittenAi että tuli hyvää muussia. Laitoin puoli tl muskottipähkinämaustetta myös. Muussin kanssa oli runsaassa voi-öljyseoksessa paistettuja kalapuikkoja sekä remoulade kastiketta. Parasta lauantai illan telkkari sapuskaa
- Nyt muuten on!4 vuotta sittenHyvä ohje ja sairaan hieno kuva. Itse laitoin 1.5 tl suolaa, sillä laitan ruokiin vähä enemmä suolaa ku muut kotikokit. Voimääräks suosittelen 100 g ja maitona punasta. Nii simppelii, nii herkullista!
- Kotikokki4 vuotta sittenToi voinokare ja mausteet ovat maun mukaan kuinka paljon laitetaan. Maalaisjärjellä pitäisi kyllä onnistua näin helppo resepti. Jos maidon määrää ei tiedetä niin laittakaa vähän kerrallaan kunnes on tarpeeksi löysää/ paksua teidän mielestään. Voinokare- ehkä 1 rkl? Mutta jälleen kerran, maun mukaan. Laittakaa vähän kerrallaan, maistakaa, maalaisjärki kehiin. :)
- täh4 vuotta sittenkuinka paljon on nokare voita tossa määrässä, ja paljonko laitetaan persilijaa/ruohosipulia? meneekö pussi?
- Vihainen kotikokki4 vuotta sittenEi ollut tarkkaa määrää maidolle. Ohje on korjattava. Laittakaa vaikka 4.5 dl mielummin kuin 4 1/2 dl
- Ekat muussit4 vuotta sittenLaitoin paketin voita ja litran maitoa. Jotenki ei toiminu. Määrät olisi kiva lisäys reseptiin
- "perunan ystävä"7 vuotta sittenlisää myös isohko sipuli pilkottuna/raakana. (antaa hyvän maun eikä maistu sipulille, mutta se kypsyy kuumassa muusissa).