K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
PerunamuusiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Perunamuusi

Perunamuusi on suomalaisten ikisuosikki, joka on helppo valmistaa. Se käy monien liha- ja kalaruokien lisäkkeeksi ja maistuu myös perheen pienimmille.

Ainekset

6 annosta
    • 1 1/2kgPirkka jauhoisia perunoita (punainen tai lila
    • pussi)
    • n. 4 1/2dlmaitoa
    • n. 1tlsuolaa
    • voita
    • persiljaa tai ruohosipulia

Valmistus

alle 30 min
  1. Pese, kuori ja paloittele perunat. Keitä perunoita, vähässä, suolalla maustetussa vedessä 15-20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
  2. Kuumenna maito. Kaada perunoiden keitinvesi pois. Soseuta perunat ja lisää kuumaa maitoa, kunnes saat haluamasi paksuisen soseen. Mausta perunasose suolalla, voinokareella ja hienonnetulla persiljalla tai ruohosipulilla.

Katso video

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit korvata maidon kokonaan tai osittain perunoiden keitinvedellä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 58,9 kcal246 kJ
  • Proteiinia 1,92 g
  • Hiilihydraatteja11,2 g
  • Rasvaa0,48 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Peruna jauhoinen
    Peruna jauhoinen
    0,12/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka suomalainen jauhoinen peruna 2kg
    Pirkka suomalainen jauhoinen peruna 2kg
    2,19/kpl
    1,09/kg
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    0,92/kpl
    0,92/l
  • Pirkka kevytmaito 5dl
    Pirkka kevytmaito 5dl
    0,69/kpl
    1,38/l
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    1,55/kpl
    1,03/l
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,79/kpl
    0,79/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,35/kpl
    4,70/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -19 %
    2,49/kpl
    4,98/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,99/kpl
    9,98/kg
  • Pirkka suomalainen persilja 50g
    Pirkka suomalainen persilja 50g
    2,39/kpl
    47,80/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille248 arvostelua
  • Uunissa paistettu ja siirapilla makeutettu perunasosevuoka.4.2.2022

    Valmista erittäin helppo ja erinomainen tähderuoka yli jääneestä perunamuusista. Notkista perunamuusi maidolla niin että saat sakean hiukan puuromaisen-vellimäisen soseen. Lisää soseeseen tummaa siirappia noin ½-1 desilitra 1 litraan sosetta. Tarkista suola, usein perunamuusin suola riittää. Jos haluat, niin voit maustaa harkiten ja jauhojakin voit lisätä hiukan. Laita sose voideltuun uunivuokaan. Lisää pinnalle muutamia voinokareita, jos haluat, niin pinnalle voit sirotella kevyesti korppujauhoa. Paista aluksi noin 200 asteisessa uunissa. Kun sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia. Paista noin 2-3 tuntia. Näin Sinulla on valmis uunissa paistettu perunasosevuoka. ******* Vinkki': Valmista perunamuusia tarkjoituksella niin paljon, että siitä riittää raaka-ainetta uunissa paistettuun perunasosevuokaan.

  • Näppituntumalla paras perunamuusi15.1.2022

    Tarvittava maidon määrä vaihtelee runsaasti eri perunalajikkeilla ja sen mukaan kuinka sakeaa tai notkeaa muusia halutaan. Joskus on mennyt vahingossa liikaa maitoa, mutta sekin on vielä hallittavissa - laitetaan muusikattila 100-120 asteiseen uuniin hetkeksi, niin sakeutuu sopivasti. Sopivan ja tavoitteen mukaisen muusin sakeuden saa, kun maitoa lisätessä seurataan muusin notkistumista. Ja sakeutuuhan muusi vielä hiukan maidon lisäyksen jälkeen. Muusin teko onnistuu parhaiten näppituntumalla.

  • nam20.3.2021

    Ai että tuli hyvää muussia. Laitoin puoli tl muskottipähkinämaustetta myös. Muussin kanssa oli runsaassa voi-öljyseoksessa paistettuja kalapuikkoja sekä remoulade kastiketta. Parasta lauantai illan telkkari sapuskaa

  • Nyt muuten on!7.3.2021

    Hyvä ohje ja sairaan hieno kuva. Itse laitoin 1.5 tl suolaa, sillä laitan ruokiin vähä enemmä suolaa ku muut kotikokit. Voimääräks suosittelen 100 g ja maitona punasta. Nii simppelii, nii herkullista!

  • Kotikokki3.3.2021

    Toi voinokare ja mausteet ovat maun mukaan kuinka paljon laitetaan. Maalaisjärjellä pitäisi kyllä onnistua näin helppo resepti. Jos maidon määrää ei tiedetä niin laittakaa vähän kerrallaan kunnes on tarpeeksi löysää/ paksua teidän mielestään. Voinokare- ehkä 1 rkl? Mutta jälleen kerran, maun mukaan. Laittakaa vähän kerrallaan, maistakaa, maalaisjärki kehiin. :)

  • täh20.2.2021

    kuinka paljon on nokare voita tossa määrässä, ja paljonko laitetaan persilijaa/ruohosipulia? meneekö pussi?

  • Vihainen kotikokki28.1.2021

    Ei ollut tarkkaa määrää maidolle. Ohje on korjattava. Laittakaa vaikka 4.5 dl mielummin kuin 4 1/2 dl

  • Ekat muussit1.10.2020

    Laitoin paketin voita ja litran maitoa. Jotenki ei toiminu. Määrät olisi kiva lisäys reseptiin

  • "perunan ystävä"20.7.2017

    lisää myös isohko sipuli pilkottuna/raakana. (antaa hyvän maun eikä maistu sipulille, mutta se kypsyy kuumassa muusissa).