PerunamuusiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Perunamuusi

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Perunamuusi on suomalaisten ikisuosikki, joka on helppo valmistaa. Se käy monien liha- ja kalaruokien lisäkkeeksi ja maistuu myös perheen pienimmille.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
1 1/2 kg
 
tai
n. 4 1/2 dl
 
maitoa
tai
n. 1 tl
 
tai
 
tai
 
persiljaa tai ruohosipulia
tai

Ravintosisältö

Energia
300 kJ / 71 kcal
Rasva
0,5 g
josta tyydyttynyttä
0,3 g
Hiilihydraatit
14,3 g
josta sokereita
1,6 g
Proteiini
2,2 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Pese, kuori ja paloittele perunat.

Keitä perunoita, vähässä, suolalla maustetussa vedessä 15–20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Kaada perunoiden keitinvesi pois.

Kuumenna maito. Soseuta perunat ja lisää kuumaa maitoa, kunnes saat haluamasi paksuisen soseen.

Mausta perunasose suolalla, voinokareella ja hienonnetulla persiljalla tai ruohosipulilla.

Vinkki! Voit korvata maidon kokonaan tai osittain perunoiden keitinvedellä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen persilja ruukussa
    Hinta 1,49/kpl
  • Pirkka kevytmaito 5dl
    Hinta 0,75/kpl
    1,50/l
  • Pirkka suomalainen jauhoinen peruna 2kg
    Hinta 2,29/kpl
    1,15/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka suomalainen persilja 50g
    Hinta 2,59/kpl
    51,80/kg
  • Järvikylä persilja rkk FI
    Hinta 1,59/kpl
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    Hinta 1,79/kpl
    1,19/l
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Hinta 0,99/kpl
    0,99/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 4,09/kpl
    8,18/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (300 arviota)

  • Voe hyvä yksinkertaisuus
    3 kuukautta sitten
    Hyvä simppeli resepti ja kommentit. Näppituntuma on hyvä ohje.
  • Nesteet lisätään näppituntumalla
    10 kuukautta sitten
    Saba! Tarvittava maidon määrä vaihtelee runsaastikin eri perunalajikkeilla. Maito tuleeekin lisätä vähitellen ja samalla sakeutta seuraten, näin saa lisättyä oikean maitomäärän muusiin. Huomioi kuitenkin että muusi sakeutuu vielä hetken aikaa maidon lisäyksen jälkeen. Yleisesstikin soseutettaviin perunaruokiin tulisi nesteet lisätä näppituntumalla niin että nesteet lisätään vähitellen ja samalla seurataan notkistumista. Näin saadaan lisättyä eri perunalajikkeille helposti oikea nesteen määrä.
  • Saba
    1 vuosi sitten
    Tuli tosi löysää, laittaisin puolet maitomäärästä
  • Uunissa paistettu ja siirapilla makeutettu perunasosevuoka.
    1 vuosi sitten
    Valmista erittäin helppo ja erinomainen tähderuoka yli jääneestä perunamuusista. Notkista perunamuusi maidolla niin että saat sakean hiukan puuromaisen-vellimäisen soseen. Lisää soseeseen tummaa siirappia noin ½-1 desilitra 1 litraan sosetta. Tarkista suola, usein perunamuusin suola riittää. Jos haluat, niin voit maustaa harkiten ja jauhojakin voit lisätä hiukan. Laita sose voideltuun uunivuokaan. Lisää pinnalle muutamia voinokareita, jos haluat, niin pinnalle voit sirotella kevyesti korppujauhoa. Paista aluksi noin 200 asteisessa uunissa. Kun sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia. Paista noin 2-3 tuntia. Näin Sinulla on valmis uunissa paistettu perunasosevuoka. ******* Vinkki': Valmista perunamuusia tarkjoituksella niin paljon, että siitä riittää raaka-ainetta uunissa paistettuun perunasosevuokaan.
  • Näppituntumalla paras perunamuusi
    1 vuosi sitten
    Tarvittava maidon määrä vaihtelee runsaasti eri perunalajikkeilla ja sen mukaan kuinka sakeaa tai notkeaa muusia halutaan. Joskus on mennyt vahingossa liikaa maitoa, mutta sekin on vielä hallittavissa - laitetaan muusikattila 100-120 asteiseen uuniin hetkeksi, niin sakeutuu sopivasti. Sopivan ja tavoitteen mukaisen muusin sakeuden saa, kun maitoa lisätessä seurataan muusin notkistumista. Ja sakeutuuhan muusi vielä hiukan maidon lisäyksen jälkeen. Muusin teko onnistuu parhaiten näppituntumalla.
  • nam
    2 vuotta sitten
    Ai että tuli hyvää muussia. Laitoin puoli tl muskottipähkinämaustetta myös. Muussin kanssa oli runsaassa voi-öljyseoksessa paistettuja kalapuikkoja sekä remoulade kastiketta. Parasta lauantai illan telkkari sapuskaa
  • Nyt muuten on!
    2 vuotta sitten
    Hyvä ohje ja sairaan hieno kuva. Itse laitoin 1.5 tl suolaa, sillä laitan ruokiin vähä enemmä suolaa ku muut kotikokit. Voimääräks suosittelen 100 g ja maitona punasta. Nii simppelii, nii herkullista!
  • Kotikokki
    2 vuotta sitten
    Toi voinokare ja mausteet ovat maun mukaan kuinka paljon laitetaan. Maalaisjärjellä pitäisi kyllä onnistua näin helppo resepti. Jos maidon määrää ei tiedetä niin laittakaa vähän kerrallaan kunnes on tarpeeksi löysää/ paksua teidän mielestään. Voinokare- ehkä 1 rkl? Mutta jälleen kerran, maun mukaan. Laittakaa vähän kerrallaan, maistakaa, maalaisjärki kehiin. :)
  • täh
    2 vuotta sitten
    kuinka paljon on nokare voita tossa määrässä, ja paljonko laitetaan persilijaa/ruohosipulia? meneekö pussi?
  • Vihainen kotikokki
    2 vuotta sitten
    Ei ollut tarkkaa määrää maidolle. Ohje on korjattava. Laittakaa vaikka 4.5 dl mielummin kuin 4 1/2 dl
  • Ekat muussit
    2 vuotta sitten
    Laitoin paketin voita ja litran maitoa. Jotenki ei toiminu. Määrät olisi kiva lisäys reseptiin
  • "perunan ystävä"
    6 vuotta sitten
    lisää myös isohko sipuli pilkottuna/raakana. (antaa hyvän maun eikä maistu sipulille, mutta se kypsyy kuumassa muusissa).