Rukiinen piirakkapohjaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Rukiinen piirakkapohja

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Ruispiirakkapohja sopii hyvin esimerkiksi lohi- tai kinkkupiirakkaan.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

8 annosta

Pohja

2 dl
 
tai
1 dl
 
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
100 g
 
tai
2 rkl
 
vettä
tai

Ravintosisältö

Energia
1 790 kJ / 429 kcal
Rasva
27,1 g
josta tyydyttynyttä
17,7 g
Hiilihydraatit
36,3 g
josta sokereita
0,9 g
Proteiini
6,4 g
Suola
1,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Sekoita keskenään jauhot, suola ja pehmeä rasva. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.

Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin 15 minuutiksi. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Täytä haluamillasi täytteillä ja kypsennä piirakkaa vielä noin 30 minuuttia uunin alatasolla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka ruisjauho 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,75/kpl
    0,88/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka suomalainen ruisjauho 5kg
    Hinta 6,19/kpl
    1,24/kg
  • Myllärin Luomu Ruisjauho 1kg
    Hinta 2,29/kpl
    2,29/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 2,15/kpl
    2,15/kg
  • Plussa-etu −18 %
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,79/kpl
    0,90/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,19/kpl
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 4,09/kpl
    8,18/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (103 arviota)

  • Ahkera leipuri
    1 vuosi sitten
    Paras ruistaikinapohja koskaan! Kiitos hyvästä ohjeesta. Käy monen eri täytteen kanssa!