SacherkakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sacherkakku

Perinteinen wieniläinen Sacherkakku tehdään ilman kostutusta, mutta kahvi-konjakkikostutus tekee kakusta erityisen täyteläisen.

  • 20 annosta
  • yli 60 min
  • 278 kcal / annos (80g)

Ainekset

20 annosta

Kostutus

    • 1dlvahvaa kahvijuomaa
    • 2-3rklkonjakkia

Täyte

    • 1prk(330 g)aprikoosimarmeladia (Dronningholm)

Kuorrutus

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (3 l). Paloittele suklaa kattilaan. Lisää rasva. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen. Siirrä kattila levyltä.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon suklaa-rasvaseos varovasti sekoittaen. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan, sekoittaen vain sen verran, että taikina on tasaista.
  3. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys. Anna kakun jäähtyä vuoassaan noin 1/2 tuntia ennen kumoamista.
  4. Leikkaa täysin jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. (Voit tehdä pohjan edellisenä päivänä, jolloin se on helpompi leikata.) Siirrä pohjaksi tuleva levy tarjoiluvadille. Asettele kakkulevyn alle leivinpaperisuikaleet suojaamaan tarjoiluvatia kuorrutuksen valumiselta.
  5. Kostuta pohjalevy kahviseoksella ja levitä päälle kerros hilloa. Nosta täytteen päälle toinen kakkulevy. Kostuta ja täytä se samoin. Kostuta päälimmäinen kakkulevy leikkauspinnaltaan ja kumoa se kakun päälle paistopuoli ylöspäin. Levitä kakun pinnalle ja reunoille ohut kerros aprikoosimarmeladia.
  6. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen, paloittele suklaa kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Nosta kattila levyltä lisää voi. Jäähdytä kuorrutusta hieman ja kaada noin 1/4 kuorrutuksesta kakulle. Levitä kuorrutus lastalla kakun päälle ja reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.
  7. Levitä loppu kuorrutus kakun päälle. Jos kuorrutus on jähmetynyt, lämmitä sitä varovasti uudelleen. Vedä leivinpaperisuikaleet pois kakun alta. Siirrä kakku jääkaappiin ja anna tekeytyä seuraavaan päivään. Tarjoa halutessasi kermavaahdon kanssa.

Tiesitkö että...

Huom! Kakku säilyy useita päiviä jääkaapissa.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 80g100 g

  • 278 kcal1 160 kJ
  • Proteiinia 3,38 g
  • Hiilihydraatteja30 g
  • Rasvaa15,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g UTZ
    Pirkka tumma leivontasuklaa 200g UTZ
    -12 %3,502 kpl
    PLUSSA-KORTILLAPlussa-tarjous-12 %
    1,99/kpl9,95/kg
  • Fazer Tumma leivontasuklaa 250g
    Fazer Tumma leivontasuklaa 250g
    3,39/kpl13,56/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Pirkka suomalainen voi 500g
    2,75/kpl5,50/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Pirkka suomalainen voi 400g
    3,35/kpl8,38/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    4,69/kpl11,73/kg
  • Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,00/kpl1,72/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,59/kpl2,54/kg
  • Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    2,69/kpl2,64/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,89/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    1,39/kpl
  • Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    1,35/kpl0,68/kg
  • Myllyn Paras Karkea vehnajauho 1kg
    Myllyn Paras Karkea vehnajauho 1kg
    1,35/kpl
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    0,75/kpl7,50/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Meira leivinjauhe 100g tölkki
    0,99/kpl9,90/kg
  • Sallinen Leivinjauhe 630g
    Sallinen Leivinjauhe 630g
    5,55/kpl8,81/kg
  • Pirkka vanilliinisokeri 100g
    Pirkka vanilliinisokeri 100g
    0,95/kpl9,50/kg
  • Sallinen vanilliinisokeri 630g
    Sallinen vanilliinisokeri 630g
    5,19/kpl8,24/kg
  • K-Menu Vanilliinisokeri 400g
    K-Menu Vanilliinisokeri 400g
    2,19/kpl5,48/kg
  • Pirkka Parhaat Master Blend Tummapaahtoinen kahvi 500g UTZ suodatinjauhatus
    Pirkka Parhaat Master Blend Tummapaahtoinen kahvi 500g UTZ suodatinjauhatus
    3,99/kpl7,98/kg
  • Lavazza kahvi 250g Qualita Rossa
    Lavazza kahvi 250g Qualita Rossa
    4,15/kpl16,60/kg
  • Presidentti Tumma Paahto kahvi 500g suodatinjauhettu
    Presidentti Tumma Paahto kahvi 500g suodatinjauhettu
    4,99/kpl9,98/kg
  • Filos kreikkalainen aprikosmarmelad 370g
    Filos kreikkalainen aprikosmarmelad 370g
    2,69/kpl7,27/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    1,39/kpl6,95/l
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    2,99/kpl5,98/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,99/kpl9,98/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 108 arvostelua
  • Testi 18.5.2020

    Käytin n.24cm leveää pohjaa, tuli aika lätty 2 kerroksen kakku. Paras mittasuhde kakun koolle tulee varmaan 15-20cm leveällä pohjalla.

  • K-Kuluttajapalvelu8.5.2020

    Testi 1, harmillista kuulla että kakkupohja on jäänyt matalaksi. Resepti on testattu K-koekeittiöllämme kolmen litran vuoalla. Kakkupohja voi tosiaan lässähtää, jos se tehdään liian suuren vuokaan. Kakku voi myös jäädä matalaksi, jos kananmunia ja sokeria ole vatkattu riittävästi. Lisäksi kakkupohjaa on hyvä paistaa riittävän kuumassa uunissa sekä välttää avaamasta uunin luukkua paiston aikana.

  • pirka peka210.9.2019

    nam saker

  • Kakkuleipuri7.2.2018

    Millä konjakin voi korvata, jos on lapsia syömässä? Kostuttaako pelkällä kahvilla tai maitokahvilla?

  • Nami9.5.2017

    Kiitos reseptistä. Olisi kiva tietää, millä on kirjoitettu kakun päälle tuo SACHER. Kiitos siitäkin tiedosta. :)

  • K-Kuluttajapalvelu9.5.2017

    Hei Nami, kirjoitukseen voi käyttää sulatettua valkosuklaata.

  • Terhi2.2.2016

    Ihan yliveto! Maukas, tarpeeksi kostea, ja paljon helpompi ohje kuin vanha reseptini! Ja ehdottomasti sopii tuo konjakki siihen!