• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sacherkakku

Perinteinen wieniläinen Sacherkakku tehdään ilman kostutusta, mutta kahvi-konjakkikostutus tekee kakusta erityisen täyteläisen.
Sacherkakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 annosta
  • yli 60 min
  • 278 kcal / annos (80g)

Ainekset

20 annosta
    • 200gPirkka tummaa leivontasuklaata
    • 150gPirkka meijerivoita
    • 4kananmunaa
    • 2dlsokeria
    • 2 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1 1/2tlleivinjauhetta
    • 1tlvanilliinisokeria

Kostutus

    • 1dlvahvaa kahvijuomaa
    • 2-3rklkonjakkia

Täyte

    • 1prk(330 g)aprikoosimarmeladia (Dronningholm)

Kuorrutus

    • 200gPirkka tummaa leivontasuklaata
    • 1dlvispikermaa
    • 1rklvoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (3 l). Paloittele suklaa kattilaan. Lisää rasva. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen. Siirrä kattila levyltä.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon suklaa-rasvaseos varovasti sekoittaen. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan, sekoittaen vain sen verran, että taikina on tasaista.
  3. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys. Anna kakun jäähtyä vuoassaan noin 1/2 tuntia ennen kumoamista.
  4. Leikkaa täysin jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. (Voit tehdä pohjan edellisenä päivänä, jolloin se on helpompi leikata.) Siirrä pohjaksi tuleva levy tarjoiluvadille. Asettele kakkulevyn alle leivinpaperisuikaleet suojaamaan tarjoiluvatia kuorrutuksen valumiselta.
  5. Kostuta pohjalevy kahviseoksella ja levitä päälle kerros hilloa. Nosta täytteen päälle toinen kakkulevy. Kostuta ja täytä se samoin. Kostuta päälimmäinen kakkulevy leikkauspinnaltaan ja kumoa se kakun päälle paistopuoli ylöspäin. Levitä kakun pinnalle ja reunoille ohut kerros aprikoosimarmeladia.
  6. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen, paloittele suklaa kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Nosta kattila levyltä lisää voi. Jäähdytä kuorrutusta hieman ja kaada noin 1/4 kuorrutuksesta kakulle. Levitä kuorrutus lastalla kakun päälle ja reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.
  7. Levitä loppu kuorrutus kakun päälle. Jos kuorrutus on jähmetynyt, lämmitä sitä varovasti uudelleen. Vedä leivinpaperisuikaleet pois kakun alta. Siirrä kakku jääkaappiin ja anna tekeytyä seuraavaan päivään. Tarjoa halutessasi kermavaahdon kanssa.

Tiesitkö että...

Huom! Kakku säilyy useita päiviä jääkaapissa.

Ravintosisältö perannos 80g100 g

  • 278 kcal1 160 kJ
  • Proteiinia3,38 g
  • Hiilihydraatteja30 g
  • Rasvaa15,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille41
  • Nami9.5.2017

    Kiitos reseptistä. Olisi kiva tietää, millä on kirjoitettu kakun päälle tuo SACHER. Kiitos siitäkin tiedosta. :)

  • K-Kuluttajapalvelu9.5.2017

    Hei Nami, kirjoitukseen voi käyttää sulatettua valkosuklaata.

  • Terhi2.2.2016

    Ihan yliveto! Maukas, tarpeeksi kostea, ja paljon helpompi ohje kuin vanha reseptini! Ja ehdottomasti sopii tuo konjakki siihen!