Sacherkakku
- Annosmäärä20 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Perinteinen wieniläinen Sacherkakku tehdään ilman kostutusta, mutta kahvi-konjakkikostutus tekee kakusta erityisen täyteläisen.
Ainekset
20 annosta
200 g | tai |
150 g | tai |
4 | kananmunaa tai |
2 dl | sokeria tai |
2 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 1/2 tl | leivinjauhetta tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
Kostutus | |
---|---|
1 dl | vahvaa kahvijuomaa tai |
2–3 rkl | konjakkia tai |
Täyte | |
n.3 1/4 dl | tai |
Kuorrutus | |
200 g | tai |
1 dl | vispikermaa tai |
1 rkl | voita tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 611 kJ / 385 kcal |
Rasva | 19,9 g |
josta tyydyttynyttä | 12,4 g |
Hiilihydraatit | 43,9 g |
josta sokereita | 34,2 g |
Proteiini | 5,1 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (3 l / ⌀noin 24 cm). Paloittele suklaa kattilaan. Lisää rasva. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen. Siirrä kattila levyltä.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon suklaa-rasvaseos varovasti sekoittaen. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan, sekoittaen vain sen verran, että taikina on tasaista.
Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys. Anna kakun jäähtyä vuoassaan noin 1/2 tuntia ennen kumoamista.
Leikkaa täysin jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. (Voit tehdä pohjan edellisenä päivänä, jolloin se on helpompi leikata.) Siirrä pohjaksi tuleva levy tarjoiluvadille. Asettele kakkulevyn alle leivinpaperisuikaleet suojaamaan tarjoiluvatia kuorrutuksen valumiselta.
Kostuta pohjalevy kahviseoksella ja levitä päälle kerros hilloa. Nosta täytteen päälle toinen kakkulevy. Kostuta ja täytä se samoin. Kostuta päälimmäinen kakkulevy leikkauspinnaltaan ja kumoa se kakun päälle paistopuoli ylöspäin. Levitä kakun pinnalle ja reunoille ohut kerros aprikoosimarmeladia.
Kuumenna kerma kiehumispisteeseen, paloittele suklaa kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Nosta kattila levyltä lisää voi. Jäähdytä kuorrutusta hieman ja kaada noin 1/4 kuorrutuksesta kakulle. Levitä kuorrutus lastalla kakun päälle ja reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.
Levitä loppu kuorrutus kakun päälle. Jos kuorrutus on jähmetynyt, lämmitä sitä varovasti uudelleen. Vedä leivinpaperisuikaleet pois kakun alta. Siirrä kakku jääkaappiin ja anna tekeytyä seuraavaan päivään. Tarjoa halutessasi kermavaahdon kanssa.
Huom! Kakku säilyy useita päiviä jääkaapissa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFAHinta 2,35/kpl11,75/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 4,19/kpl8,38/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka aprikoosihillo 450gHinta 2,49/kpl5,53/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Fazer Ögon Leivontasuklaa 200g TummaHinta 5,49/kpl27,45/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Dr.Oetker 160g vanilliinisokeriHinta 1,79/kpl11,19/kg
- Pysyvästi edullinenPirkka Costa Rica Premium Blend tummapaahtoinen suodatinkahvi 450 g RFAHinta 6,29/kpl13,98/kg
- Plussa-etuZoégas Expedition Kahawa 450g suodatinkahviPlussa-kortillaEtuhinta 6,99/kpl15,53/kgIlman Plussa-korttia 7,49/kpl (16,64/kg)
- Good Good Makea aprikoosihillo, ketoystävällinen 330gHinta 4,89/kpl14,82/kg
- Bonne Maman Aprikoosihillo 370gHinta 5,15/kpl13,92/kg
- Valio Keittiön Eila vispikerma 2dl laktoositon UHTHinta 1,99/kpl9,95/l
- Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHTHinta 3,39/kpl10,27/l
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,2(14 arviota)
- yli 60 min4,0(70 arviota)
- yli 60 min4,2(76 arviota)
- yli 60 min4,5(163 arviota)
- yli 60 min4,0(256 arviota)
- yli 60 min3,3(35 arviota)
- 30 - 60 min4,0(175 arviota)
- yli 60 min4,0(124 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (203 arviota)
- Maikki6 kuukautta sittenParas Sacher-kakku ohje
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenAnne, resepti on testattu käyttämällä vehnäjauhoja. Halutessasi voit kuitenkin kokeilla käyttää niiden tilalta vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta.
- Anne2 vuotta sittenHei Onnistuuko kakku gluteenittomana?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenTanja, kakkuun voi käyttää halkaisijaltaan noin 24 cm kakkuvuokaa. Tieto on nyt lisätty myös reseptiin.
- Pia4 vuotta sittenOlen kostuttanut persikkapurkin sokeriliemellä, yhden pienen purkin liemi riittää yhteen kakkuun, on ollut tykätty myös lasten keskuudessa. Päällysen olen tehnyt myös tomusokeri-kaakao -pohjaisena, helppo ja levittyy nätisti, eikä ole ihan niin vahvan suklainen.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenTesti 1, harmillista kuulla että kakkupohja on jäänyt matalaksi. Resepti on testattu K-koekeittiöllämme kolmen litran vuoalla. Kakkupohja voi tosiaan lässähtää, jos se tehdään liian suuren vuokaan. Kakku voi myös jäädä matalaksi, jos kananmunia ja sokeria ole vatkattu riittävästi. Lisäksi kakkupohjaa on hyvä paistaa riittävän kuumassa uunissa sekä välttää avaamasta uunin luukkua paiston aikana.
- Testi 14 vuotta sittenKäytin n.24cm leveää pohjaa, tuli aika lätty 2 kerroksen kakku. Paras mittasuhde kakun koolle tulee varmaan 15-20cm leveällä pohjalla.
- pirka peka25 vuotta sittennam saker
- Kakkuleipuri7 vuotta sittenMillä konjakin voi korvata, jos on lapsia syömässä? Kostuttaako pelkällä kahvilla tai maitokahvilla?
- Nami7 vuotta sittenKiitos reseptistä. Olisi kiva tietää, millä on kirjoitettu kakun päälle tuo SACHER. Kiitos siitäkin tiedosta. :)
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenHei Nami, kirjoitukseen voi käyttää sulatettua valkosuklaata.
- Terhi9 vuotta sittenIhan yliveto! Maukas, tarpeeksi kostea, ja paljon helpompi ohje kuin vanha reseptini! Ja ehdottomasti sopii tuo konjakki siihen!