SacherkakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sacherkakku

  • Annosmäärä20 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Perinteinen wieniläinen Sacherkakku tehdään ilman kostutusta, mutta kahvi-konjakkikostutus tekee kakusta erityisen täyteläisen.

    Ainekset

    20 annosta
    200 g
     
    tai
    150 g
     
    tai
    4
     
    kananmunaa
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    2 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 1/2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai

    Kostutus

    1 dl
     
    vahvaa kahvijuomaa
    tai
    2–3 rkl
     
    konjakkia
    tai

    Täyte

    n.3 1/4 dl
     
    tai

    Kuorrutus

    200 g
     
    tai
    1 dl
     
    vispikermaa
    tai
    1 rkl
     
    voita
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 611 kJ / 385 kcal
    Rasva
    19,9 g
    josta tyydyttynyttä
    12,4 g
    Hiilihydraatit
    43,9 g
    josta sokereita
    34,2 g
    Proteiini
    5,1 g
    Suola
    0,6 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (3 l / ⌀noin 24 cm). Paloittele suklaa kattilaan. Lisää rasva. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen. Siirrä kattila levyltä.

    Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon suklaa-rasvaseos varovasti sekoittaen. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan, sekoittaen vain sen verran, että taikina on tasaista.

    Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys. Anna kakun jäähtyä vuoassaan noin 1/2 tuntia ennen kumoamista.

    Leikkaa täysin jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. (Voit tehdä pohjan edellisenä päivänä, jolloin se on helpompi leikata.) Siirrä pohjaksi tuleva levy tarjoiluvadille. Asettele kakkulevyn alle leivinpaperisuikaleet suojaamaan tarjoiluvatia kuorrutuksen valumiselta.

    Kostuta pohjalevy kahviseoksella ja levitä päälle kerros hilloa. Nosta täytteen päälle toinen kakkulevy. Kostuta ja täytä se samoin. Kostuta päälimmäinen kakkulevy leikkauspinnaltaan ja kumoa se kakun päälle paistopuoli ylöspäin. Levitä kakun pinnalle ja reunoille ohut kerros aprikoosimarmeladia.

    Kuumenna kerma kiehumispisteeseen, paloittele suklaa kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Nosta kattila levyltä lisää voi. Jäähdytä kuorrutusta hieman ja kaada noin 1/4 kuorrutuksesta kakulle. Levitä kuorrutus lastalla kakun päälle ja reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.

    Levitä loppu kuorrutus kakun päälle. Jos kuorrutus on jähmetynyt, lämmitä sitä varovasti uudelleen. Vedä leivinpaperisuikaleet pois kakun alta. Siirrä kakku jääkaappiin ja anna tekeytyä seuraavaan päivään. Tarjoa halutessasi kermavaahdon kanssa.

    Huom! Kakku säilyy useita päiviä jääkaapissa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
      Hinta 2,35/kpl
      11,75/kg
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,59/kpl
      7,18/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 2,09/kpl
      2,09/kg
    • Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomu
      Hinta 3,89/kpl
      64,83/kg
    • Pirkka vanilliinisokeri 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka aprikoosihillo 450g
      Hinta 2,49/kpl
      5,53/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Fazer leivontasuklaa 70% 100g Premium
      Hinta 2,09/kpl
      20,90/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 4,09/kpl
      8,18/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,59/kpl
      1,59/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,34/kpl
      1,34/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Plussa-etu −14 %
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 1,79/kpl
      0,90/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (1,05/kg)
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
      Hinta 1,29/kpl
      12,90/kg
    • Dr.Oetker 160g vanilliinisokeri
      Hinta 1,79/kpl
      11,19/kg
    • Plussa-etu
      Pirkka Costa Rica Premium Blend tummapaahtoinen suodatinkahvi 450 g RFA
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 10,00/2 kpl
      11,11/kg
      Ilman Plussa-korttia 5,09/kpl (11,31/kg)
    • Löfbergs Colombia Brazil 450g suodatinkahvi Reilun kaupan
      Hinta 6,49/kpl
      14,42/kg
    • Good Good Makea aprikoosihillo, ketoystävällinen 330g
      Hinta 5,19/kpl
      15,73/kg
    • Bonne Maman Aprikoosihillo 370g
      Hinta 5,15/kpl
      13,92/kg
    • Valio Eila vispikerma 2dl laktoositon UHT
      Hinta 2,29/kpl
      11,45/l
    • Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHT
      Hinta 3,39/kpl
      10,27/l
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (186 arviota)

    • Anne
      1 vuosi sitten
      Hei Onnistuuko kakku gluteenittomana?
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Anne, resepti on testattu käyttämällä vehnäjauhoja. Halutessasi voit kuitenkin kokeilla käyttää niiden tilalta vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta.
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Tanja, kakkuun voi käyttää halkaisijaltaan noin 24 cm kakkuvuokaa. Tieto on nyt lisätty myös reseptiin.
    • Pia
      3 vuotta sitten
      Olen kostuttanut persikkapurkin sokeriliemellä, yhden pienen purkin liemi riittää yhteen kakkuun, on ollut tykätty myös lasten keskuudessa. Päällysen olen tehnyt myös tomusokeri-kaakao -pohjaisena, helppo ja levittyy nätisti, eikä ole ihan niin vahvan suklainen.
    • Testi 1
      3 vuotta sitten
      Käytin n.24cm leveää pohjaa, tuli aika lätty 2 kerroksen kakku. Paras mittasuhde kakun koolle tulee varmaan 15-20cm leveällä pohjalla.
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Testi 1, harmillista kuulla että kakkupohja on jäänyt matalaksi. Resepti on testattu K-koekeittiöllämme kolmen litran vuoalla. Kakkupohja voi tosiaan lässähtää, jos se tehdään liian suuren vuokaan. Kakku voi myös jäädä matalaksi, jos kananmunia ja sokeria ole vatkattu riittävästi. Lisäksi kakkupohjaa on hyvä paistaa riittävän kuumassa uunissa sekä välttää avaamasta uunin luukkua paiston aikana.
    • pirka peka2
      4 vuotta sitten
      nam saker
    • Kakkuleipuri
      6 vuotta sitten
      Millä konjakin voi korvata, jos on lapsia syömässä? Kostuttaako pelkällä kahvilla tai maitokahvilla?
    • Nami
      6 vuotta sitten
      Kiitos reseptistä. Olisi kiva tietää, millä on kirjoitettu kakun päälle tuo SACHER. Kiitos siitäkin tiedosta. :)
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Hei Nami, kirjoitukseen voi käyttää sulatettua valkosuklaata.
    • Terhi
      8 vuotta sitten
      Ihan yliveto! Maukas, tarpeeksi kostea, ja paljon helpompi ohje kuin vanha reseptini! Ja ehdottomasti sopii tuo konjakki siihen!