• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Suklaa-rommirusinakakku

Pitkästä ainesosalistasta huolimatta suklaa-rommirusinakakku on helppo tehdä. Rapea pinta kätkee sisäänsä mehevän täytteen.
Suklaa-rommirusinakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 palaa
  • yli 60 min
  • 300 kcal / annos (100g)

Ainekset

12 palaa

Pohjataikina

Puoleen pohjataikinasta

Täyte

    • 1dlrusinoita
    • 1/2dltummaa rommia
    • 150gPirkka tummaa leivontasuklaata
    • 1/2dlsokeria
    • 1kananmuna
    • 1tlvanilliinisokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Hienonna täytteen rusinat veitsellä. Liota rusinoita rommissa vähintään 15 minuuttia. Sulata paloiteltu suklaa hyvin miedolla lämmöllä kattilassa tai mikrossa välillä sekoittaen. Sekoita täytteen kaikki ainekset keskenään.
  2. Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa. Lisää joukkoon sulatettu rasva hieman jäähtyneenä.
  3. Jaa pohjataikina kahteen osaan eri kulhoihin. Sekoita toiseen, hieman isompaan puoleen taikinasta piimä ja muna. Levitä piimätaikina vuokaan. Lusikoi rommirusina-suklaatäyte pohjan päälle. Ripottele pinnalle jäljelle jäänyt murumainen pohjataikina.
  4. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 45-50 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä meheväksi. Anna jäähtyä vuoassaan. Tarjoa kakku haaleana tai kylmänä vaniljajäätelön, kermavaahdon tai marjakastikkeen kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Kakun voi pakastaa.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 300 kcal1 270 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja39 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille10