• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Skottilainen viskikakku

Skottilainen viskikakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 25 annosta
  • yli 60 min
  • 194 kcal / annos (50g)

Ainekset

25 annosta
    • 200gtummaa suklaata
    • 175gleivontamargariinia
    • 2 1/2dlsokeria
    • 3kananmunaa
    • 5dlvehnäjauhoja
    • 2tlvanilliinisokeria
    • 1tlleivinjauhetta
    • 1/2tlsoodaa
    • 2dlvahvaa kahvijuomaa

Kostutukseen

    • 1dlviskiä

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhot, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää sulatettu suklaa rasvaseoksen joukkoon. Lisää kahvi ja jauhoseos vuorotellen taikinaan.
  2. Paista 175-asteisessa uunissa noin 55 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Pese kakkuvuoka ja siirrä kakku takaisin vuokaan. Kostuta kakku viskillä ja anna maustua 1-2 vuorokautta jääkaapissa. Kakku säilyy mehevänä useita päiviä.

Ravintosisältö perannos 50g100 g

  • 194 kcal810 kJ
  • Proteiinia2,8 g
  • Hiilihydraatteja22,2 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille9