Salmorejo eli espanjalainen tomaattikeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Salmorejo eli espanjalainen tomaattikeitto

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
Salmorejo on espanjalainen kylmä tomaattikeitto, jota tarjotaan erityisesti Andalucian alueella. Samettisen pehmeä salmorejo maistuu kuumana kesäpäivänä.
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton

Ainekset

6 annosta
1 kg
 
kypsiä tomaatteja
tai
200 g
 
tai
1 1/2 dl
 
tai
2 rkl
 
punaviinietikkaa
tai
1
 
valkosipulinkynsi
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
(n. 1/2 dl
 
vettä)
tai

Lisäksi

2
 
tai

Ravintosisältö

Energia
571 kJ / 138 kcal
Rasva
10 g
josta tyydyttynyttä
1,6 g
Hiilihydraatit
8,4 g
josta sokereita
2,2 g
Proteiini
2,5 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Kalttaa tomaatit. Leikkaa tomaattien pintaan kevyt ristiviilto ja upota tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen. Näin kuori irtoaa helposti.

Leikkaa kuoritut tomaatit neljään osaan ja pane ne tehosekoittimen kannuun. Käytä tasaiseksi.

Lisää kannuun paloiteltu patonki sekä muut ainekset. Anna leivän turvota muutama minuutti ja käytä sitten seos tasaiseksi. Ohenna keittoa tarvittaessa hieman vedellä.

Tarjoa salmorejo kuorittujen ja lohkottujen kananmunien kanssa.

Huom! Voit valmistaa keiton myös kuorellisista tomaateista. Leikkaa tomaatit neljään osaan ja soseuta tasaiseksi tehosekoittimessa. Siivilöi tomaatit lävikössä, jotta saat mahdollisimman sileän massan. Valmista loppu keitto ohjeen mukaan.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta