Salmorejo eli espanjalainen tomaattikeitto
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Laktoositon
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
Salmorejo on espanjalainen kylmä tomaattikeitto, jota tarjotaan erityisesti Andalucian alueella. Samettisen pehmeä salmorejo maistuu kuumana kesäpäivänä.
- Laktoositon
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
Ainekset
6 annosta
1 kg | kypsiä tomaatteja tai |
200 g | tai |
1 1/2 dl | tai |
2 rkl | punaviinietikkaa tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
1/2 tl | suolaa tai |
(n. 1/2 dl | vettä) tai |
Lisäksi | |
---|---|
2 | tai |
Ravintosisältö
Energia | 571 kJ / 138 kcal |
Rasva | 10 g |
josta tyydyttynyttä | 1,6 g |
Hiilihydraatit | 8,4 g |
josta sokereita | 2,2 g |
Proteiini | 2,5 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Kalttaa tomaatit. Leikkaa tomaattien pintaan kevyt ristiviilto ja upota tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen. Näin kuori irtoaa helposti.
Leikkaa kuoritut tomaatit neljään osaan ja pane ne tehosekoittimen kannuun. Käytä tasaiseksi.
Lisää kannuun paloiteltu patonki sekä muut ainekset. Anna leivän turvota muutama minuutti ja käytä sitten seos tasaiseksi. Ohenna keittoa tarvittaessa hieman vedellä.
Tarjoa salmorejo kuorittujen ja lohkottujen kananmunien kanssa.
Huom! Voit valmistaa keiton myös kuorellisista tomaateista. Leikkaa tomaatit neljään osaan ja soseuta tasaiseksi tehosekoittimessa. Siivilöi tomaatit lävikössä, jotta saat mahdollisimman sileän massan. Valmista loppu keitto ohjeen mukaan.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta