Salmorejo eli espanjalainen tomaattikeitto
Salmorejo on espanjalainen kylmä tomaattikeitto, jota tarjotaan erityisesti Andalucian alueella. Samettisen pehmeä salmorejo maistuu kuumana kesäpäivänä.
- 6 annosta
- alle 30 min
Ainekset
6 annosta
- 1kgkypsiä tomaatteja
- 200gpatonkia
- 2rklpunaviinietikkaa
- 1valkosipulinkynsi
- 1/2tlsuolaa
- (n. 1/2 dl vettä)
Lisäksi
- 2kananmunaa koviksi keitettyinä
Valmistus
alle 30 min- Kalttaa tomaatit. Leikkaa tomaattien pintaan kevyt ristiviilto ja upota tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen. Näin kuori irtoaa helposti.
- Leikkaa kuoritut tomaatit neljään osaan ja pane ne tehosekoittimen kannuun. Käytä tasaiseksi.
- Lisää kannuun paloiteltu patonki sekä muut ainekset. Anna leivän turvota muutama minuutti ja käytä sitten seos tasaiseksi. Ohenna keittoa hieman vedellä tarvittaessa.
- Tarjoa salmorejo kuorittujen ja lohkottujen kananmunien kanssa.
Tiesitkö että...
Huom! Voit valmistaa keiton myös kuorellisista tomaateista. Leikkaa tomaatit neljään osaan ja soseuta tasaiseksi tehosekoittimessa. Siivilöi tomaatit lävikössä, jotta saat mahdollisimman sileän massan. Valmista loppu keitto ohjeen mukaan. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 05/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Hyvä salmorejon perusresepti. Tavallisen punaviinietikan sijaan käyttäisin kuitenkin sherryetikkaa tai balsamicoa. Etikan voi halutessaan vaihtaa sitruunamehuun.
Voiko keittoa pakastaa ?🤔
Herne, emme suosittele pakastamaan tätä keittoa.