Samppanja-valkosuklaavaahtoa, mansikoita ja karamelliaReseptin takana kumppani

Samppanja-valkosuklaavaahtoa, mansikoita ja karamellia

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Samppanjalla maustetusta valkosuklaavaahdosta, mehustetuista mansikoista ja raparperi-karamellista syntyy helposti ihanan makea ja näyttävä jälkiruoka. Resepti: Bocuse d'Or Johan Kurkela

    Ainekset

    4 annosta

    Samppanja-valkosuklaavaahto

    1 levy (100 g)
     
    tai
    2 dl
     
    kuohukermaa
    tai
    3 rkl
     
    Moët & Chandon Imperial Brut samppanjaa
    tai
    1 dl
     
    tai

    Mehustetut mansikat

    200 g
     
    tuoreita mansikoita
    tai
    10 lehteä
     
    sitruunamelissaa
    tai
    2 rkl
     
    ruokosokeria
    tai
    1 rkl
     
    Moët & Chandon Imperial Brut samppanjaa
    tai

    Raparperi-karamelli

    1 1/2 dl
     
    ruokosokeria
    tai
    150 g
     
    voita
    tai
    1/2 dl
     
    kuohukermaa
    tai
    1/2 dl
     
    raparperimehutiivistettä
    tai
    2 1/2 rkl
     
    omenaviinietikkaa
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai

    Koristeluun

     
    tai
     
    sitruunamelissaa
    tai

    Valmistus

    yli 60 min

    Pane valkosuklaa ja 1 dl kuohukermaa kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä sekoittaen kunnes valkosuklaa on sulanut kerman joukkoon. Lisää joukkoon samppanja ja sekoita. Siirrä seos kulhoon ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi

    Yhdistä erillisessä kulhossa 1 dl kuohukermaa ja mascarpone. Vatkaa seos vispilällä tai sähkövatkaimella vaahdoksi. Kääntele vaahto taikinakaapimella valkosuklaaseoksen joukkoon kolmessa osassa. Siirrä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

    Poista mansikoiden kannat veitsellä ja leikkaa mansikat neljään osaan. Hienonna sitruunamelissa veitsellä suikaleeksi. Yhdistä mansikat ja sitruunamelissa ruokosokerin ja samppanjan kanssa kulhossa. Sekoita sokeri tasaisesti mansikoiden pintaan. Jätä mansikat huoneenlämpöön mehustumaan ja odottamaan tarjoilua.

    Yhdistä kattilassa ruokosokeri, voi, kuohukerma ja raparperimehutiiviste. Kiehauta seos ja keitä hiljalleen noin 5 minuuttia. Lisää omenaviinietikka ja suola.

    Lusikoi samppanja-valkosuklaavaahto tarjoilukulhon pohjalle. Paina vaahdon keskelle kuoppa lusikalla ja täytä kuoppa mehustetuilla mansikoilla. Lusikoi mansikoiden päälle mysliä. Koristele annos sitruunamelissan lehdillä ja viimeistele lämpimällä raparperi-karamellilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka mansikka 250g 1lk ulkomainen Roosa Nauha
      Hinta 4,49/kpl
      17,96/kg
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
      Hinta 2,75/kpl
      5,50/l
    • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
      Hinta 4,55/kpl
      11,37/kg
    • Dansukker Ruokokidesokeri 500g Reilun kaupan tuote
      Hinta 2,09/kpl
      4,18/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFA
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka Parhaat mascarpone 250 g
      Hinta 3,39/kpl
      13,56/kg
    • Pirkka Crunchy Jogurtti-mansikkamuromysli 750g
      Hinta 3,95/kpl
      5,27/kg
    • Järvikylä sitruunamelissa rkk FI
      Hinta 1,89/kpl
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Hinta 1,15/kpl
      5,75/l
    • Valio kuohukerma 0,5 l
      Hinta 4,09/kpl
      8,18/l
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
      Hinta 3,99/kpl
      7,98/kg
    • Dansukker Luomuruokosokeri 750g Reilu kauppa
      Hinta 3,59/kpl
      4,79/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Druvan Omenasiiderietikka 300ml
      Hinta 2,69/kpl
      8,97/l
    • Rajamäen omenaviinietikka 0,4l
      Hinta 3,59/kpl
      8,98/l
    • Fazer leivontasuklaa 100g Valkoinen
      Hinta 2,09/kpl
      20,90/kg
    • Casa Azzurra laktoositon mascarpone 250g
      Hinta 3,99/kpl
      15,96/kg
    • Galbani Mascarpone tuorejuusto 250g
      Hinta 4,45/kpl
      17,80/kg
    • Pirkka Crunchy Marjainen muromysli 500g
      Hinta 4,15/kpl
      8,30/kg
    • Plussa-etu −6 %
      Vitalis Crunchy 450g nutmix
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 4,29/kpl
      9,53/kg
      Ilman Plussa-korttia 4,59/kpl
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,1 (30 arviota)

    • Marjatta Keinonen
      1 vuosi sitten
      Karamelli maistui oudolta, ehkä etikan määrää voisi vähentää.
    • Virtuoosi
      1 vuosi sitten
      Ei nyt oikein resepti sovi teemaan. Tuntuu myös liioittelulta ostaa yli 50€ shampanjaa 4 rkl varten. Mutta kiitos silti reseptistä, kokeillaan vaikka ennemmin Vapuksi. Silloin sitä kuohuvaa tulisi muutenkin maisteltua. Pääsiäiseen shampanja ei oikein osu mitenkään.
    • Leipurijari
      1 vuosi sitten
      Hieno jälkiruoka, mutta ajankohta ehkä hieman väärä. Säästän reseptin ja teen kun kotimaiset mansikat ovat kypsiä.