Samppanja-valkosuklaavaahtoa, mansikoita ja karamellia
Samppanjalla maustetusta valkosuklaavaahdosta, mehustetuista mansikoista ja raparperi-karamellista syntyy helposti ihanan makea ja näyttävä jälkiruoka. Resepti: Bocuse d'Or Johan Kurkela
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
Samppanja-valkosuklaavaahto
- 1levy(100 g)Pirkka valkoista leivontasuklaata
- 2dlkuohukermaa
- 3rklMoët & Chandon Imperial Brut samppanjaa
Mehustetut mansikat
- 200gtuoreita mansikoita
- 10lehteäsitruunamelissaa
- 2rklruokosokeria
- 1rklMoët & Chandon Imperial Brut samppanjaa
Raparperi-karamelli
- 1 1/2dlruokosokeria
- 150gvoita
- 1/2dlkuohukermaa
- 1/2dlraparperimehutiivistettä
- 2 1/2rklomenaviinietikkaa
- 1tlsuolaa
Koristeluun
- sitruunamelissaa
Valmistus
yli 60 min- Pane valkosuklaa ja 1 dl kuohukermaa kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä sekoittaen kunnes valkosuklaa on sulanut kerman joukkoon. Lisää joukkoon samppanja ja sekoita. Siirrä seos kulhoon ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi
- Yhdistä erillisessä kulhossa 1 dl kuohukermaa ja mascarpone. Vatkaa seos vispilällä tai sähkövatkaimella vaahdoksi. Kääntele vaahto taikinakaapimella valkosuklaaseoksen joukkoon kolmessa osassa. Siirrä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
- Poista mansikoiden kannat veitsellä ja leikkaa mansikat neljään osaan. Hienonna sitruunamelissa veitsellä suikaleeksi. Yhdistä mansikat ja sitruunamelissa ruokosokerin ja samppanjan kanssa kulhossa. Sekoita sokeri tasaisesti mansikoiden pintaan. Jätä mansikat huoneenlämpöön mehustumaan ja odottamaan tarjoilua.
- Yhdistä kattilassa ruokosokeri, voi, kuohukerma ja raparperimehutiiviste. Kiehauta seos ja keitä hiljalleen noin 5 minuuttia. Lisää omenaviinietikka ja suola.
- Lusikoi samppanja-valkosuklaavaahto tarjoilukulhon pohjalle. Paina vaahdon keskelle kuoppa lusikalla ja täytä kuoppa mehustetuilla mansikoilla. Lusikoi mansikoiden päälle mysliä. Koristele annos sitruunamelissan lehdillä ja viimeistele lämpimällä raparperi-karamellilla.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet
Kommentoi
Karamelli maistui oudolta, ehkä etikan määrää voisi vähentää.
Ei nyt oikein resepti sovi teemaan. Tuntuu myös liioittelulta ostaa yli 50€ shampanjaa 4 rkl varten. Mutta kiitos silti reseptistä, kokeillaan vaikka ennemmin Vapuksi. Silloin sitä kuohuvaa tulisi muutenkin maisteltua. Pääsiäiseen shampanja ei oikein osu mitenkään.
Hieno jälkiruoka, mutta ajankohta ehkä hieman väärä. Säästän reseptin ja teen kun kotimaiset mansikat ovat kypsiä.