Samppanja-valkosuklaavaahtoa, mansikoita ja karamellia
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
Samppanja-valkosuklaavaahto | |
---|---|
1 levy (100 g) | tai |
2 dl | kuohukermaa tai |
3 rkl | Moët & Chandon Imperial Brut samppanjaa tai |
1 dl | tai |
Mehustetut mansikat | |
200 g | tuoreita mansikoita tai |
10 lehteä | sitruunamelissaa tai |
2 rkl | ruokosokeria tai |
1 rkl | Moët & Chandon Imperial Brut samppanjaa tai |
Raparperi-karamelli | |
1 1/2 dl | ruokosokeria tai |
150 g | voita tai |
1/2 dl | kuohukermaa tai |
1/2 dl | raparperimehutiivistettä tai |
2 1/2 rkl | omenaviinietikkaa tai |
1 tl | suolaa tai |
Koristeluun | |
tai | |
sitruunamelissaa tai |
Valmistus
Pane valkosuklaa ja 1 dl kuohukermaa kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä sekoittaen kunnes valkosuklaa on sulanut kerman joukkoon. Lisää joukkoon samppanja ja sekoita. Siirrä seos kulhoon ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi
Yhdistä erillisessä kulhossa 1 dl kuohukermaa ja mascarpone. Vatkaa seos vispilällä tai sähkövatkaimella vaahdoksi. Kääntele vaahto taikinakaapimella valkosuklaaseoksen joukkoon kolmessa osassa. Siirrä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Poista mansikoiden kannat veitsellä ja leikkaa mansikat neljään osaan. Hienonna sitruunamelissa veitsellä suikaleeksi. Yhdistä mansikat ja sitruunamelissa ruokosokerin ja samppanjan kanssa kulhossa. Sekoita sokeri tasaisesti mansikoiden pintaan. Jätä mansikat huoneenlämpöön mehustumaan ja odottamaan tarjoilua.
Yhdistä kattilassa ruokosokeri, voi, kuohukerma ja raparperimehutiiviste. Kiehauta seos ja keitä hiljalleen noin 5 minuuttia. Lisää omenaviinietikka ja suola.
Lusikoi samppanja-valkosuklaavaahto tarjoilukulhon pohjalle. Paina vaahdon keskelle kuoppa lusikalla ja täytä kuoppa mehustetuilla mansikoilla. Lusikoi mansikoiden päälle mysliä. Koristele annos sitruunamelissan lehdillä ja viimeistele lämpimällä raparperi-karamellilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka mansikka 250g 1lk ulkomainen Roosa NauhaHinta 4,49/kpl17,96/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 5dlHinta 2,75/kpl5,50/l
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Dansukker Ruokokidesokeri 500g Reilun kaupan tuoteHinta 2,09/kpl4,18/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFAHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka Parhaat mascarpone 250 gHinta 3,39/kpl13,56/kg
- Pirkka Crunchy Jogurtti-mansikkamuromysli 750gHinta 3,95/kpl5,27/kg
- Järvikylä sitruunamelissa rkk FIHinta 1,89/kpl
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,15/kpl5,75/l
- Valio kuohukerma 0,5 lHinta 4,09/kpl8,18/l
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Dansukker Luomuruokosokeri 750g Reilu kauppaHinta 3,59/kpl4,79/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Druvan Omenasiiderietikka 300mlHinta 2,69/kpl8,97/l
- Rajamäen omenaviinietikka 0,4lHinta 3,59/kpl8,98/l
- Fazer leivontasuklaa 100g ValkoinenHinta 2,09/kpl20,90/kg
- Casa Azzurra laktoositon mascarpone 250gHinta 3,99/kpl15,96/kg
- Galbani Mascarpone tuorejuusto 250gHinta 4,45/kpl17,80/kg
- Pirkka Crunchy Marjainen muromysli 500gHinta 4,15/kpl8,30/kg
- Plussa-etu −6 %Vitalis Crunchy 450g nutmixPlussa-kortillaEtuhinta 4,29/kpl9,53/kgIlman Plussa-korttia 4,59/kpl
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,0(3 arviota)
- 30 - 60 min4,4(284 arviota)
- 30 - 60 min4,0(49 arviota)
- yli 60 min3,0(38 arviota)
- 30 - 60 min4,9(14 arviota)
- yli 60 min3,1(18 arviota)
- alle 30 min
- yli 60 min4,9(18 arviota)
Arvostele resepti
- Marjatta Keinonen1 vuosi sittenKaramelli maistui oudolta, ehkä etikan määrää voisi vähentää.
- Virtuoosi1 vuosi sittenEi nyt oikein resepti sovi teemaan. Tuntuu myös liioittelulta ostaa yli 50€ shampanjaa 4 rkl varten. Mutta kiitos silti reseptistä, kokeillaan vaikka ennemmin Vapuksi. Silloin sitä kuohuvaa tulisi muutenkin maisteltua. Pääsiäiseen shampanja ei oikein osu mitenkään.
- Leipurijari1 vuosi sittenHieno jälkiruoka, mutta ajankohta ehkä hieman väärä. Säästän reseptin ja teen kun kotimaiset mansikat ovat kypsiä.