• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Savuinen porokiusaus

Savuinen porokiusaus
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 92,7 kcal / 100 g

Ainekset

5 annosta

Lisäksi

    • puolukkasurvosta
    • maustekurkkuviipaleita

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna rasva pannussa ja lisää jäiset käristyslihat. Ruskista liha ja mausta timjamilla.
  2. Levitä voideltuun, laakeaan vuokaan pussillinen perunasuikaleita. Mausta perunat pippurilla. Lisää perunoiden päälle ruskistettu poronkäristys. Kaada päälle sipulikuutiot ja toinen pussillinen perunasuikaleita. Mausta taas pippurilla.
  3. Kaada joukkoon ruokakerma. Kypsennä kiusausta uunin alatasolla 225 asteessa 30 minuuttia. Laske lämpö 200 asteeseen ja kypsennä vielä 30 minuuttia. Tarjoa savuinen porokiusaus puolukkasurvoksen ja maustekurkkuviipaleiden kanssa.

Tiesitkö että...

Huom! Suolalisäystä ei välttämättä tarvita, koska maustettu ruokakerma sisältää suolaa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 92,7 kcal388 kJ
  • Proteiinia4,13 g
  • Hiilihydraatteja9,8 g
  • Rasvaa4,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 8 arvostelua
  • yksi niistä joka viidennestä yksin asuvasta suomalaisesta24.11.2015

    Kippari-kerman, poronkäristyksen ja timjamin yhdistelmä on onnistunut. Minua arvelutti reseptissä perunan ja lihan suhde. Käytin 450 gr Van Goch -perunoita, 100 gr porkkanaa, 100 gr sipulia (mikään ei ollut pakastettua, kuullotin sipulin kevyesti) ja 240 gr poronkäristystä sekä yhden kerman + mausteet. Tästä tuli maukkain poronkäristyresepti, jota olen tehnyt. Sopiva resepti sinkkutalouteen - ei tule kyllätyttävän monta annosta.