Savuinen porokiusaus
Savuinen porokiusaus syntyy pääasiassa hyvistä mausteista, poronkäristyksestä ja perunasuikaleista. Tarjoa puolukkasurvoksen ja maustekurkkuviipaleiden kera.
5 annostayli 60 min92,7 kcal / 100 g
Ainekset
5 annosta
- 1rkljuoksevaa margariinia
- 1tltimjamia
- 2ps(à 500 g)Pirkka perunasuikaleita (pakaste)
- 1/2tlmustapippuria
- 1/2ps(à 200 g)Pirkka sipulikuutioita (pakaste)
- 2tlk(à 2 1/2 dl)Kippari maustettua ruokakermaa (Valio)
Lisäksi
- puolukkasurvosta
- maustekurkkuviipaleita
Valmistus
yli 60 min- Kuumenna rasva pannussa ja lisää jäiset käristyslihat. Ruskista liha ja mausta timjamilla.
- Levitä voideltuun, laakeaan vuokaan pussillinen perunasuikaleita. Mausta perunat pippurilla. Lisää perunoiden päälle ruskistettu poronkäristys. Kaada päälle sipulikuutiot ja toinen pussillinen perunasuikaleita. Mausta taas pippurilla.
- Kaada joukkoon ruokakerma. Kypsennä kiusausta uunin alatasolla 225 asteessa 30 minuuttia. Laske lämpö 200 asteeseen ja kypsennä vielä 30 minuuttia. Tarjoa savuinen porokiusaus puolukkasurvoksen ja maustekurkkuviipaleiden kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
Huom! Suolalisäystä ei välttämättä tarvita, koska maustettu ruokakerma sisältää suolaa.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 92,7 kcal388 kJ
- Proteiinia 4,13 g
- Hiilihydraatteja9,8 g
- Rasvaa4,2 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Onko suola unohtunut tästä porokiusauksesta ? Vai onko tuo liha valmiiksi suolattu, mutta sittenkin laittaisin sitä suolaa tuohon perunamäärään nähden se kyllä vaatii jo maun takia.
Mamma, suolalisäystä ei välttämättä tarvita, koska maustettu ruokakerma ja poronkäristysliha sisältävät suolaa.
Hei, Ohje on hyvä ja varmasti toimiva. Mutta kyseisten raaka-aineiden perusteella nimi "Savuinen-porokiusaus" on mielestäni melko harhaanjohtava. Pelkkä Kippari-kerman savuaromin perusteella en luokittelisi kyseistä ruokaa alkutermillä "Savuinen".
Kippari-kerman, poronkäristyksen ja timjamin yhdistelmä on onnistunut. Minua arvelutti reseptissä perunan ja lihan suhde. Käytin 450 gr Van Goch -perunoita, 100 gr porkkanaa, 100 gr sipulia (mikään ei ollut pakastettua, kuullotin sipulin kevyesti) ja 240 gr poronkäristystä sekä yhden kerman + mausteet. Tästä tuli maukkain poronkäristyresepti, jota olen tehnyt. Sopiva resepti sinkkutalouteen - ei tule kyllätyttävän monta annosta.