• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Juures-porokiusaus

Maukas juures-porokiusaus sopii hyvin myös hieman juhlavammaksi tarjottavaksi.
Juures-porokiusaus
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 285 kcal / annos (300g)

Ainekset

5 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja viipaloi juurekset ohuiksi lanteiksi. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Ruskista käristysliha kuumassa pannussa tilkassa öljyä, lisää sipulit kuullottumaan. Mausta 1/2 tl suolaa ja ripauksella mustapippuria. Siirrä pannu sivuun ja sekoita joukkoon hienonnettu timjami ja kuutioitu poron kylmäsavupaisti.
  3. Voitele iso noin 3 l vuoka. Levitä vuokaan kerroksittain juureksia sitten poro-sipuliseosta ja sitten loput juurekset. Ripottele juureksille myös loput suola ja mustapippuri. Kaada päälle ruokakermat.
  4. Kypsennä vuokaa 200 asteessa uunin alatasolla noin 55 minuuttia. Koristele tuoreella timjamilla. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 285 kcal1 190 kJ
  • Proteiinia16 g
  • Hiilihydraatteja24 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua