Savulohidippi
- Annosmäärä6–8 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Laktoositon
- Kananmunaton
Maukas savulohidippi sopii mainiosti talven juhlahetkiin. Herkullisen alkupalan saat, kun tarjoat sen rapeiden saaristolaisleipäsipsien kanssa.
- Laktoositon
- Kananmunaton
Ainekset
6–8 annosta
200 g | lämminsavustettua kirjolohta tai |
2 prk (à 200 g) | tai |
1 (100 g) | punasipuli tai |
1/2 ruukkua | ruohosipulia hienonnettuna tai |
1/2 ruukkua | tilliä hienonnettuna tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
1 rkl | sitruunankuorta raastettuna tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1/4 tl | sormisuolaa tai |
Saaristolaisleipäsipsit | |
---|---|
1 pkt (300 g) | tai |
1/2 dl | rypsiöljyä tai |
ripaus | suolaa tai |
Lisäksi | |
kirjolohenmätiä tai | |
tuoretta tilliä ja ruohosipulia tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 721 kJ / 410 kcal |
Rasva | 31,2 g |
josta tyydyttynyttä | 16 g |
Hiilihydraatit | 20,5 g |
josta sokereita | 8,1 g |
Proteiini | 9,9 g |
Suola | 1,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Perkaa savukala nahattomaksi ja ruodottomaksi. Revi lohi pieniksi paloiksi ja laita kulhoon. Lisää joukkoon smetana.
Hienonna punasipuli. Lisää myös loput raaka-aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
Viipaloi saaristolaisleipä. Leikkaa viipaleet kahteen osaan pitkittäissuunnassa. Laita viipaleet kulhoon ja kierittele ne tasaisesti rypsiöljyssä.
Paista saaristolaisleipäsipsejä 225 asteessa noin 8 minuuttia tai pannulla keskilämmöllä varovasti käännellen noin 5 minuuttia. Varo, etteivät leivät pala. Mausta lopuksi suolalla ja anna jäähtyä hetken.
Koristele lohidippi kirjolohenmädillä ja tuoreilla yrteillä. Tarjoa saaristolaisleipäsipsien kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Arla Lempi smetana 150g laktoositonHinta 1,65/kpl11,00/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiEtuhinta 1,29/kplnorm. 1,59/kpl
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka Parhaat sormisuola sitruunanmakuinen 70gHinta 2,59/kpl37,00/kg
- Pirkka Parhaat Luomu saaristolaisleipä 300gHinta 2,99/kpl9,97/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,25/kpl5,00/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka suomalainen savustettu kirjolohifilee n.700gHinta n. 16,07/kpl22,95/kg
- Deliciest Smetana 350gHinta 2,09/kpl5,97/kg
- Baltais EKO luomu smetana 20% 350gHinta 1,89/kpl5,40/kg
- Punasipuli SuomiHinta n. 0,20/kpl1,95/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,15/kpl3,29/kg
- Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lkEtuhinta 1,29/kplnorm. 1,69/kpl
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,69/kpl
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Sitruuna luomuHinta n. 1,44/kpl8,49/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Pirkka Parhaat sormisuola 125 gHinta 3,99/kpl31,92/kg
- Jozo sormisuola 250g hiutaleetHinta 8,35/kpl33,40/kg
- Keiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,35/kpl4,70/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Plussa-etu −13 %Disas kirjolohenmäti 100gPlussa-kortillaEtuhinta 6,49/kpl64,90/kgIlman Plussa-korttia 7,49/kpl (74,90/kg)
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,2(18 arviota)
- alle 30 min4,0(54 arviota)
- alle 30 min3,2(24 arviota)
- alle 30 min3,4(83 arviota)
- alle 30 min3,4(248 arviota)
- yli 60 min4,1(16 arviota)
- yli 60 min3,8(9 arviota)
- alle 30 min3,6(73 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (80 arviota)
- Penzu1 vuosi sittenHelppo ja maukas ja edullinen.