Hyppää sisältöön
SillilasiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sillilasi

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
Herkullinen alkupala juhannuspöytään valmistuu sillistä, kananmunasta, perunasta ja raikkaasta kermaviilikastikkeesta. Lasiin koottu annos on varma hitti!
  • Laktoositon
  • Gluteeniton

Ainekset

6 annosta
1 prk (550 g/250 g)
 
tai
3
 
kananmunaa
tai
300 g
 
keitettyjä, pieniä, uusia perunoita
tai
1 prk (200 g)
 
tai
1 (70 g)
 
pieni punasipuli hienonnettuna
tai
2 tl
 
sitruunanmehua
tai
1 tl
 
sitruunankuorta raastettuna
tai
1/4 tl
 
tai
1/2 ruukkua
 
Pirkka tilliä hienonnettuna
tai
60 g
 
kirjolohenmätiä
tai
1/4 tl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
498 kJ / 119 kcal
Rasva
5,8 g
josta tyydyttynyttä
2,1 g
Hiilihydraatit
9,5 g
josta sokereita
4,5 g
Proteiini
6,4 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
Nosta silliviipaleet talouspaperin päälle lautaselle valumaan. Leikkaa silliviipaleet kuutioiksi.
Keitä kananmunia 8 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja kuutioi munat. Kuutioi keitetyt perunat.
Sekoita puolet punasipulista kermaviilin joukkoon. Mausta sitruunanmehulla ja -kuorella sekä suolalla.
Kokoa annokset: asettele perunoita, silliä, kananmunaa, kermaviilikastiketta, punasipulia ja tilliä laseihin. Tee kaksi kerrosta. Viimeistele kirjolohenmädillä ja mustapippurilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta