Hyppää sisältöön
Patongit Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Patongit

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Uunituoreet patongit maistuvat koko perheelle. Hemmottele läheisiäsi itse tehdyillä patongeilla.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
  • 5 dl vettä
  • 50 g hiivaa TAI
  • 2 ps (à 11 g) kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 11 - 13 dl hiivaleipävehnäjauhoja

Pinnalle

  • seesamin- tai unikonsiemeniä

Ravintosisältö

  • Energia
    905 kJ / 216 kcal
  • Rasva
    4,8 g
  • josta tyydyttynyttä
    0,7 g
  • Hiilihydraatit
    34,6 g
  • josta sokereita
    2,3 g
  • Proteiini
    7,7 g
  • Suola
    0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää joukkoon suola ja hunaja. Alusta taikinaan jauhot vähitellen ja lisää öljy loppuvaiheessa. Anna patonkitaikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin 30 minuuttia.
  2. Jaa taikina neljään osaan ja leivo osista pellin pituisia tankoja. Nosta patongit pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa terävällä veitsellä patonkeihin vinot viillot. Kohota hyvin, noin 30 minuuttia.
  3. Voitele patongit kylmällä vedellä ja ripottele pinnalle seesamin- tai unikonsiemeniä. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä patongit peittämättä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,6 (137 arviota)

  • Tyylikäs leipuri
    1 vuosi sitten
    On selkeä ohje, mutta sattuuko tästä tulemaan neljä patonkia🤣?
  • Numnum
    1 vuosi sitten
    Nice I’m happy It’s perfect :)
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    -., emme suosittele patonkitaikinan kohottamista yön yli.
  • .
    2 vuotta sitten
    voiko taikina kohota yön yli
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Leipuri tyyppä, voit käyttää patonkeihin myös tavallisia puolikarkeita vehnäjauhoja.
  • Leipuri tyyppä
    3 vuotta sitten
    Toimiiko tavallisilla jauhoilla?
  • Teuvonen
    3 vuotta sitten
    Todella maukkaita ja mehukkaita tuli vaikka ei ollutkaan juoksevaa hunajaa. Tein ensin vain tuorehiivalla mutta kuivahiivallakin tuli tosi hyvää.
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Leipuri, reseptiin on nyt lisätty kohotusajat. Taikina tulee kohottaa kahdesti 30 minuutin ajan.
  • Leipuri
    4 vuotta sitten
    Kuinka paljon pitäisi kohottaa? olisi kiva jos ohjeessa sanottaisiin aika
  • Pete
    4 vuotta sitten
    Ohjeessa liikaa jauhoja.
  • Rakastaa patonkia
    5 vuotta sitten
    MAAAAAAAAILMAN paras patonki ohje! Tulee tosi hyvää patonkia! Kannattaa tsekkaa ja tehä!
  • T9
    6 vuotta sitten
    Oikee hyvä patokia tuli