Patongit
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Uunituoreet patongit maistuvat koko perheelle. Hemmottele läheisiäsi itse tehdyillä patongeilla.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
5 dl | vettä tai |
50 g | hiivaa TAI tai |
2 ps (à 11 g) | kuivahiivaa tai |
1 tl | suolaa tai |
1 rkl | juoksevaa hunajaa tai |
1/2 dl | oliiviöljyä tai |
11 - 13 dl | hiivaleipävehnäjauhoja tai |
Pinnalle | |
---|---|
seesamin- tai unikonsiemeniä tai |
Ravintosisältö
Energia | 905 kJ / 216 kcal |
Rasva | 4,8 g |
josta tyydyttynyttä | 0,7 g |
Hiilihydraatit | 34,6 g |
josta sokereita | 2,3 g |
Proteiini | 7,7 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää joukkoon suola ja hunaja. Alusta taikinaan jauhot vähitellen ja lisää öljy loppuvaiheessa. Anna patonkitaikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin 30 minuuttia.
Jaa taikina neljään osaan ja leivo osista pellin pituisia tankoja. Nosta patongit pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa terävällä veitsellä patonkeihin vinot viillot. Kohota hyvin, noin 30 minuuttia.
Voitele patongit kylmällä vedellä ja ripottele pinnalle seesamin- tai unikonsiemeniä. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä patongit peittämättä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kgHinta 2,89/kpl1,45/kg
- GoGreen kuorettomia seesaminsiemeniä 320 gHinta 3,29/kpl10,28/kg
- Pirkka juokseva hunaja 500gHinta 4,69/kpl9,38/kg
- Pirkka kuivahiiva 4x11gHinta 1,35/kpl30,68/kg
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 4,75/kpl19,00/l
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kgHinta 3,45/kpl1,73/kg
- Salliselta Seesaminsiemen 400gHinta 3,39/kpl8,48/kg
- Santa Maria Seesaminsiemen, purkki 38gHinta 1,99/kpl52,37/kg
- Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350gHinta 5,09/kpl14,54/kg
- Pirkka juokseva hunaja 350gHinta 3,69/kpl10,54/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gHinta 1,39/kpl31,59/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,09/kpl28,09/kg
- Fontana oliiviöljy ONE 1lHinta 14,35/kpl14,35/l
- Borges classic oliiviöljy 250mlHinta 4,25/kpl17,00/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,8(32 arviota)
- yli 60 min4,8(5 arviota)
- yli 60 min4,2(5 arviota)
- yli 60 min3,5(4 arviota)
- yli 60 min4,5(79 arviota)
- yli 60 min4,1(70 arviota)
- yli 60 min3,7(3 arviota)
- yli 60 min3,0(36 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,5 (117 arviota)
- .7 kuukautta sittenvoiko taikina kohota yön yli
- K-Kuluttajapalvelu7 kuukautta sitten-., emme suosittele patonkitaikinan kohottamista yön yli.
- Leipuri tyyppä1 vuosi sittenToimiiko tavallisilla jauhoilla?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenLeipuri tyyppä, voit käyttää patonkeihin myös tavallisia puolikarkeita vehnäjauhoja.
- Teuvonen1 vuosi sittenTodella maukkaita ja mehukkaita tuli vaikka ei ollutkaan juoksevaa hunajaa. Tein ensin vain tuorehiivalla mutta kuivahiivallakin tuli tosi hyvää.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenLeipuri, reseptiin on nyt lisätty kohotusajat. Taikina tulee kohottaa kahdesti 30 minuutin ajan.
- Leipuri2 vuotta sittenKuinka paljon pitäisi kohottaa? olisi kiva jos ohjeessa sanottaisiin aika
- Pete2 vuotta sittenOhjeessa liikaa jauhoja.
- Rakastaa patonkia4 vuotta sittenMAAAAAAAAILMAN paras patonki ohje! Tulee tosi hyvää patonkia! Kannattaa tsekkaa ja tehä!
- T94 vuotta sittenOikee hyvä patokia tuli