Patongit
Uunituoreet patongit maistuvat koko perheelle. Hemmottele läheisiäsi itse tehdyillä patongeilla.
4 annostayli 60 min255 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 5dlvettä
- 50ghiivaa TAI
- 2ps(à 11 g)kuivahiivaa
- 1tlsuolaa
- 1rkljuoksevaa hunajaa
- 1/2dloliiviöljyä
- 11-13dlhiivaleipävehnäjauhoja
Pinnalle
- seesamin- tai unikonsiemeniä
Valmistus
yli 60 min- Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää joukkoon suola ja hunaja. Alusta taikinaan jauhot vähitellen ja lisää öljy loppuvaiheessa. Anna patonkitaikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin 30 minuuttia.
- Jaa taikina neljään osaan ja leivo osista pellin pituisia tankoja. Nosta patongit pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa terävällä veitsellä patonkeihin vinot viillot. Kohota hyvin, noin 30 minuuttia.
- Voitele patongit kylmällä vedellä ja ripottele pinnalle seesamin- tai unikonsiemeniä. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä patongit peittämättä.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 255 kcal1 090 kJ
- Proteiinia 8,9 g
- Hiilihydraatteja40,4 g
- Rasvaa6,4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Toimiiko tavallisilla jauhoilla?
Leipuri tyyppä, voit käyttää patonkeihin myös tavallisia puolikarkeita vehnäjauhoja.
Todella maukkaita ja mehukkaita tuli vaikka ei ollutkaan juoksevaa hunajaa. Tein ensin vain tuorehiivalla mutta kuivahiivallakin tuli tosi hyvää.
Kuinka paljon pitäisi kohottaa? olisi kiva jos ohjeessa sanottaisiin aika
Leipuri, reseptiin on nyt lisätty kohotusajat. Taikina tulee kohottaa kahdesti 30 minuutin ajan.
Ohjeessa liikaa jauhoja.
MAAAAAAAAILMAN paras patonki ohje! Tulee tosi hyvää patonkia! Kannattaa tsekkaa ja tehä!
Oikee hyvä patokia tuli