Patongit Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Patongit

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Uunituoreet patongit maistuvat koko perheelle. Hemmottele läheisiäsi itse tehdyillä patongeilla.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
5 dl
 
vettä
tai
50 g
 
hiivaa TAI
tai
2 ps (à 11 g)
 
kuivahiivaa
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1 rkl
 
juoksevaa hunajaa
tai
1/2 dl
 
oliiviöljyä
tai
11 - 13 dl
 
hiivaleipävehnäjauhoja
tai

Pinnalle

 
seesamin- tai unikonsiemeniä
tai

Ravintosisältö

Energia
905 kJ / 216 kcal
Rasva
4,8 g
josta tyydyttynyttä
0,7 g
Hiilihydraatit
34,6 g
josta sokereita
2,3 g
Proteiini
7,7 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää joukkoon suola ja hunaja. Alusta taikinaan jauhot vähitellen ja lisää öljy loppuvaiheessa. Anna patonkitaikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin 30 minuuttia.

Jaa taikina neljään osaan ja leivo osista pellin pituisia tankoja. Nosta patongit pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa terävällä veitsellä patonkeihin vinot viillot. Kohota hyvin, noin 30 minuuttia.

Voitele patongit kylmällä vedellä ja ripottele pinnalle seesamin- tai unikonsiemeniä. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä patongit peittämättä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Hinta 0,27/kpl
    5,40/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Hinta 1,49/kpl
    33,86/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • SAM Kesäkukka juokseva hunaja 250g
    Hinta 4,19/kpl
    16,76/kg
  • Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200ml
    Hinta 7,15/kpl
    35,75/l
  • Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kg
    Hinta 3,39/kpl
    1,70/kg
  • Santa Maria Seesaminsiemen, purkki 38g
    Hinta 1,99/kpl
    52,37/kg
  • Plussa-etu −15 %
    Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,00/2 kpl
    22,73/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,19/kpl (27,05/kg)
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Hinta 3,15/kpl
    28,64/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • SAM Reilun kaupan hunaja juokseva 250g
    Hinta 4,29/kpl
    17,16/kg
  • Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350g
    Hinta 4,95/kpl
    14,14/kg
  • Bertolli cucina oliiviöljy 200ml spray
    Hinta 8,49/kpl
    42,45/l
  • Bertolli oliiviöljy 250ml classico
    Hinta 6,65/kpl
    26,60/l
  • Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kg
    Hinta 2,79/kpl
    1,40/kg
  • GoGreen kuorettomia seesaminsiemeniä 320 g
    Hinta 3,29/kpl
    10,28/kg
  • Salliselta Seesaminsiemen 400g
    Hinta 3,69/kpl
    9,23/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,6 (124 arviota)

  • Tyylikäs leipuri
    4 kuukautta sitten
    On selkeä ohje, mutta sattuuko tästä tulemaan neljä patonkia🤣?
  • Numnum
    7 kuukautta sitten
    Nice I’m happy It’s perfect :)
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    -., emme suosittele patonkitaikinan kohottamista yön yli.
  • .
    1 vuosi sitten
    voiko taikina kohota yön yli
  • Leipuri tyyppä
    2 vuotta sitten
    Toimiiko tavallisilla jauhoilla?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Leipuri tyyppä, voit käyttää patonkeihin myös tavallisia puolikarkeita vehnäjauhoja.
  • Teuvonen
    2 vuotta sitten
    Todella maukkaita ja mehukkaita tuli vaikka ei ollutkaan juoksevaa hunajaa. Tein ensin vain tuorehiivalla mutta kuivahiivallakin tuli tosi hyvää.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Leipuri, reseptiin on nyt lisätty kohotusajat. Taikina tulee kohottaa kahdesti 30 minuutin ajan.
  • Leipuri
    3 vuotta sitten
    Kuinka paljon pitäisi kohottaa? olisi kiva jos ohjeessa sanottaisiin aika
  • Pete
    3 vuotta sitten
    Ohjeessa liikaa jauhoja.
  • Rakastaa patonkia
    4 vuotta sitten
    MAAAAAAAAILMAN paras patonki ohje! Tulee tosi hyvää patonkia! Kannattaa tsekkaa ja tehä!
  • T9
    5 vuotta sitten
    Oikee hyvä patokia tuli