• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Patongit

Patongit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 255 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 5dlvettä
    • 50ghiivaa TAI
    • 2ps(à 11 g)kuivahiivaa
    • 1tlsuolaa
    • 1rkljuoksevaa hunajaa
    • 1/2dloliiviöljyä
    • 11-13dlhiivaleipävehnäjauhoja

Pinnalle

    • seesamin- tai unikonsiemeniä

Valmistus

yli 60 min
  1. Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää joukkoon suola ja hunaja. Alusta taikinaan jauhot vähitellen ja lisää öljy loppuvaiheessa. Anna patonkitaikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
  2. Jaa taikina neljään osaan ja leivo osista pellin pituisia tankoja. Nosta patongit pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa terävällä veitsellä patonkeihin vinot viillot. Kohota hyvin.
  3. Voitele patongit kylmällä vedellä ja ripottele pinnalle seesamin- tai unikonsiemeniä. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä patongit peittämättä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 255 kcal1 090 kJ
  • Proteiinia8,9 g
  • Hiilihydraatteja40,4 g
  • Rasvaa6,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille