Patongit
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Uunituoreet patongit maistuvat koko perheelle. Hemmottele läheisiäsi itse tehdyillä patongeilla.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
- 5 dl vettä
- 50 g hiivaa TAI
- 2 ps (à 11 g) kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 11 - 13 dl hiivaleipävehnäjauhoja
Pinnalle
- seesamin- tai unikonsiemeniä
Ravintosisältö
- Energia905 kJ / 216 kcal
- Rasva4,8 g
- josta tyydyttynyttä0,7 g
- Hiilihydraatit34,6 g
- josta sokereita2,3 g
- Proteiini7,7 g
- Suola0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää joukkoon suola ja hunaja. Alusta taikinaan jauhot vähitellen ja lisää öljy loppuvaiheessa. Anna patonkitaikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin 30 minuuttia.
- Jaa taikina neljään osaan ja leivo osista pellin pituisia tankoja. Nosta patongit pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa terävällä veitsellä patonkeihin vinot viillot. Kohota hyvin, noin 30 minuuttia.
- Voitele patongit kylmällä vedellä ja ripottele pinnalle seesamin- tai unikonsiemeniä. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä patongit peittämättä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(58 arviota)
- yli 60 min3,9(8 arviota)
- yli 60 min3,7(3 arviota)
- yli 60 min2,8(25 arviota)
- yli 60 min4,7(3 arviota)
- yli 60 min3,9(61 arviota)
- 30 - 60 min5,0(1 arvio)
- yli 60 min3,8(47 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,6 (137 arviota)
- Tyylikäs leipuri1 vuosi sittenOn selkeä ohje, mutta sattuuko tästä tulemaan neljä patonkia🤣?
- Numnum1 vuosi sittenNice I’m happy It’s perfect :)
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sitten-., emme suosittele patonkitaikinan kohottamista yön yli.
- .2 vuotta sittenvoiko taikina kohota yön yli
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenLeipuri tyyppä, voit käyttää patonkeihin myös tavallisia puolikarkeita vehnäjauhoja.
- Leipuri tyyppä3 vuotta sittenToimiiko tavallisilla jauhoilla?
- Teuvonen3 vuotta sittenTodella maukkaita ja mehukkaita tuli vaikka ei ollutkaan juoksevaa hunajaa. Tein ensin vain tuorehiivalla mutta kuivahiivallakin tuli tosi hyvää.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenLeipuri, reseptiin on nyt lisätty kohotusajat. Taikina tulee kohottaa kahdesti 30 minuutin ajan.
- Leipuri4 vuotta sittenKuinka paljon pitäisi kohottaa? olisi kiva jos ohjeessa sanottaisiin aika
- Pete4 vuotta sittenOhjeessa liikaa jauhoja.
- Rakastaa patonkia5 vuotta sittenMAAAAAAAAILMAN paras patonki ohje! Tulee tosi hyvää patonkia! Kannattaa tsekkaa ja tehä!
- T96 vuotta sittenOikee hyvä patokia tuli