Sienipasta Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Sienipasta

  • Annosmäärä3 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
Syksyn sienistä tai ruskeista herkkusienistä syntyy nopea ja lempeän makuinen arki-illan sienipasta.

    Ainekset

    3 annosta
    300 g
     
    Pirkka pennepastaa
    tai
    1 rs (200 g)
     
    1 l
     
    Pirkka ruskeita herkkusieniä
    tai
    suppilovahveroita
    tai
    2 (80 g)
     
    salottisipulia
    tai
    1 rkl
     
    öljyä
    tai
    1 prk (2 dl)
     
    tai
    n. 1/2 dl
     
    pastan keitinvettä
    tai
    3/4 rkl
     
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai
    1 dl
     
    lehtipersiljaa hienonnettuna
    tai

    Lisäksi

    25 g (1 dl)
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    843 kJ / 203 kcal
    Rasva
    9,7 g
    josta tyydyttynyttä
    5,3 g
    Hiilihydraatit
    21,8 g
    josta sokereita
    1,3 g
    Proteiini
    5,5 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    alle 30 min

    Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä (2 l vettä + 2 tl suolaa).

    Viipaloi tai paloittele sienet. Hienonna kuoritut salottisipulit. Paista sieniä pannulla, kunnes niistä on enin neste haihtunut. Lisää rasva ja sipulit. Paista noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon kerma ja fondi. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää mustapippuri ja hienonnettu lehtipersilja.

    Sekoita valutettu pasta kastikkeen joukkoon. Tarjoa raastetun parmesaanijuuston kanssa.

    Vinkki! Lisää pastaan suikaloitua saunapalvikinkkua.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka penne rigate kuviopasta 500g
      Hinta 1,35/kpl
      2,70/kg
    • Pirkka suomalainen viljelty ruskea herkkusieni 200g
      Hinta 3,49/kpl
      17,45/kg
    • Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lk
      Hinta 1,99/kpl
      5,69/kg
    • Pirkka rypsiöljy 450ml
      Hinta 2,19/kpl
      4,87/l
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Hinta 1,15/kpl
      5,75/l
    • Plussa-etu −11 %
      Pirkka Kasvisfondi 180ml
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 5,50/2 kpl
      15,28/l
      Ilman Plussa-korttia 3,09/kpl (17,17/l)
    • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
      Hinta 1,99/kpl
      26,53/kg
    • Järvikylä lehtipersilja rkk FI
      Etuhinta 1,29/kpl
      norm. 1,89/kpl
    • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
      Hinta 6,99/kpl
      34,95/kg
    • Barilla Penne rigate pasta 500 g
      Hinta 1,89/kpl
      3,78/kg
    • Barilla Piccolini Mini Penne rigate pasta 500 g
      Hinta 1,89/kpl
      3,78/kg
    • Salottisipuli suomalainen
      Hinta n. 0,27/kpl
      5,49/kg
    • Salottisipuli ulkomainen
      Hinta n. 0,25/kpl
      4,95/kg
    • Pirkka rypsiöljy 900ml
      Hinta 3,99/kpl
      4,43/l
    • Neito rypsiöljy 500ml
      Hinta 4,35/kpl
      8,70/l
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
      Hinta 2,75/kpl
      5,50/l
    • Valio kuohukerma 0,5 l
      Hinta 4,09/kpl
      8,18/l
    • Maggi Kasvisliemi 500ml by Puljonki
      Hinta 3,75/kpl
      7,50/l
    • Knorr FOND DU CHEF Kasvis-annosfondi 4 x 28 g
      Hinta 1,89/kpl
      16,88/kg
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
      Hinta 2,45/kpl
      40,83/kg
    • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80g
      Hinta 2,99/kpl
      37,38/kg
    • Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150g
      Hinta 7,35/kpl
      49,00/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (173 arviota)

    • Täti
      3 vuotta sitten
      Sienet pitää paahtaminen jälkeen paistaa voissa sipulisilppu kera. Sitten ripaus Provencen yrttisekoitusta ja silputtu valkosipulinkynsi. Sitten ripotellaan päälle lusikallinen vehnäjauhoja ja sekoitellaan. Lisätään desi pippurikermaa ja purkillinen ruokakermaa, murskataan joukkoon puolikas kana/kasvisliemikuutio. Maistellaan ja lisätään mausteita tarpeen/oman maun mukaan, esim. paprikajauhetta tai viipale Aurajuustoa. Sekoitellaan ja annetaan kiehua miedolla lämmöllä 10 min tai kunnes sakenee sopivasti.
    • Harmittaa
      3 vuotta sitten
      Flora Ruoka kantarelli -ruokakermaa ei saa enää kaupoista. Jotain pitäisi saada tilalle.
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Harmittaa, kiitos tarkkaavaisuudestasi. Resepti on nyt päivitetty niin, ettei reseptissä enää ole markkinoilta poistunutta tuotetta.
    • sienihöperö
      3 vuotta sitten
      Pastaan käy myös kantarelli, herkkutatti., mustavahakas ja muut villisienet!
    • Mp
      3 vuotta sitten
      Tein normaalikermalla, tuli suhteellisen mauton ruoka ikävä kyllä. Suoraa tällaisenaan ei jatkoon