Kantarellipasta
Kermainen kantarellipasta on helppo ja nopea tapa nauttia sienisaaliista. Mausta pasta tuoreella timjamilla ja tarjoa parmesaaniraasteen kanssa.
- 4 annosta
- alle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 1l(n. 300 g)kantarelleja
- 1(100 g)sipuli
- 1valkosipulinkynsi
- 1prk(2 dl)Pirkka kuohukermaa
- n. 3/4rklPirkka kasvisfondia
- 1/2tlmustapippuria
- 1rkltuoretta timjamia hienonnettuna
- n. 1dlpastan keitinvettä
Valmistus
alle 30 min- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa suolassa maustetussa vedessä (n. 2 tl suolaa/2,5 l vettä).
- Puhdista sienet ja leikkaa ne kuutioiksi. (Jätä muutamia pieniä kokonaisia sieniä halutessasi koristeeksi, paista nämä erikseen öljyssä pannulla.) Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
- Paista sieniä hetki kuivalla pannulla, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää öljy, sipuli ja valkosipuli. Jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.
- Kaada kerma pannulle, mausta kastike fondilla ja mustapippurilla. Anna kiehua miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää lopuksi timjami.
- Valuta pasta, säästä 1 dl keitinvettä. Sekoita kastike, parmesaaniraaste ja sopiva määrä pastan keitinvettä pastan joukkoon. Tarjoa heti parmesaaniraasteen kanssa. Koristele annokset paistetuilla kantarelleilla ja tuoreella timjamilla.
Kategoriat
Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi