Kantarellipasta
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Kermainen kantarellipasta on helppo ja nopea tapa nauttia sienisaaliista. Mausta pasta tuoreella timjamilla ja tarjoa parmesaaniraasteen kanssa.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
4 annosta
- 1 l (n. 300 g) kantarelleja
- 300 g Pirkka tagliatellea
- 1 (100 g) sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 prk (2 dl) Pirkka kuohukermaa
- n. 3/4 rkl Pirkka kasvisfondia
- 1 dl (25 g) Pirkka Parhaat parmesaania raastettuna
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
- n. 1 dl pastan keitinvettä
- Pirkka Parhaat parmesaania raastettuna
Valmistus
alle 30 min
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa suolassa maustetussa vedessä (n. 2 tl suolaa/2,5 l vettä).
- Puhdista sienet ja leikkaa ne kuutioiksi. (Jätä muutamia pieniä kokonaisia sieniä halutessasi koristeeksi, paista nämä erikseen öljyssä pannulla.) Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
- Paista sieniä hetki kuivalla pannulla, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää öljy, sipuli ja valkosipuli. Jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.
- Kaada kerma pannulle, mausta kastike fondilla ja mustapippurilla. Anna kiehua miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää lopuksi timjami.
- Valuta pasta, säästä 1 dl keitinvettä. Sekoita kastike, parmesaaniraaste ja sopiva määrä pastan keitinvettä pastan joukkoon. Tarjoa heti parmesaaniraasteen kanssa. Koristele annokset paistetuilla kantarelleilla ja tuoreella timjamilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,5(2 arviota)
- 30 - 60 min4,1(161 arviota)
- alle 30 min3,8(351 arviota)
- alle 30 min3,9(383 arviota)
- Videoalle 30 min3,3(157 arviota)
- alle 30 min3,3(50 arviota)
- alle 30 min4,3(55 arviota)
- yli 60 min4,1(218 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (368 arviota)
- Toby9 kuukautta sittenPaistettiin kanatrellit voissa öljyn sijaan, lisäks suurustettiin kastike n. 1 rkl vehnäjauhoa. Taivaallisen hyvää.
- TomppaPee9 kuukautta sittenHyvä resepti! Lisättiin vielä pekonia paistovaiheessa, se antoi mukavasti makua.
- Ani10 kuukautta sittenTaivaallisen hyvää!
- amanda10 kuukautta sittenMinua ärsyttää monissa resepteissä työjärjestys, mikä voi johtaa aloittelevaa kokkia harhaan. Esivalmisteluista ei kerrota mitään. Esim. tässä aloitetaan pastan keittämisellä. Kuiva pasta vie enemmän aikaa, mutta tuore pasta kypsyy muutamassa minuutissa. Ei siinä ajassa hoideta puhdistamattomia sieniä "kuutioiksi", haihdutella, jne. Ylikypsä pasta on pilalla. Kokenut ruoanlaittaja kyllä näkee jo ainesluettelosta, missä järjestyksessä työ etenee. Hyvät raaka-aineet, herkullinen lopputulos.
- Asku1 vuosi sittenCurry on hyvä lisämauste sienien kanssa, etenkin kermaiseen kanttarellikeittoon, -kastikkeeseen sekä lampaankäävän kanssa.
- Jamppa1 vuosi sittenKeitettyä kahvia sekaan rkl tai 2 nii avot. Nostaa sienen makua pintaan tehokkaasti
- Pia1 vuosi sittenKorvasin kuohukerman Planti Cooking Chilillä, timjamin persiljalla ja parmesaanin ravintohiivahiutaleilla ( noin 1 rkl). Hyvää tuli!
- Hoplaa2 vuotta sittenHelppo ja hyvä ohje, korvasimme tuoreen timjamin vajaalla 1 tl:lla kuivattua. Teko-ohjeessa mainitaan öljy, ainesosaluettelosta se puuttuu. Seuraavalla kerralla voisi ehkä kokeilla lisätä kastikkeeseen pikkutilkan jotain hapanta.
- Peksupee3 vuotta sittenOlisi hienoa nähdä videopätkä, miten leikkaat Kantarelleista kuutioita🤔😎