• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kantarellipasta

Kantarellipasta on syksyinen carbonaran tyylinen pastaruoka.
Kantarellipasta
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 650 kcal / annos (300g)

Ainekset

4 annosta

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Murskaa sienet käsin pieniksi paloiksi. Lisää vesi ja liota sieniä vedessä vähintään 1/2 tuntia, mielellään kauemmin.
  2. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi.
  3. Suikaloi pekoni ja hienonna valkosipulinkynnet. Ruskista pekonit pannulla. Lisää valkosipulit ja kuullota ne. Kaada liotetut sienet liemineen pannulle. Kuumenna kiehuvaksi.
  4. Sekoita kulhossa kerma, keltuaiset, parmesaani ja mausteet.
  5. Valuta pasta ja sekoita se pekoni-sieniseoksen kanssa. Kaada kerma-munaseos kuuman pastaseoksen joukkoon. Sekoita käännellen. Tarjoa heti. Tarjoa lisäksi parmesaania.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit tehdä pastan myös tuoreista kantarelleistä, joita tarvitset noin 1 l. Haihduta kantarelleista irtoava neste pannulla ilman rasvaa. Ruskista pekonit, lisää valkosipuli ja sienet.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 650 kcal2 720 kJ
  • Proteiinia28 g
  • Hiilihydraatteja74 g
  • Rasvaa26 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille14