Hyppää sisältöön
KantarellipastaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kantarellipasta

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Kermainen kantarellipasta on helppo ja nopea tapa nauttia sienisaaliista. Mausta pasta tuoreella timjamilla ja tarjoa parmesaaniraasteen kanssa.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

4 annosta

Valmistus

alle 30 min
  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa suolassa maustetussa vedessä (n. 2 tl suolaa/2,5 l vettä).
  2. Puhdista sienet ja leikkaa ne kuutioiksi. (Jätä muutamia pieniä kokonaisia sieniä halutessasi koristeeksi, paista nämä erikseen öljyssä pannulla.) Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
  3. Paista sieniä hetki kuivalla pannulla, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää öljy, sipuli ja valkosipuli. Jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.
  4. Kaada kerma pannulle, mausta kastike fondilla ja mustapippurilla. Anna kiehua miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää lopuksi timjami.
  5. Valuta pasta, säästä 1 dl keitinvettä. Sekoita kastike, parmesaaniraaste ja sopiva määrä pastan keitinvettä pastan joukkoon. Tarjoa heti parmesaaniraasteen kanssa. Koristele annokset paistetuilla kantarelleilla ja tuoreella timjamilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (368 arviota)

  • Toby
    9 kuukautta sitten
    Paistettiin kanatrellit voissa öljyn sijaan, lisäks suurustettiin kastike n. 1 rkl vehnäjauhoa. Taivaallisen hyvää.
  • TomppaPee
    9 kuukautta sitten
    Hyvä resepti! Lisättiin vielä pekonia paistovaiheessa, se antoi mukavasti makua.
  • Ani
    10 kuukautta sitten
    Taivaallisen hyvää!
  • amanda
    10 kuukautta sitten
    Minua ärsyttää monissa resepteissä työjärjestys, mikä voi johtaa aloittelevaa kokkia harhaan. Esivalmisteluista ei kerrota mitään. Esim. tässä aloitetaan pastan keittämisellä. Kuiva pasta vie enemmän aikaa, mutta tuore pasta kypsyy muutamassa minuutissa. Ei siinä ajassa hoideta puhdistamattomia sieniä "kuutioiksi", haihdutella, jne. Ylikypsä pasta on pilalla. Kokenut ruoanlaittaja kyllä näkee jo ainesluettelosta, missä järjestyksessä työ etenee. Hyvät raaka-aineet, herkullinen lopputulos.
  • Asku
    1 vuosi sitten
    Curry on hyvä lisämauste sienien kanssa, etenkin kermaiseen kanttarellikeittoon, -kastikkeeseen sekä lampaankäävän kanssa.
  • Jamppa
    1 vuosi sitten
    Keitettyä kahvia sekaan rkl tai 2 nii avot. Nostaa sienen makua pintaan tehokkaasti
  • Pia
    1 vuosi sitten
    Korvasin kuohukerman Planti Cooking Chilillä, timjamin persiljalla ja parmesaanin ravintohiivahiutaleilla ( noin 1 rkl). Hyvää tuli!
  • Hoplaa
    2 vuotta sitten
    Helppo ja hyvä ohje, korvasimme tuoreen timjamin vajaalla 1 tl:lla kuivattua. Teko-ohjeessa mainitaan öljy, ainesosaluettelosta se puuttuu. Seuraavalla kerralla voisi ehkä kokeilla lisätä kastikkeeseen pikkutilkan jotain hapanta.
  • Peksupee
    3 vuotta sitten
    Olisi hienoa nähdä videopätkä, miten leikkaat Kantarelleista kuutioita🤔😎