• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Suppilovahverokeitto

Suppilovahverokeitto maistuu lempeän herkulliselta. Kokeile mausteeksi konjakkia.
Suppilovahverokeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 1l(noin 300 g)suppilovahveroita tai herkkusieniä
    • 1iso (150 g)sipuli
    • 2rklvoita tai juoksevaa margariinia
    • 4rklvehnäjauhoja
    • 8dlvettä
    • 3/4tlsuolaa
    • 1tlviherpippureita
    • 1rklbalsamiviinietikkaa
    • 1dlvispikermaa
    • (1/2 rklkonjakkia)
    • persiljaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna sipuli.
  2. Pane sienet kattilaan ja anna niiden kiehua, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää rasva ja sipulit. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  3. Ripottele päälle vehnäjauhot ja kaada joukkoon puolet vedestä sekoittaen. Anna kiehahtaa. Lisää loppu vesi, suola, huhmareessa murskatut viherpippurit ja balsamiviinietikka. Keitä hiljalleen noin 5 minuuttia.
  4. Kaada joukkoon kerma. (Lisää konjakki juuri ennen tarjoilua.) Koristele persiljalla. Tarjoa sieni-viherpippurikeitto paahdetun ruisleivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 270g100 g

  • 190 kcal810 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja10 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3