Suppilovahverokeitto
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Suppilovahverokeitto maistuu lempeän herkulliselta. Kokeile mausteeksi konjakkia.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 l (n. 300 g) | suppilovahveroita tai herkkusieniä tai |
1 iso (150 g) | sipuli tai |
2 rkl | voita tai juoksevaa margariinia tai |
4 rkl | vehnäjauhoja tai |
n. 9 dl | vettä tai |
n. 3 rkl | tai |
n. 1/2 tl | mustapippuria tai |
1 rkl | balsamiviinietikkaa tai |
1 dl | kuohukermaa tai |
(1/2 rkl | konjakkia) tai |
persiljaa tai |
Valmistus
alle 30 min
Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna sipuli.
Pane sienet kattilaan ja anna niiden kiehua, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää rasva ja sipulit. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
Ripottele päälle vehnäjauhot ja kaada joukkoon puolet vedestä sekoittaen. Anna kiehahtaa. Lisää loppu vesi, fondi, mustapippuri ja balsamiviinietikka. Keitä hiljalleen noin 5 minuuttia.
Kaada joukkoon kerma. Soseuta keitto sauvasekoittimella kuohkeaksi. (Lisää konjakki juuri ennen tarjoilua.) Koristele persiljalla.
Vinkki! Voit maustaa keiton mustapippurin sijaan myös viherpippurilla (1/2–1 tl).
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,7(6 arvostelua)
- alle 30 min3,9(241 arvostelua)
- alle 30 min4,3(99 arvostelua)
- alle 30 min4,4(25 arvostelua)
- alle 30 min3,6(39 arvostelua)
- alle 30 min3,8(13 arvostelua)
- alle 30 min3,9(239 arvostelua)
- 30 - 60 min4,2(27 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (85 arvostelua)
- Marke4 kuukautta sittenJos käyttää kuivattuja suppilovahveroita niin paljonko ja miten ?
- K-Kuluttajapalvelu4 kuukautta sittenMarke, kuivattuja suppilovahveroita voi käyttää reseptiin n. 1,7 dl. Kuivatut suppilovahverot liotetaan vedessä (noin 2-3 dl vettä/1 dl kuivattuja sieniä) ennen käyttämistä.
- KaVi6 kuukautta sittenOhjeista puuttuu täysin ravintosisältö tällä ohjeella valmistettaessa!? Esim diabeetikkona tarvitaan aina ruokailun hiilihydraattipitoisuus yms.
- K-Kuluttajapalvelu6 kuukautta sittenKaVi, valitettavasti ravintosisältöjä ei ole tällä hetkellä saatavilla. Välitämme palautteesi reseptien tekijöille.
- Mirke732 vuotta sittenKeittoon tuli sopivasti potkua kun lisäsi n. 100 g Pirkka chili-tuorejuustoa valmistuksen loppuvaiheessa.
- Viki3 vuotta sittenHyvää helppo tehdä edullinen terveellinrn