Punajuuririsotto
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Kauniin punainen ja kermainen risotto syntyy tuoreista punajuurista. Mascarpone täydentää annoksen.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
5 annosta
- 4–5 (500 g) punajuurta
- 1 (120 g) sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1/2 ruukkua timjamia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 4 dl Pirkka risottoriisiä
- 2 dl (alkoholitonta) valkoviiniä
- n. 9 dl vettä
- 2 rkl kasvisfondia
- 1 1/2 dl Pirkka Parhaat parmesaania raastettuna
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Lisäksi
Ravintosisältö
- Energia495 kJ / 117 kcal
- Rasva3,1 g
- josta tyydyttynyttä1 g
- Hiilihydraatit18,8 g
- josta sokereita3,4 g
- Proteiini3 g
- Suola0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Pese punajuuret ja keitä kuorineen kypsiksi (40–45 minuuttia). Jäähdytä ja kuori punajuuret. Soseuta puolet punajuurista ja kuutioi loput. Hienonna sipuli, valkosipuli sekä timjami.
- Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä. Lisää riisi ja anna riisien kuullottua pari minuuttia. Kaada valkoviini kattilaan. Sekoittele, kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää kädenlämpöinen punajuurisose ja timjami.
- Kiehauta vesi toisessa kattilassa ja lisää fondi. Lisää noin 1 dl kiehuvaa kasvislientä kerrallaan risottoon. Kun neste on imeytynyt, lisää taas noin 1 dl lientä. Jatka, kunnes lähes kaikki neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. Risotto saa jäädä löysäksi. Aikaa kuluu noin 25 minuuttia.
- Lisää punajuurikuutiot risottoon. Kuumenna vielä hetki ja nosta kattila levyltä. Sekoita joukkoon parmesaani ja mausta suolalla sekä pippurilla. Jaa risotto lautasille ja nosta päälle nokare mascarponea. Tarjoa heti.
Voit halutessasi korvata viinin vedellä ja 1 rkl:lla sitruunanmehua.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −8 %Plussa-kortillaEtuhinta 6,00/2 kpl12,00/kgIlman Plussa-korttia 3,29/kpl (13,16/kg)
Voisit pitää myös näistä
- Video30 - 60 min4,7(64 arviota)
- 30 - 60 min4,3(185 arviota)
- 30 - 60 min4,1(230 arviota)
- 30 - 60 min4,8(86 arviota)
- 30 - 60 min4,1(166 arviota)
- 30 - 60 min4,1(195 arviota)
- 30 - 60 min3,9(115 arviota)
- yli 60 min4,5(77 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (109 arviota)
- MollaMaija1 vuosi sittenUpea maku. Teen uudelleenkin. Ihan vieraille tarjottava ruoka.
- Tee2 vuotta sittenIhanaa!