Punajuuririsotto
Kauniin punainen ja kermainen risotto syntyy tuoreista punajuurista. Mascarpone täydentää annoksen.
5 annosta30 - 60 min340 kcal / annos (350g)
Ainekset
5 annosta
- 4-5kpl(500 g)Pirkka punajuuria (tuoreita)
- 1(120 g)sipuli
- 1valkosipulinkynsi
- 1/2ruukkuatimjamia
- 2rkloliiviöljyä
- 2dlvalkoviiniä (tai vettä + 1 rkl sitruunanmehua)
- n. 9dlvettä +
- 2rklkasvisfondia
- 1 1/2dlparmesaania raastettuna
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
Lisäksi
Valmistus
30 - 60 min- Pese punajuuret ja keitä kuorineen kypsiksi (40-45 minuuttia). Jäähdytä ja kuori punajuuret. Soseuta puolet punajuurista ja kuutioi loput. Hienonna sipuli, valkosipuli sekä timjami.
- Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä. Lisää riisi ja anna riisien kuullottua pari minuuttia. Kaada valkoviini kattilaan. Sekoittele, kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää kädenlämpöinen punajuurisose ja timjami.
- Kiehauta vesi toisessa kattilassa ja lisää fondi. Lisää noin 1 dl kiehuvaa kasvislientä kerrallaan risottoon. Kun neste on imeytynyt, lisää taas noin 1 dl lientä, jatka, kunnes lähes kaikki neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. Risotto saa jäädä löysäksi. Aikaa kuluu noin 25 minuuttia.
- Lisää punajuurikuutiot risottoon. Kuumenna vielä hetki ja nosta kattila levyltä. Sekoita joukkoon parmesaani ja mausta suolalla sekä pippurilla. Jaa risotto lautasille ja nosta päälle nokare mascarponea. Tarjoa heti.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 350g100 g
- 340 kcal1 420 kJ
- Proteiinia 9 g
- Hiilihydraatteja51 g
- Rasvaa8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi