Hyppää sisältöön
PunajuuririsottoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Punajuuririsotto

  • Annosmäärä5 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Kauniin punainen ja kermainen risotto syntyy tuoreista punajuurista. Mascarpone täydentää annoksen.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

5 annosta

Lisäksi

Ravintosisältö

  • Energia
    495 kJ / 117 kcal
  • Rasva
    3,1 g
  • josta tyydyttynyttä
    1 g
  • Hiilihydraatit
    18,8 g
  • josta sokereita
    3,4 g
  • Proteiini
    3 g
  • Suola
    0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese punajuuret ja keitä kuorineen kypsiksi (40–45 minuuttia). Jäähdytä ja kuori punajuuret. Soseuta puolet punajuurista ja kuutioi loput. Hienonna sipuli, valkosipuli sekä timjami.
  2. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä. Lisää riisi ja anna riisien kuullottua pari minuuttia. Kaada valkoviini kattilaan. Sekoittele, kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää kädenlämpöinen punajuurisose ja timjami.
  3. Kiehauta vesi toisessa kattilassa ja lisää fondi. Lisää noin 1 dl kiehuvaa kasvislientä kerrallaan risottoon. Kun neste on imeytynyt, lisää taas noin 1 dl lientä. Jatka, kunnes lähes kaikki neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. Risotto saa jäädä löysäksi. Aikaa kuluu noin 25 minuuttia.
  4. Lisää punajuurikuutiot risottoon. Kuumenna vielä hetki ja nosta kattila levyltä. Sekoita joukkoon parmesaani ja mausta suolalla sekä pippurilla. Jaa risotto lautasille ja nosta päälle nokare mascarponea. Tarjoa heti.
Voit halutessasi korvata viinin vedellä ja 1 rkl:lla sitruunanmehua.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (109 arviota)

  • MollaMaija
    1 vuosi sitten
    Upea maku. Teen uudelleenkin. Ihan vieraille tarjottava ruoka.
  • Tee
    2 vuotta sitten
    Ihanaa!