Punajuuririsotto
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4–5 (500 g) | punajuurta tai |
1 (120 g) | sipuli tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
1/2 ruukkua | timjamia tai |
2 rkl | oliiviöljyä tai |
4 dl | tai |
2 dl | (alkoholitonta) valkoviiniä tai |
n. 9 dl | vettä tai |
2 rkl | kasvisfondia tai |
1 1/2 dl | tai |
ripaus | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Lisäksi | |
---|---|
tai |
Ravintosisältö
Energia | 495 kJ / 117 kcal |
Rasva | 3,1 g |
josta tyydyttynyttä | 1 g |
Hiilihydraatit | 18,8 g |
josta sokereita | 3,4 g |
Proteiini | 3 g |
Suola | 0,5 g |
Valmistus
Pese punajuuret ja keitä kuorineen kypsiksi (40–45 minuuttia). Jäähdytä ja kuori punajuuret. Soseuta puolet punajuurista ja kuutioi loput. Hienonna sipuli, valkosipuli sekä timjami.
Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä. Lisää riisi ja anna riisien kuullottua pari minuuttia. Kaada valkoviini kattilaan. Sekoittele, kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää kädenlämpöinen punajuurisose ja timjami.
Kiehauta vesi toisessa kattilassa ja lisää fondi. Lisää noin 1 dl kiehuvaa kasvislientä kerrallaan risottoon. Kun neste on imeytynyt, lisää taas noin 1 dl lientä. Jatka, kunnes lähes kaikki neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. Risotto saa jäädä löysäksi. Aikaa kuluu noin 25 minuuttia.
Lisää punajuurikuutiot risottoon. Kuumenna vielä hetki ja nosta kattila levyltä. Sekoita joukkoon parmesaani ja mausta suolalla sekä pippurilla. Jaa risotto lautasille ja nosta päälle nokare mascarponea. Tarjoa heti.
Voit halutessasi korvata viinin vedellä ja 1 rkl:lla sitruunanmehua.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Järvikylä timjami rkk FIHinta 1,89/kpl
- Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200mlHinta 7,15/kpl35,75/l
- Pirkka risottoriisi 1kgHinta 3,29/kpl3,29/kg
- Torres Natureo White 0% 0,375lHinta 5,09/kpl13,31/l
- Knorr FOND DU CHEF Kasvis-annosfondi 4 x 28 gHinta 1,89/kpl16,88/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 6,99/kpl34,95/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka Parhaat mascarpone 250 gHinta 2,99/kpl11,96/kg