Kuha salsa verde
Tarjoa pannulla paistetut kuhafileet raikkaan salsa verden kanssa. Lisäkkeeksi kalalle sopivat esimerkiksi varsiparsakaalit ja perunat.
4 annosalle 30 min
Ainekset
4 annos
- 500gnahatonta kuhafileetä
- voita paistamiseen
- 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Salsa verde
- 1ruukkulehtipersiljaa
- 1ruukkubasilikaa
- 1valkosipulinkynsi
- 1/2dlPirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
- 2rklPirkka kapriksia
- 2rklsitruunanmehua
- ripausmustapippuria
- 1rklvettä
- 6(n. 25 g)Pirkka anjovisfileetä
Valmistus
alle 30 min- Soseuta salsa verden ainekset tasaiseksi seokseksi sauvasekoittimella. Voit käyttää yrtit varsineen. Lisää tarvittaessa vettä. Anna kastikkeen maustua hetki jääkaapissa.
- Poista ruodot leikkaamalla fileistä ohut kiilamainen pala pois ruotojen ympäriltä. Ruodot löydät tunnustelemalla sormella fileen pintaa.
- Paista fileet kuumalla pannulla rasvassa. Paistoaika on noin 2 minuuttia/puoli riippuen fileen paksuudesta. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoa paistetut kuhafileet ja salsa verde esimerkiksi varsiparsakaalin kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Tein ohjeen mukaisesti myös lisäkkeen eli varsiparsakaalipellin. Vaihdoin voin laktoosittomaan keijumargariiniin ja öljyn rypsiksi. Lopputulos oli maidoton, lisäke laktoositon ja aivan mielettömän hyvää.