Siika ja hasselbackan perunat grillissä
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Ainekset
800 g | nahallisia siikafileitä tai |
2–3 rkl | voita tai |
n. 1 1/4 tl | Yozo hienoa merisuolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Hasselbackan perunat grillissä | |
---|---|
750 g | varhaisperunoita tai |
n. 2 rkl | voita tai |
1/4 tl | Yozo hienoa merisuolaa tai |
2 rkl | korppujauhoja tai |
Yrttiöljy | |
1 dl | rypsiöljyä tai |
1/4 dl | vettä tai |
1/2 tl | Yozo hienoa merisuolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
1 | iso valkosipulinkynsi tai |
1 ruukku | tilliä tai |
1 ruukku | persiljaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 607 kJ / 145 kcal |
Rasva | 8,5 g |
josta tyydyttynyttä | 2,2 g |
Hiilihydraatit | 7 g |
josta sokereita | 0,3 g |
Proteiini | 9,7 g |
Suola | 0,8 g |
Valmistus
Pese perunat. Leikkaa niihin terävällä veitsellä ohuita viiltoja lähes pohjaan saakka. Hiero perunoihin voita ja ripottele pinnalle suolaa. Grillaa foliovuoassa grillissä kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Ripottele pintaan korppujauho ja jatka grillaamista vielä hetki.
Sekoita sillä aikaa yrttiöljyn ainekset keskenään tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen lisäosan leikkuuterällä. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
Paista siika voissa pannulla tai grillin tasaisella parilalla. Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta perunoiden pinnalle sekä kalalle hieman yrttiöljyä ennen tarjoamista. Tarjoa loppu kastike erikseen.
Voit kypsentää perunat myös uunissa, perunoiden koosta riippuen ensin 200 asteessa 20–30 minuuttia. Lisää tämän jälkeen korppujauho ja jatka paistamista vielä 15–20 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Siikafilee suomustettu kgHinta 49,99/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,69/kpl7,38/kg
- Meira Merisuola 800g hieno Voimakas ja aromikasHinta 1,35/kpl1,69/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka korppujauho 320gHinta 1,19/kpl3,72/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,19/kpl4,87/l
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,49/kpl
- Pirkka suomalainen persilja ruukussaHinta 1,49/kpl
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 4,09/kpl8,18/kg
- Jozo hieno merisuola 500gHinta 2,49/kpl4,98/kg
- Meira merisuola 450g hieno, jodioituHinta 1,75/kpl3,89/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Plussa-etu −7 %Myllyn Paras Korppujauho 300gPlussa-kortillaEtuhinta 1,19/kpl3,97/kgIlman Plussa-korttia 1,29/kpl (4,30/kg)
- Moilas korppujauho 350g gluteenitonHinta 3,89/kpl11,11/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Pirkka suomalainen persilja 50gHinta 2,59/kpl51,80/kg
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,59/kpl
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(115 arviota)
- 30 - 60 min4,3(32 arviota)
- 30 - 60 min4,0(27 arviota)
- alle 30 min3,9(8 arviota)
- yli 60 min3,5(17 arviota)
- yli 60 min4,5(228 arviota)
- alle 30 min4,0(287 arviota)
- yli 60 min4,1(23 arviota)
Arvostele resepti
- Äitienpäivänäonokherkutella5 kuukautta sittenHyvää oli
- kenen perunat2 vuotta sittenAnderzzon hei, suomen kielessä Hasselback taipuu genetiivissä oikeaoppisesti Hasselbackan kun puhutaan jonkun perunoista. Se ei voi olla vain Hasselbackn vaan tarvii sen A:n sinne väliin...
- Anderzzon2 vuotta sittenMistä nimen Hasselbacka väärinkäsitys on peräisin? Nimen lopussa ei nimittäin ole A. Tässä historia: HISTORIEN BAKOM HASSELBACKSPOTATISEN Denna simpla men ändå goda rätt har en ganska ung historia. Ursprunget till Hasselbackspotatisen kan spåras till 1950-talet och en värmlänning. Det var den blivande kocken Leif Elisson från just Värmland som under sin utbildning i Stockholm kom på rätten. Året var 1953 där Leif kom på att tunt skiva potatisen, täcka dem i smör och strö ströbröd över denna för att sedan griljera den i ugnen. Namnet Hasselbackspotatisen är döpt efter den resturang som Leif var kockelev på. Nämligen restaurang Hasselback på Djurgården i Stockholm.