Siika ja hasselbackan perunat grillissä
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Hasselbackan perunat valmistuvat myös grillissä uusista perunoista. Tarjoa siian ja perunoiden kanssa kauniin väristä yrttiöljyä.
Ainekset
4 annosta
800 g | nahallisia siikafileitä tai |
2–3 rkl | voita tai |
n. 1 1/4 tl | Yozo hienoa merisuolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Hasselbackan perunat grillissä | |
---|---|
750 g | varhaisperunoita tai |
n. 2 rkl | voita tai |
1/4 tl | Yozo hienoa merisuolaa tai |
2 rkl | korppujauhoja tai |
Yrttiöljy | |
1 dl | rypsiöljyä tai |
1/4 dl | vettä tai |
1/2 tl | Yozo hienoa merisuolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
1 | iso valkosipulinkynsi tai |
1 ruukku | tilliä tai |
1 ruukku | persiljaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 607 kJ / 145 kcal |
Rasva | 8,5 g |
josta tyydyttynyttä | 2,2 g |
Hiilihydraatit | 7 g |
josta sokereita | 0,3 g |
Proteiini | 9,7 g |
Suola | 0,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Pese perunat. Leikkaa niihin terävällä veitsellä ohuita viiltoja lähes pohjaan saakka. Hiero perunoihin voita ja ripottele pinnalle suolaa. Grillaa foliovuoassa grillissä kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Ripottele pintaan korppujauho ja jatka grillaamista vielä hetki.
Sekoita sillä aikaa yrttiöljyn ainekset keskenään tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen lisäosan leikkuuterällä. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
Paista siika voissa pannulla tai grillin tasaisella parilalla. Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta perunoiden pinnalle sekä kalalle hieman yrttiöljyä ennen tarjoamista. Tarjoa loppu kastike erikseen.
Voit kypsentää perunat myös uunissa, perunoiden koosta riippuen ensin 200 asteessa 20–30 minuuttia. Lisää tämän jälkeen korppujauho ja jatka paistamista vielä 15–20 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Siikafilee suomustettu kgHinta 49,99/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Myllyn Paras Korppujauho 300gHinta 1,49/kpl4,97/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,69/kpl
- Pirkka suomalainen persilja ruukussaHinta 1,69/kpl
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Jozo Le Saunier de Camargue Fleur de Sel merisuola 125gHinta 3,29/kpl26,32/kg
- Jozo Le Saunier de Camargue Hieno merisuola sirotin 250gHinta 2,79/kpl11,16/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl32,22/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Pirkka korppujauho 320gHinta 1,09/kpl3,41/kg
- Moilas korppujauho 350g gluteenitonHinta 3,79/kpl10,83/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,69/kpl
- Pirkka suomalainen persilja 50gHinta 2,59/kpl51,80/kg
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,69/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,8(15 arviota)
- 30 - 60 min4,5(11 arviota)
- 30 - 60 min4,4(15 arviota)
- 30 - 60 min4,3(36 arviota)
- 30 - 60 min3,4(22 arviota)
- alle 30 min3,9(8 arviota)
- 30 - 60 min4,0(44 arviota)
- 30 - 60 min4,1(52 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (16 arviota)
- Äitienpäivänäonokherkutella1 vuosi sittenHyvää oli
- kenen perunat3 vuotta sittenAnderzzon hei, suomen kielessä Hasselback taipuu genetiivissä oikeaoppisesti Hasselbackan kun puhutaan jonkun perunoista. Se ei voi olla vain Hasselbackn vaan tarvii sen A:n sinne väliin...
- Anderzzon3 vuotta sittenMistä nimen Hasselbacka väärinkäsitys on peräisin? Nimen lopussa ei nimittäin ole A. Tässä historia: HISTORIEN BAKOM HASSELBACKSPOTATISEN Denna simpla men ändå goda rätt har en ganska ung historia. Ursprunget till Hasselbackspotatisen kan spåras till 1950-talet och en värmlänning. Det var den blivande kocken Leif Elisson från just Värmland som under sin utbildning i Stockholm kom på rätten. Året var 1953 där Leif kom på att tunt skiva potatisen, täcka dem i smör och strö ströbröd över denna för att sedan griljera den i ugnen. Namnet Hasselbackspotatisen är döpt efter den resturang som Leif var kockelev på. Nämligen restaurang Hasselback på Djurgården i Stockholm.