Siika ja hasselbackan perunat grillissäTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Siika ja hasselbackan perunat grillissä

Hasselbackan perunat valmistuvat myös grillissä uusista perunoista. Tarjoa siian ja perunoiden kanssa kauniin väristä yrttiöljyä. Noin 6,95€/annos.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 800gnahallisia siikafileitä
    • 2-3rklvoita
    • n. 1 1/4tlYozo hienoa merisuolaa
    • ripausmustapippuria

Hasselbackan perunat grillissä

    • 750gvarhaisperunoita
    • n. 2rklvoita
    • 1/4tlYozo hienoa merisuolaa
    • 2rklkorppujauhoja

Yrttiöljy

    • 1dlrypsiöljyä
    • 1/4dlvettä
    • 1/2tlYozo hienoa merisuolaa
    • 1/4tlmustapippuria
    • 1iso valkosipulinkynsi
    • 1ruukkutilliä
    • 1ruukkupersiljaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese perunat. Leikkaa niihin terävällä veitsellä ohuita viiltoja lähes pohjaan saakka. Hiero perunoihin voita ja ripottele pinnalle suolaa. Grillaa foliovuoassa grillissä kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Ripottele pintaan korppujauho ja jatka grillaamista vielä hetki.
  2. Sekoita sillä aikaa yrttiöljyn ainekset keskenään tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen lisäosan leikkuuterällä. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
  3. Paista siika voissa pannulla tai grillin tasaisella parilalla. Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta perunoiden pinnalle sekä kalalle hieman yrttiöljyä ennen tarjoamista. Tarjoa loppu kastike erikseen.

Tiesitkö että...

Voit kypsentää perunat myös uunissa, perunoiden koosta riippuen ensin 200 asteessa 20-30 minuuttia. Lisää tämän jälkeen korppujauho ja jatka paistamista vielä 15-20 minuuttia. Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Siikafilee
    Siikafilee
    39,99/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Pirkka suomalainen voi 400g
    3,35/kpl8,38/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    4,69/kpl11,73/kg
  • Pirkka voi 500g normaalisuolainen vähälaktoositon
    Pirkka voi 500g normaalisuolainen vähälaktoositon
    2,75/kpl5,50/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    2,99/kpl5,98/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,99/kpl9,98/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,29/kpl4,58/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Pirkka korppujauho 400g
    Pirkka korppujauho 400g
    1,09/kpl2,73/kg
  • Myllyn Paras Korppujauho 300g
    Myllyn Paras Korppujauho 300g
    0,95/kpl3,17/kg
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    3,29/kpl3,66/l
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    1,85/kpl4,11/l
  • Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    2,99/kpl5,98/l
  • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
    Pirkka suomalainen tilli ruukussa
    1,19/kpl
  • Pirkka tilli 50g
    Pirkka tilli 50g
    1,99/kpl39,80/kg
  • Järvikylä tilli ruukku Suomi
    Järvikylä tilli ruukku Suomi
    1,49/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 8 arvostelua
  • kenen perunat24.2.2021

    Anderzzon hei, suomen kielessä Hasselback taipuu genetiivissä oikeaoppisesti Hasselbackan kun puhutaan jonkun perunoista. Se ei voi olla vain Hasselbackn vaan tarvii sen A:n sinne väliin...

  • Anderzzon19.2.2021

    Mistä nimen Hasselbacka väärinkäsitys on peräisin? Nimen lopussa ei nimittäin ole A. Tässä historia: HISTORIEN BAKOM HASSELBACKSPOTATISEN Denna simpla men ändå goda rätt har en ganska ung historia. Ursprunget till Hasselbackspotatisen kan spåras till 1950-talet och en värmlänning. Det var den blivande kocken Leif Elisson från just Värmland som under sin utbildning i Stockholm kom på rätten. Året var 1953 där Leif kom på att tunt skiva potatisen, täcka dem i smör och strö ströbröd över denna för att sedan griljera den i ugnen. Namnet Hasselbackspotatisen är döpt efter den resturang som Leif var kockelev på. Nämligen restaurang Hasselback på Djurgården i Stockholm.