Siika ja hasselbackan perunat grillissä Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Siika ja hasselbackan perunat grillissä

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Hasselbackan perunat valmistuvat myös grillissä uusista perunoista. Tarjoa siian ja perunoiden kanssa kauniin väristä yrttiöljyä.

    Ainekset

    4 annosta
    800 g
     
    nahallisia siikafileitä
    tai
    2–3 rkl
     
    voita
    tai
    n. 1 1/4 tl
     
    Yozo hienoa merisuolaa
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai

    Hasselbackan perunat grillissä

    750 g
     
    varhaisperunoita
    tai
    n. 2 rkl
     
    voita
    tai
    1/4 tl
     
    Yozo hienoa merisuolaa
    tai
    2 rkl
     
    korppujauhoja
    tai

    Yrttiöljy

    1 dl
     
    rypsiöljyä
    tai
    1/4 dl
     
    vettä
    tai
    1/2 tl
     
    Yozo hienoa merisuolaa
    tai
    1/4 tl
     
    mustapippuria
    tai
    1
     
    iso valkosipulinkynsi
    tai
    1 ruukku
     
    tilliä
    tai
    1 ruukku
     
    persiljaa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    607 kJ / 145 kcal
    Rasva
    8,5 g
    josta tyydyttynyttä
    2,2 g
    Hiilihydraatit
    7 g
    josta sokereita
    0,3 g
    Proteiini
    9,7 g
    Suola
    0,8 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min
    Pese perunat. Leikkaa niihin terävällä veitsellä ohuita viiltoja lähes pohjaan saakka. Hiero perunoihin voita ja ripottele pinnalle suolaa. Grillaa foliovuoassa grillissä kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Ripottele pintaan korppujauho ja jatka grillaamista vielä hetki.
    Sekoita sillä aikaa yrttiöljyn ainekset keskenään tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen lisäosan leikkuuterällä. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
    Paista siika voissa pannulla tai grillin tasaisella parilalla. Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta perunoiden pinnalle sekä kalalle hieman yrttiöljyä ennen tarjoamista. Tarjoa loppu kastike erikseen.
    Voit kypsentää perunat myös uunissa, perunoiden koosta riippuen ensin 200 asteessa 20–30 minuuttia. Lisää tämän jälkeen korppujauho ja jatka paistamista vielä 15–20 minuuttia.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Siikafilee suomustettu kg
      Hinta 49,99/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Myllyn Paras Korppujauho 300g
      Hinta 1,49/kpl
      4,97/kg
    • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
      Hinta 1,69/kpl
    • Pirkka suomalainen persilja ruukussa
      Hinta 1,69/kpl
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,85/kpl
      7,70/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 3,49/kpl
      6,98/kg
    • Jozo Le Saunier de Camargue Fleur de Sel merisuola 125g
      Hinta 3,29/kpl
      26,32/kg
    • Jozo Le Saunier de Camargue Hieno merisuola sirotin 250g
      Hinta 2,79/kpl
      11,16/kg
    • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
      Hinta 1,29/kpl
      58,64/kg
    • Plussa-etu −20 %
      Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 0,87/kpl
      32,22/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Pirkka korppujauho 320g
      Hinta 1,09/kpl
      3,41/kg
    • Moilas korppujauho 350g gluteeniton
      Hinta 3,79/kpl
      10,83/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Keiju rypsiöljy 0,5l
      Hinta 2,15/kpl
      4,30/l
    • Neito rypsiöljy 500ml
      Hinta 4,25/kpl
      8,50/l
    • Valkosipuli ulkomainen kg
      Hinta n. 0,55/kpl
      10,95/kg
    • K-Menu valkosipuli 100g 2lk
      Hinta 0,75/kpl
      7,50/kg
    • Pirkka tilli 50g
      Hinta 2,19/kpl
      43,80/kg
    • Järvikylä tilli ruukku Suomi
      Hinta 1,69/kpl
    • Pirkka suomalainen persilja 50g
      Hinta 2,59/kpl
      51,80/kg
    • Järvikylä persilja rkk FI
      Hinta 1,69/kpl
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (16 arviota)

    • Äitienpäivänäonokherkutella
      1 vuosi sitten
      Hyvää oli
    • kenen perunat
      3 vuotta sitten
      Anderzzon hei, suomen kielessä Hasselback taipuu genetiivissä oikeaoppisesti Hasselbackan kun puhutaan jonkun perunoista. Se ei voi olla vain Hasselbackn vaan tarvii sen A:n sinne väliin...
    • Anderzzon
      3 vuotta sitten
      Mistä nimen Hasselbacka väärinkäsitys on peräisin? Nimen lopussa ei nimittäin ole A. Tässä historia: HISTORIEN BAKOM HASSELBACKSPOTATISEN Denna simpla men ändå goda rätt har en ganska ung historia. Ursprunget till Hasselbackspotatisen kan spåras till 1950-talet och en värmlänning. Det var den blivande kocken Leif Elisson från just Värmland som under sin utbildning i Stockholm kom på rätten. Året var 1953 där Leif kom på att tunt skiva potatisen, täcka dem i smör och strö ströbröd över denna för att sedan griljera den i ugnen. Namnet Hasselbackspotatisen är döpt efter den resturang som Leif var kockelev på. Nämligen restaurang Hasselback på Djurgården i Stockholm.