Grillattu hauki, perunavartaat ja munavoi
Hauki on parhaimmillaan nopeasti grillattuna ja kevyesti maustettuna. Grillaa fileetä muutama minuutti, tarjoa perunavartaiden ja kesäisen munavoin kanssa.
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
Perunavartaat
- 12(450 g)pientä uutta perunaa
- 1rklrypsiöljyä
- 1tlsuolaa
- 4puu- tai metallivarrasta
Munavoi
- 3kananmunaa keitettynä
- 1/2tlsuolaa
- 50gvoita
- 1/2ruukkuatuoretta tilliä hienonnettuna
Hauki
- 1(500-600 g)nahaton tai nahallinen suomustettu haukifilee
- 1rklrypsiöljyä
- 1/2-1tlsuolaa
- 1(luomu)sitruuna
Valmistus
30 - 60 min- Pese ja kuivaa perunat. Sekoita rypsiöljy ja suola perunoihin ja pujota ne 4 vartaaseen. Jos käytät puuvartaita, liota niitä ennakkoon vedessä. Grillaa vartaita keskilämmöllä 20-30 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Käännä vartaita 2-3 kertaa grillauksen aikana.
- Keitä kananmunia 9 minuuttia ja jäähdytä ne. Riko kananmunien rakenne haarukalla ja sekoita niihin suola, huoneenlämpöinen voi ja hienonnettu tilli.
- Sivele haukifileen kummallekin pinnalle runsaasti rypsiöljyä ja suolaa filee kummaltakin puolelta. Viipaloi sitruunat ja poista siemenet. Grillaa haukifileetä ja sitruunaviipaleita maksimilämmöllä ensin 4 minuuttia. Käännä filee varovasti esim. kahta lastaa apuna käyttäen. Jatka kypsennystä vielä 1-2 minuuttia tai kunnes filee on haluamassasi kypsyydessä. Tarjoa koko annos esimerkiksi isolta lankulta tai leikkuulautaselta.
Tiesitkö että...
Grillaa ritilällä kypsennettävä kala aina mahdollisimman kuumassa lämmössä, jolloin se ei tartu niin helposti ritilään. Ruodottoman kalan ystävän kannattaa pyytää apua ruotojen poistoon palvelutiskin kalamestarilta.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi