Ahvenia, tilli-sitruunakastiketta ja kesäperunoita
Ahvenfileet tarjoillaan kermaisen tilli-sitruunakastikkeen kanssa. Paista lisäkkeeksi rucolalla maustettuja uusia perunoita pannulla.
3 annosta30 - 60 min0 kcal / 100 g
Ainekset
3 annosta
- 400-500gahvenfileitä
- n. 1tlmerisuolaa
- ripausmustapippuria
Paistamiseen
- öljyä + voita
Tilli-sitruunakastike
- 1tlk(2 dl)Pirkka ruokakermaa (10 %)
- 1rklkalafondia
- 1pienivalkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1tlsitruunan raastettua kuorta
- 1rklsitruunanmehua
- 1/2dltilliä hienonnettuna
Kesäperunat
- n. 1kguusia perunoita
- 1-2nippusipulia tai n. 10 cm:n pala purjoa
- 1/2ps(à 60 g)Pirkka rucolaa
- n. 3/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Paistamiseen
- öljyä + voita
Koristeeksi
- sitruunankuorisuikaleita
- tilliä
Valmistus
30 - 60 min- Poista ahvenfileistä ruodot leikkaamalla fileistä pois ohut kiilamainen suikale selkäruodon suuntaisesti. Pese perunat ja keitä ne juuri ja juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Hienonna kevätsipuli ja leikkaa rucolan lehdet 2-3 osaan.
- Kastike: Keitä ruokakermaa, kalafondia ja hienonnettua valkosipulia kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää sitruunan raastettu kuori ja mehu. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Lisää tilli juuri ennen tarjoilua.
- Halkaise, lohko tai jätä perunat kokonaisiksi, riippuen niiden koosta. Paista perunoita ja hienonnettua sipulia öljy-voiseoksessa pari minuuttia, lisää joukkoon rucola. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Paista ahvenia öljy-voiseoksessa molemmilta puolilta pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Annostele perunoita lautaselle, nosta ahvenfilee perunoille ja kaada päälle kastiketta. Koristele sitruunan kuorisuikaleilla ja tillillä.
Kategoriat
Ravintosisältö per 100 g
- 0 kcalNaN kJ
- Proteiinia NaN g
- HiilihydraattejaNaN g
- RasvaaNaN g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi