Hyppää sisältöön
Ahvenia, tilli-sitruunakastiketta ja kesäperunoitaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ahvenia, tilli-sitruunakastiketta ja kesäperunoita

  • Annosmäärä3 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Ahvenfileet tarjoillaan kermaisen tilli-sitruunakastikkeen kanssa. Paista lisäkkeeksi rucolalla maustettuja uusia perunoita pannulla.

    Ainekset

    3 annosta
    • 400–500 g ahvenfileitä
    • n. 1 tl merisuolaa
    • ripaus mustapippuria

    Paistamiseen

    • öljyä + voita

    Tilli-sitruunakastike

    • 1 tlk (2 dl) Pirkka ruokakermaa (10 %)
    • 1 rkl kalafondia
    • 1 pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna
    • 1 tl sitruunankuorta raastettuna
    • 1 rkl sitruunanmehua
    • 1/2 dl tilliä hienonnettuna

    Kesäperunat

    • n. 1 kg uusia perunoita
    • 1–2 nippusipulia tai n. 10 cm:n pala purjoa
    • 1/2 ps (à 60 g) Pirkka rucolaa
    • n. 3/4 tl suolaa
    • ripaus mustapippuria

    Paistamiseen

    • öljyä + voita

    Koristeeksi

    • sitruunankuorisuikaleita
    • tilliä

    Ravintosisältö

    • Energia
      323 kJ / 77 kcal
    • Rasva
      1,4 g
    • josta tyydyttynyttä
      0,7 g
    • Hiilihydraatit
      9,7 g
    • josta sokereita
      1 g
    • Proteiini
      5,7 g
    • Suola
      0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Poista ahvenfileistä ruodot leikkaamalla fileistä pois ohut kiilamainen suikale selkäruodon suuntaisesti. Pese perunat ja keitä ne juuri ja juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Hienonna kevätsipuli ja leikkaa rucolan lehdet 2–3 osaan.
    2. Kastike: Keitä ruokakermaa, kalafondia ja hienonnettua valkosipulia kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää sitruunan raastettu kuori ja mehu. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Lisää tilli juuri ennen tarjoilua.
    3. Halkaise, lohko tai jätä perunat kokonaisiksi, riippuen niiden koosta. Paista perunoita ja hienonnettua sipulia öljy-voiseoksessa pari minuuttia, lisää joukkoon rucola. Mausta suolalla ja pippurilla.
    4. Paista ahvenia öljy-voiseoksessa molemmilta puolilta pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Annostele perunoita lautaselle, nosta ahvenfilee perunoille ja kaada päälle kastiketta. Koristele sitruunan kuorisuikaleilla ja tillillä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,4 (15 arviota)