• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Silakkaburgerit

Paista maukkaat silakkapihvit ruisleivän väliin ja kokoa rukiiset silakkaburgerit.
Silakkaburgerit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 432 kcal / annos (200g)

Ainekset

4 annosta
    • 300gsilakkafileitä (tuore tai pakaste)
    • n. 1/2dlruiskorppujauhoja
    • suolaa
    • mustapippuria
    • 1/2rs(à 100 g)anjovisfileitä
    • 1/2dltilliä hienonnettuna
    • voita ja öljyä

Lisäksi

Valmistus

alle 30 min
  1. Leikkaa silakkafileistä selkäevät pois. Kuivaa fileet kevyesti talouspaperilla. Pane työpöydälle leivinpaperiarkki ja ripottele pinnalle ruiskorppujauhoja ja suolaa. Levitä päälle kaikki silakkafileet nahkapuoli alaspäin. Mausta fileet pippurilla.
  2. Valuta anjovikset. Lisää puolelle silakkafileistä 2-3 anjovisfileetä ja runsaasti tilliä. Nosta päälle toiset fileet.
  3. Paista pihvit kypsiksi paistinpannussa voi-öljyseoksessa.
  4. Paahda leivät halkaisematta. Viipaloi tomaatit ja sipuli. Revi salaatinlehdet.
  5. Voitele leipien molemmat puolikkaat aiolilla. Täytä leivät salaatilla, tomaatilla, sipulilla ja silakkapihveillä.

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 432 kcal1 810 kJ
  • Proteiinia20 g
  • Hiilihydraatteja31 g
  • Rasvaa26 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5