Silakkarullat
Uunissa kypsennettävät silakkarullat valmistuvat helposti arki-iltanakin. Sinapilla maustettu kerma hauduttaa silakat pehmeiksi ja sitruuna antaa raikasta makua.
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 600gtuoreita silakkafileitä
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1rkl(luomu)sitruunan kuorta raastettuna
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta ruokakermaa (15 %)
- 2rklkokojyväsinappia
- 1/2sitruuna
Vuoan voiteluun
- 1tlvoita
Valmistus
30 - 60 min- Poista silakkafileistä halutessasi selkäevä. Levitä fileet leivinpaperille nahkapuoli alaspäin. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Lisää sitruunan kuoriraaste.
- Kääri fileet rullalle ja laita ne voideltuun uunivuokaan (noin 27 cm x 18 cm).
- Sekoita kerma, sinappi ja ruohosipuli kulhossa keskenään. Kaada seos silakoiden päälle.
- Kypsennä silakkarullia 200-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.
Tiesitkö että...
Purista halutessasi valmiin ruoan pinnalle vielä hieman sitruunanmehua.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi