• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Rapusilakat

Rapusilakat ovat tillillä maustettuja silakkarullia, jotka tarjoillaan tomaattikastikkeen kanssa. Rapusilakat voit tarjota kylmänä tai kuumana.
Rapusilakat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 116 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 600gsilakkafileitä
    • 1tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 1/2dltillisilppua (tillinkruunuja)
    • 2-3kypsää tomaattia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Poista silakkafileistä selkäevät ja lado ne työlaudalle lihapuoli ylöspäin. Ripottele fileille suolaa ja pippuria. Kääri fileet rullalle ja lado rullat paistokasariin. Levitä päälle tillisilppua, mielellään myös tillinkruunuja.
  2. Leikkaa tomaatti lohkoiksi ja poista kovat kannat. Jauha tomaatit hienoksi tehosekoittimessa tai hiero siivilän läpi tasaiseksi soseeksi ja levitä silakkarullille.
  3. Peitä kasari kannella ja hauduta hiljaa kypsäksi miedolle lämmöllä noin 10 minuuttia. Tarjoa rapusilakat keitettyjen perunoiden kanssa kuumana tai kylmänä. Tarjoa lisäksi raikasta salaattia.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 116 kcal484 kJ
  • Proteiinia12,6 g
  • Hiilihydraatteja0,72 g
  • Rasvaa6,96 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua
  • K-Kuluttajapalvelu2.9.2016

    Hubbabubba, kiitos kommentista. Rapusilakat perinteisesti rullataan lihapuoli ulospäin, mutta kuvan silakat on rullattu nahkapuoli ulospäin. Kumminkin päin siis onnistuu.

  • hubbabubba25.8.2016

    Kuvassa on silakat nahkat ulospäin eikä kuten ohjeessa neuvotaan lihat ulospäin. Eivät pysy kasassa jos laitat lihat ulospäin... Onko tullut tekijälle kämmi?