• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Silakat kreikkalaiseen tapaan

Silakat kreikkalaiseen tapaan
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3 annosta
  • alle 30 min
  • 169 kcal / 100 g

Ainekset

3 annosta
    • 300gsilakkafileitä
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 1/2sitruuna
    • n. 2rklruisjauhoja
    • 2-3rkloliiviöljyä
    • 2-3rklvalkoviinietikkaa
    • 1/2tlrosmariinia

Valmistus

alle 30 min
  1. Lado silakkafileet nahkapuoli alaspäin leikkuulaudalle. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla. Anna maustua hetki.
  2. Käännä fileet kalan muotoon ja kieritä ruisjauhoissa. Paista muutamassa erässä kuumassa oliiviöljyssä. Siirrä kaikki silakat takaisin pannulle ja mausta ne valkoviinietikalla ja huhmaressa hienonnetulla rosmariinilla.
  3. Anna maustua pari minuuttia kannen alla. Silakat maistuvat sekä kuumina että kylminä perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö per 100 g

  • 169 kcal705 kJ
  • Proteiinia11,4 g
  • Hiilihydraatteja3,01 g
  • Rasvaa12,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua