• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Silakka-fenkolivuokaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Silakka-fenkolivuoka

Helposti valmistuva silakkavuoka saa uutta makua raikkaasta fenkolista, valkosipulista ja tuoreista yrteistä. Noin 2,20€/annos.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Huuhtele fenkoli, leikkaa siitä kovat varret ja kanta pois. Halkaise fenkoli ja höylää juustohöylällä ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja viipaloi sipuli.
  2. Aseta silakkafileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria.
  3. Lado silakkafileitä, fenkolia ja sipulia vuokaan (tilavuus noin 2 l).
  4. Hienonna valkosipulinkynnet sekä yrtit ja sekoita ne sekä suola kerman joukkoon. Kaada kerma vuokaan silakoiden päälle.
  5. Paista vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa silakat esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 22 arvostelua
  • Cousin4919.6.2018

    Helppotekoinen ja tosi maukas resepti eikä haitannut, vaikka fenkolit olivat hiukan liian paksuja ja niihin jäi "purutuntumaa". Korvasin laktoosittoman ruokakerman tilli- ja sitruunamaustetulla ruokakermalla, joka sekin sopi tähän hyvin.

  • K korttilainen10.10.2017

    Olipa hyvää! Kiitos fenkolisilakoiden reseptistä. Mukava tehdä jotain uutta eikä aina silakkapihvejä, niin hyviä kuin ovatkin Lisää tällaisia helppoja reseptwjä halvoista raaka-aineista.

  • ViO29.5.2017

    Fenkoli kannattaa mielestäni aina paistaa, muuten jää helposti raa'aksi, ellei sitten onnistu tosi ohueksi suikaloimaan. Tosi hyvää oli, tosin kuohukermaa käytettiin 😊 Kaipaa kuitenkin jonkun kirpeän lisukkeen. Me käytimme itse tehtyä kurpitsapikkelsiä, joka toimi yllättäen erittäin hyvin.