Silakka-fenkolivuoka
Helposti valmistuva silakkavuoka saa uutta makua raikkaasta fenkolista, valkosipulista ja tuoreista yrteistä. Noin 2,20€/annos.
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1(275 g)fenkoli
- 1sipuli
- 600gsilakkafileitä (tuore tai pakaste)
- 1tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
- 1prk(2 dl)Pirkka laktoositonta ruokakermaa (15 %)
- 4valkosipulinkynttä
- 2rkltuoretta timjamia hienonnettuna
- 1/2tlsuolaa
Valmistus
30 - 60 min- Huuhtele fenkoli, leikkaa siitä kovat varret ja kanta pois. Halkaise fenkoli ja höylää juustohöylällä ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja viipaloi sipuli.
- Aseta silakkafileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria.
- Lado silakkafileitä, fenkolia ja sipulia vuokaan (tilavuus noin 2 l).
- Hienonna valkosipulinkynnet sekä yrtit ja sekoita ne sekä suola kerman joukkoon. Kaada kerma vuokaan silakoiden päälle.
- Paista vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa silakat esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Oikein hyvä resepti, laitoin itse vielä sitruunankuorta ja -mehua. Kaurakermalla myös toimiva.
silakka o hyvää iha hyvää mis ruuas tahasa.kala rulettaa!!!!!!!!!!!!!
Tänään kokeiltiin, mutta valitettavasti kermamäärä jätti silakat märiksi ja mössöisiksi. Ehkä 0,8 dl voisi toimia paremmin. Paistoaika oli meillä lähes 40 min, mutta sekään ei saanut annokseen rapeutta. Fenkoli on maukas ruoka-aines, jota mielellään käyttää.
onko silakkapihvit maukkaita?
Helppotekoinen ja tosi maukas resepti eikä haitannut, vaikka fenkolit olivat hiukan liian paksuja ja niihin jäi "purutuntumaa". Korvasin laktoosittoman ruokakerman tilli- ja sitruunamaustetulla ruokakermalla, joka sekin sopi tähän hyvin.
Olipa hyvää! Kiitos fenkolisilakoiden reseptistä. Mukava tehdä jotain uutta eikä aina silakkapihvejä, niin hyviä kuin ovatkin Lisää tällaisia helppoja reseptwjä halvoista raaka-aineista.
Fenkoli kannattaa mielestäni aina paistaa, muuten jää helposti raa'aksi, ellei sitten onnistu tosi ohueksi suikaloimaan. Tosi hyvää oli, tosin kuohukermaa käytettiin 😊 Kaipaa kuitenkin jonkun kirpeän lisukkeen. Me käytimme itse tehtyä kurpitsapikkelsiä, joka toimi yllättäen erittäin hyvin.