Silli-punajuurijäädykkeet
Silli-punajuurijäädyke on näyttävä alkuruoka joulupöytään. Voit valmistaa jäädykkeet hyvissä ajoin valmiiksi pakastimeen.
8 annostayli 60 min193 kcal / 100 g
Ainekset
8 annosta
- 3-4(n. 300 g)punajuurta
- 1tlk(150 g)crème fraîchea (ranskankerma)
- 2dlvispikermaa
- 1tlk(250 g)Pirkka herkkusilliä matjeskastikkeessa, MSC
- 1/2dltilliä hienonnettuna
- mustapippurirouhetta
- suolaa
- 3rkltölkin lientä
- tilliä
Valmistus
yli 60 min- Pese ja keitä punajuuria suolalla maustetussa vedessä noin 35 minuuttia punajuurien koosta riippuen. Kuori punajuuret hieman jäähtyneinä. Jäähdytä punajuuret kokonaan. Kuutioi puolet punajuurista pieniksi kuutioiksi.
- Valuta sillit ja silppua ne, mutta jätä noin 6 viipaletta koristeeksi. Vaahdota ranskankerma ja kerma erikseen. Yhdistä vaahdot. Sekoita joukkoon punajuurikuutiot, silli- ja tillisilppu. Mausta tölkin liemellä ja mustapippurirouheella. Tarkista maku. Lisää ripaus suolaa halutessasi.
- Jaa seos 1,5 dl:n kokoisiin korkeisiin vuokiin, esimerkiksi puhtaisiin jogurttipurkkeihin tai kertakäyttömukeihin. Peitä vuoat foliolla ja pakasta yön yli. Viipaloi loput punajuuret ja asettele annoslautasille.
- Upota jäädykkeet reunaa myöten hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa lautasille punajuuriviipaleiden päälle. Koristele silliviipaleilla ja tillillä. Silli-punajuurijäädykkeet vaativat noin 10 minuutin sulamisajan ennen tarjoilua.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit kumota jäädykkeet etukäteen ja säilyttää pakastimessa tarjoiluun asti.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 193 kcal807 kJ
- Proteiinia 3,89 g
- Hiilihydraatteja6,34 g
- Rasvaa17,2 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Kaikki hyviä