• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Silli-punajuurijäädykkeet

Silli-punajuurijäädyke on näyttävä alkuruoka joulupöytään. Voit valmistaa jäädykkeet hyvissä ajoin valmiiksi pakastimeen.
Silli-punajuurijäädykkeet
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 193 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese ja keitä punajuuria suolalla maustetussa vedessä noin 35 minuuttia punajuurien koosta riippuen. Kuori punajuuret hieman jäähtyneinä. Jäähdytä punajuuret kokonaan. Kuutioi puolet punajuurista pieniksi kuutioiksi.
  2. Valuta sillit ja silppua ne, mutta jätä noin 6 viipaletta koristeeksi. Vaahdota ranskankerma ja kerma erikseen. Yhdistä vaahdot. Sekoita joukkoon punajuurikuutiot, silli- ja tillisilppu. Mausta tölkin liemellä ja mustapippurirouheella. Tarkista maku. Lisää ripaus suolaa halutessasi.
  3. Jaa seos 1,5 dl:n kokoisiin korkeisiin vuokiin, esimerkiksi puhtaisiin jogurttipurkkeihin tai kertakäyttömukeihin. Peitä vuoat foliolla ja pakasta yön yli. Viipaloi loput punajuuret ja asettele annoslautasille.
  4. Upota jäädykkeet reunaa myöten hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa lautasille punajuuriviipaleiden päälle. Koristele silliviipaleilla ja tillillä. Silli-punajuurijäädykkeet vaativat noin 10 minuutin sulamisajan ennen tarjoilua.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit kumota jäädykkeet etukäteen ja säilyttää pakastimessa tarjoiluun asti.

Ravintosisältö per 100 g

  • 193 kcal807 kJ
  • Proteiinia3,89 g
  • Hiilihydraatteja6,34 g
  • Rasvaa17,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille