• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lohi-mätimousse

Lohi-mätimousse
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 247 kcal / annos (100g)

Ainekset

10 annosta

Pinnalle

    • 100gkirjolohen mätiä

Vadille

    • vihreää salaattia
    • sitruunaviipaleita
    • tilliä

Valmistus

yli 60 min
  1. Vuoraa rengasvuoka (tilavuus 1 l) muovikelmulla. Vaahdota kerma. Poista lohesta nahka ja paloittele. Viipaloi valutetut oliivit. Pane liivatteet kylmään veteen pehmenemään noin viideksi minuutiksi.
  2. Sekoita kulhossa keskenään ranskankerma, 2/3 lohipaloista, oliivit, tilli ja mustapippurirouhe. Kuumenna sitruunanmehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä ohuena nauhana koko ajan sekoittaen lohiseoksen joukkoon. Lisää kermavaahto.
  3. Nostele seoksesta puolet vuokaan. Ripottele päälle lohipalat. Täytä vuoka lopulla moussella. Peitä vuoka foliolla ja anna hyytyä viileässä seuraavaan päivään.
  4. Upota vuoka kuumaan veteen reunojaan myöten muutamaksi sekunniksi. Kumoa mousse salaatinlehtien päälle tarjoiluvadille. Poista kelmu ja valuta pinnalle mätiä. Koristele vati lisäksi sitruunalla ja tillillä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 247 kcal1 030 kJ
  • Proteiinia8 g
  • Hiilihydraatteja2 g
  • Rasvaa23 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille