• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Sillijäädyke

Sillijäädyke
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 208 kcal / 100 g

Ainekset

10 annosta

Koristeeksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuivaa sillifileet talouspaperiin. Silppua silli ja sipuli pieneksi silpuksi.
  2. Vaahdota kerma. Sekoita kaikki aineet keskenään. Kaada seos vedellä kostutettuun rengasvuokaan (tilavuus noin 1 l). Peitä vuoka kelmulla. Pakasta jäädyke vähintään yön yli.
  3. Ota jäädyke jääkaappiin pehmenemään reilu tunti ennen tarjoilua. Upota vuoka reunoja myöten hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille.
  4. Koristele sillijäädyke tillillä ja kirsikkatomaateilla. Tarjoa alkupalana ruisleivän ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 208 kcal869 kJ
  • Proteiinia7,73 g
  • Hiilihydraatteja5,04 g
  • Rasvaa17,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille