Vegaaniset munkitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vegaaniset munkit

  • Annosmäärä20 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Tiesitkö, että pehmeimmät munkit syntyvät vegaanisesta taikinasta? Sisältä täydellisen pehmeät ja ulkoa ihanan rapeat sokerimunkit kuuluvat vappuun! Nauti vegaaniset munkit siman kanssa.
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

20 kpl
2 1/2 dl
 
vettä
tai
25 g
 
hiivaa
tai
1 dl
 
tai
1–2 tl
 
kardemummaa
tai
1 tl
 
suolaa
tai
6-7 dl (450 g)
 
tai
1 dl
 
tai

Lisäksi

1 l
 
rypsiöljyä paistamiseen
tai
 
erikoishienoa sokeria (Siro)
tai

Valmistus

yli 60 min

Munkkitaikina

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva veteen.
Lisää sokeri, kardemumma ja suola.
Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa hyvin. Lisää rypsiöljy alustamisen loppuvaiheessa.
Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.
Vaivaa taikina pöydällä ja muotoile siitä tasapaksu tanko. Jaa taikina 20 yhtäsuureen palaan ja pyöritä pulliksi. Anna kohota hyvin liinan alla.

Paistaminen

Kuumenna öljy 180 asteeseen. Öljy on sopivan kuumaa, kun paahtoleipäpala ruskistuu kauniisti minuutissa. Pane munkki öljyyn reikäkauhalla kohonnut puoli alaspäin ja kypsennä 2–4 kpl kerrallaan niin, että ne kelluvat vapaasti öljyssä. Kypsennä noin 2 minuuttia/puoli ja käännä, kun pinta on ruskea.
Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan. Lisää seuraavat munkit öljyyn paistumaan.
Kaada laakean kulhon pohjalle sokeria ja kääntele munkit siinä lämpiminä. Voit myös sokeroida munkit paperipussissa ravistelemalla. Tarjoa siman kanssa.
Jos haluat munkkirinkeleitä, niin ota kohonnut pulla ja paina jauhotettu sormesi keskeltä läpi. Suurenna reikää pyörittämällä rinkeliä etusormilla ympäri ennen paistoa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Hinta 0,27/kpl
    5,40/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
    Hinta 1,19/kpl
    148,75/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,69/kpl
    0,85/kg
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Hinta 3,85/kpl
    4,28/l
  • Borges rypsi- ja neitsytoliiviöljy sekoitus 1l
    Hinta 7,79/kpl
    7,79/l
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Hinta 2,35/kpl
    2,35/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 1,29/kpl
    1,29/kg
  • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    Hinta 0,99/kpl
    123,75/kg
  • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
    Hinta 0,85/kpl
    106,25/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,35/kpl
    4,70/l
  • Keiju rypsiöljy 1l
    Hinta 5,45/kpl
    5,45/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,3 (13 arviota)

  • Herkkusuu
    7 kuukautta sitten
    Ihan paras resepti, teen tällä ohjeella myös pullat.