Vegaaniset munkit
- Annosmäärä20 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Tiesitkö, että pehmeimmät munkit syntyvät vegaanisesta taikinasta? Sisältä täydellisen pehmeät ja ulkoa ihanan rapeat sokerimunkit kuuluvat vappuun! Nauti vegaaniset munkit siman kanssa.
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
20 kpl
2 1/2 dl | vettä tai |
25 g | hiivaa tai |
1 dl | tai |
1–2 tl | kardemummaa tai |
1 tl | suolaa tai |
6-7 dl (450 g) | tai |
1 dl | tai |
Lisäksi | |
---|---|
1 l | rypsiöljyä paistamiseen tai |
erikoishienoa sokeria (Siro) tai |
Valmistus
yli 60 min
Munkkitaikina
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva veteen.
Lisää sokeri, kardemumma ja suola.
Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa hyvin. Lisää rypsiöljy alustamisen loppuvaiheessa.
Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.
Vaivaa taikina pöydällä ja muotoile siitä tasapaksu tanko. Jaa taikina 20 yhtäsuureen palaan ja pyöritä pulliksi. Anna kohota hyvin liinan alla.
Paistaminen
Kuumenna öljy 180 asteeseen. Öljy on sopivan kuumaa, kun paahtoleipäpala ruskistuu kauniisti minuutissa. Pane munkki öljyyn reikäkauhalla kohonnut puoli alaspäin ja kypsennä 2–4 kpl kerrallaan niin, että ne kelluvat vapaasti öljyssä. Kypsennä noin 2 minuuttia/puoli ja käännä, kun pinta on ruskea.
Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan. Lisää seuraavat munkit öljyyn paistumaan.
Kaada laakean kulhon pohjalle sokeria ja kääntele munkit siinä lämpiminä. Voit myös sokeroida munkit paperipussissa ravistelemalla. Tarjoa siman kanssa.
Jos haluat munkkirinkeleitä, niin ota kohonnut pulla ja paina jauhotettu sormesi keskeltä läpi. Suurenna reikää pyörittämällä rinkeliä etusormilla ympäri ennen paistoa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Meira Kardemumma 8 g kokonainen psHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,69/kpl0,85/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,85/kpl4,28/l
- Borges rypsi- ja neitsytoliiviöljy sekoitus 1lHinta 7,79/kpl7,79/l
- Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kgHinta 2,35/kpl2,35/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mausteHinta 0,99/kpl123,75/kg
- Pirkka kardemumma 8g rouhittuHinta 0,85/kpl106,25/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,25/kpl5,00/l
- Keiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,35/kpl4,70/l
- Keiju rypsiöljy 1lHinta 5,45/kpl5,45/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(209 arviota)
- yli 60 min4,0(108 arviota)
- yli 60 min4,0(211 arviota)
- yli 60 min3,9(45 arviota)
- alle 30 min4,0(139 arviota)
- yli 60 min3,6(62 arviota)
- yli 60 min3,5(42 arviota)
- yli 60 min3,8(630 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,3 (13 arviota)
- Herkkusuu7 kuukautta sittenIhan paras resepti, teen tällä ohjeella myös pullat.