• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Hedelmäinen juustosalaatti

Juhlava ja raikas hedelmäinen juustosalaatti valmistuu alle puolessa tunnissa.
Hedelmäinen juustosalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 30 min
  • 205 kcal / annos (150g)

Ainekset

6 annosta

Kastike

    • 2rklsitruunanmehua
    • 2rklöljyä
    • 2rklomenatäysmehua
    • 1/4tlsuolaa
    • mustapippuria

Salaatti

Valmistus

alle 30 min
  1. Mittaa vastapuristettu sitruunanmehu, öljy ja omenamehu tilavan kulhon pohjalle. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Pese omena. Poista siemenkota. Leikkaa omena neljäksi lohkoksi ja lohkot poikittain lehdenohuiksi viipaleiksi kulhoon. Sekoita hyvin kastikkeen kanssa tummumisen estämiseksi.
  3. Leikkaa rapeat lehtisellerin ruodit lehdenohuiksi viipaleiksi kulhoon. Huuhtele ja valuta rypäleet. Sekoita ne omenaviipaleiden kanssa kulhossa.
  4. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla kauniin vaaleanruskeiksi ja anna jäähtyä.
  5. Levitä salaattisekoitus laakealle vadille tai kulhoon. Lusikoi päälle omena-selleri-rypäleseos ja kastike. Nostele kerrokset hiukan sekaisin ja taittele juusto salaattiin nokareina. Ripottele pinnalle mantelilastut. Tarjoa alkusalaattina tai noutopöydässä rapean leivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 150g100 g

  • 205 kcal858 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja11 g
  • Rasvaa15 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2