Hedelmäinen juustosalaatti
Juhlava ja raikas hedelmäinen juustosalaatti valmistuu alle puolessa tunnissa.
6 annostaalle 30 min205 kcal / annos (150g)
Ainekset
6 annosta
Kastike
- 2rklsitruunanmehua
- 2rklöljyä
- 2rklomenatäysmehua
- 1/4tlsuolaa
- mustapippuria
Salaatti
- 1-2(300 g)omenaa (esim. Jonagold)
- 200gPirkka lehtiselleriä
- 250gPirkka siemenettömiä pieniä tummia rypäleitä
- 1/2dlmantelilastuja
- 1pkt(175 g)Pirkka Parhaat sinihomejuustoa
Valmistus
alle 30 min- Mittaa vastapuristettu sitruunanmehu, öljy ja omenamehu tilavan kulhon pohjalle. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Pese omena. Poista siemenkota. Leikkaa omena neljäksi lohkoksi ja lohkot poikittain lehdenohuiksi viipaleiksi kulhoon. Sekoita hyvin kastikkeen kanssa tummumisen estämiseksi.
- Leikkaa rapeat lehtisellerin ruodit lehdenohuiksi viipaleiksi kulhoon. Huuhtele ja valuta rypäleet. Sekoita ne omenaviipaleiden kanssa kulhossa.
- Paahda mantelilastut kuivalla pannulla kauniin vaaleanruskeiksi ja anna jäähtyä.
- Levitä salaattisekoitus laakealle vadille tai kulhoon. Lusikoi päälle omena-selleri-rypäleseos ja kastike. Nostele kerrokset hiukan sekaisin ja taittele juusto salaattiin nokareina. Ripottele pinnalle mantelilastut. Tarjoa alkusalaattina tai noutopöydässä.
Kategoriat
Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 150g100 g
- 205 kcal858 kJ
- Proteiinia 6 g
- Hiilihydraatteja11 g
- Rasvaa15 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi