Hedelmäinen juustosalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Hedelmäinen juustosalaatti

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Juhlava ja raikas hedelmäinen juustosalaatti valmistuu alle puolessa tunnissa.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta

Kastike

2 rkl
 
sitruunanmehua
tai
2 rkl
 
öljyä
tai
2 rkl
 
omenatäysmehua
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
 
mustapippuria
tai

Salaatti

1–2 (300 g)
 
omenaa (esim. Jonagold)
tai
200 g
 
Pirkka lehtiselleriä
tai
250 g
 
Pirkka siemenettömiä pieniä tummia rypäleitä
tai
1/2 dl
 
mantelilastuja
tai
1 ps
 
tai
1 pkt (175 g)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
674 kJ / 162 kcal
Rasva
12,1 g
josta tyydyttynyttä
5 g
Hiilihydraatit
8,3 g
josta sokereita
8,2 g
Proteiini
4 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
Mittaa vastapuristettu sitruunanmehu, öljy ja omenamehu tilavan kulhon pohjalle. Mausta suolalla ja pippurilla.
Pese omena. Poista siemenkota. Leikkaa omena neljäksi lohkoksi ja lohkot poikittain lehdenohuiksi viipaleiksi kulhoon. Sekoita hyvin kastikkeen kanssa tummumisen estämiseksi.
Leikkaa rapeat lehtisellerin ruodit lehdenohuiksi viipaleiksi kulhoon. Huuhtele ja valuta rypäleet. Sekoita ne omenaviipaleiden kanssa kulhossa.
Paahda mantelilastut kuivalla pannulla kauniin vaaleanruskeiksi ja anna jäähtyä.
Levitä salaattisekoitus laakealle vadille tai kulhoon. Lusikoi päälle omena-selleri-rypäleseos ja kastike. Nostele kerrokset hiukan sekaisin ja taittele juusto salaattiin nokareina. Ripottele pinnalle mantelilastut. Tarjoa alkusalaattina tai noutopöydässä.