Hedelmäinen juustosalaatti
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Juhlava ja raikas hedelmäinen juustosalaatti valmistuu alle puolessa tunnissa.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
Kastike | |
---|---|
2 rkl | sitruunanmehua tai |
2 rkl | öljyä tai |
2 rkl | omenatäysmehua tai |
1/4 tl | suolaa tai |
mustapippuria tai | |
Salaatti | |
1–2 (300 g) | omenaa (esim. Jonagold) tai |
200 g | Pirkka lehtiselleriä tai |
250 g | Pirkka siemenettömiä pieniä tummia rypäleitä tai |
1/2 dl | mantelilastuja tai |
1 ps | tai |
1 pkt (175 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 674 kJ / 162 kcal |
Rasva | 12,1 g |
josta tyydyttynyttä | 5 g |
Hiilihydraatit | 8,3 g |
josta sokereita | 8,2 g |
Proteiini | 4 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Mittaa vastapuristettu sitruunanmehu, öljy ja omenamehu tilavan kulhon pohjalle. Mausta suolalla ja pippurilla.
Pese omena. Poista siemenkota. Leikkaa omena neljäksi lohkoksi ja lohkot poikittain lehdenohuiksi viipaleiksi kulhoon. Sekoita hyvin kastikkeen kanssa tummumisen estämiseksi.
Leikkaa rapeat lehtisellerin ruodit lehdenohuiksi viipaleiksi kulhoon. Huuhtele ja valuta rypäleet. Sekoita ne omenaviipaleiden kanssa kulhossa.
Paahda mantelilastut kuivalla pannulla kauniin vaaleanruskeiksi ja anna jäähtyä.
Levitä salaattisekoitus laakealle vadille tai kulhoon. Lusikoi päälle omena-selleri-rypäleseos ja kastike. Nostele kerrokset hiukan sekaisin ja taittele juusto salaattiin nokareina. Ripottele pinnalle mantelilastut. Tarjoa alkusalaattina tai noutopöydässä.