• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Tomaatti-fetatäytteinen kukkakaali

Tomaatti-fetatäytteinen kukkakaali sopii makkaroiden lisäkkeeksi tai sellaisenaan kasvisruoaksi leivän kanssa.
Tomaatti-fetatäytteinen kukkakaali
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

    • 1iso / 2 pientäkukkakaalia

Täyte

Lisäksi

Valmistus

alle 30 min
  1. Poista kukkakaalista lehdet ja kanta. Koverra kanta mahdollisimman pieneksi, mutta kaalin on tarkoitus jäädä kokonaiseksi.
  2. Keitä kaali miedosti suolatussa vähässä vedessä tiiviin kannen alla juuri ja juuri kypsäksi. Kukkakaali on herkullisempaa hieman rapeana kuin liian kypsänä.
  3. Kuullota hienonettu sipuli rasvassa kattilassa. Lisää tomaattimurska ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Mausta sokerilla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi valutetut salaattijuustot ja basilika.
  4. Nosta kuuma kukkakaali nurinpäin vadille. Täytä kukkakaalin sisus tomaatti-fetatäytteellä. Tarjoa loppu täyte erillisestä kulhosta. Tarjoa paistettujen tai grillattujen makkaroiden kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 65 kcal271 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja4 g
  • Rasvaa3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille
  • Nimetön käyttäjä24.11.2015

    mitka ihmeen uloimmat lehdet kukkakaalissa on kukinnot lehdet ja kanta kaikki lehdet kuuluu poistaa.

  • Kipa23.11.2015

    Ensimmäinen lause: Poista kukkakaalista lehdet ja kanta. Pitäisi kaiketi olla uloimmat lehdet, muuten jää vain kanta jäljelle.