Punaherukka-marenkitorttuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Punaherukka-marenkitorttu

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Raikas punaherukka-marenkitorttu on marjaisa versio perinteisestä sitruuna-marenkipiirakasta.

    Ainekset

    10 annosta

    Pohja

    2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    3 rkl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    100 g
     
    tai
    1
     
    kananmunan keltuainen
    tai

    Punaherukkakiisseli

    7 dl (n. 400 g)
     
    punaherukoita
    tai
    3/4 dl
     
    sokeria
    tai
    1 dl
     
    vettä
    tai
    4 rkl
     
    maissitärkkelystä (Maizena)
    tai
    3
     
    kananmunan keltuaista
    tai
    1 rkl
     
    voita
    tai

    Marenki

    4
     
    kananmunan valkuaista
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1/2 dl
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 069 kJ / 256 kcal
    Rasva
    11,3 g
    josta tyydyttynyttä
    6,2 g
    Hiilihydraatit
    31,8 g
    josta sokereita
    20,8 g
    Proteiini
    4,6 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon pehmeä rasva. Lisää keltuainen ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Kypsennä pohjaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

    Kuumenna kattilassa punaherukat, sokeri ja 1/2 dl vettä. Keitä herukoita kauhalla painellen muutaman minuutin ajan, jotta marjat rikkoutuvat. Nosta sivuun ja jäähdytä kädenlämpöiseksi.

    Sekoita jäähtyneiden marjojen joukkoon loppuun veteen sekoitettu maissitärkkelys sekä keltuaiset. Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi, kunnes kiisseli saostuu. Sekoita lopuksi kiisseliin rasva.

    Levitä jäähtynyt kiisseli esipaistetun torttupohjan päälle.

    Vaahdota valkuaiset ja lisää vatkaamisen aikana sokeri kolmessa erässä. Marenkivaahto on tarpeeksi kovaa, kun vaahto on sileää ja kiiltävää ja kulhon voi kääntää ylösalaisin. Levitä vaahto tasaisesti kiisselin päälle. Ripottele marengin pintaan mantelilastuja.

    Paista torttua vielä 8–10 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskea. Varo ruskistamasta pintaa liikaa. Jäähdytä marenkitorttu ja tarjoa kahvipöydässä tai jälkiruoaksi samana päivänä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,59/kpl
      7,18/kg
    • Pirkka mantelilastu 100g
      Hinta 2,09/kpl
      20,90/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,2 (65 arviota)