Sitruunainen kananmunasalaatti
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
Sitruunainen kananmunasalaatti valmistuu helposti ja maistuu paistetun kalan tai sillin ja perunoiden kanssa.
Ainekset
6 annosta
5–6 | kananmunaa tai |
1 ps | jääsalaattia tai |
Kastike | |
---|---|
1 tlk (200 g) | kermaviiliä tai |
1/2 dl | tilliä hienonnettuna tai |
1/2 dl | ruohosipulia hienonnettuna tai |
1/2 rkl | sitruunanmehua tai |
1 tl | sitruunan raastettua kuorta tai |
1/2 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
ripaus | sokeria tai |
Lisäksi | |
turskafileetä tai | |
voita tai | |
suolaa tai | |
pippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 441 kJ / 105 kcal |
Rasva | 7,8 g |
josta tyydyttynyttä | 3,7 g |
Hiilihydraatit | 1,8 g |
josta sokereita | 1,7 g |
Proteiini | 6,5 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Keitä munat koviksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä ja kuori ne. Viipaloi munat munaleikkurilla.
Revi huuhdottu ja valutettu salaatti vadille.
Sekoita kastikeainekset keskenään, mutta jätä hieman tilliä ja ruohosipulia koristeeksi.
Asettele salaattipedille puolet munaviipaleista, erityisesti vain valkuaista sisältävät viipaleet, näin salaatista tulee kauniimpi. Lusikoi päälle 3/4 kastikkeesta. Asettele loput munaviipaleet kastikkeen päälle. Valuta loppu kastike munaviipaleiden päälle. Koristele tilliä ja ruohosipulilla.
Paista turskafileet pannulla 2–3 minuuttia/puoli. Mausta suolalla ja pippurilla.Tarjoa lisäksi perunoita.