• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sitruunainen kananmunasalaatti

Sitruunainen kananmunasalaatti valmistuu helposti ja maistuu paistetun kalan tai sillin ja perunoiden kanssa.
Sitruunainen kananmunasalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 30 min
  • 105 kcal / annos (105g)

Ainekset

6 annosta
    • 5-6kananmunaa
    • 1ruukkujääsalaattia

Kastike

    • 1tlk(200 g)kermaviiliä
    • 1/2dltilliä hienonnettuna
    • 1/2dlruohosipulia hienonnettuna
    • 1/2rklsitruunanmehua
    • 1tlsitruunan raastettua kuorta
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • ripaussokeria

Lisäksi

    • turskafileetä
    • voita
    • suolaa
    • pippuria

Valmistus

alle 30 min
  1. Keitä munat koviksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä ja kuori ne. Viipaloi munat munaleikkurilla.
  2. Revi huuhdottu ja valutettu salaatti vadille.
  3. Sekoita kastikeainekset keskenään, mutta jätä hieman tilliä ja ruohosipulia koristeeksi.
  4. Asettele salaattipedille puolet munaviipaleista, erityisesti vain valkuaista sisältävät viipaleet, näin salaatista tulee kauniimpi. Lusikoi päälle 3/4 kastikkeesta. Asettele loput munaviipaleet kastikkeen päälle. Valuta loppu kastike munaviipaleiden päälle. Koristele tilliä ja ruohosipulilla.
  5. Paista turskafileet pannulla 2-3 minuuttia/puoli. Mausta suolalla ja pippurilla.Tarjoa lisäksi perunoita.

Ravintosisältö perannos 105g100 g

  • 105 kcal439 kJ
  • Proteiinia8 g
  • Hiilihydraatteja2 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4