• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Raikas lohisalaatti

Appelsiinit tekevät lohisalaatista raikkaan. Raikas lohisalaatti sopii esimerkiksi keväisen pääsiäisaterian alkuruoaksi.
Raikas lohisalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 15 min
  • 77,7 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 1rs(300 g)kirjolohisuikaleita (sis. suolaa 1 %)
    • ripausmustapippuria
    • 2appelsiinia
    • 3kananmunaa
    • 2tomaattia
    • 1/2(150 g)kurkkua
    • 1ruukkujääsalaattia
    • 1/2dltilliä hienonnettuna

Valmistus

alle 15 min
  1. Paista kalasuikaleet pinnoitetulla pannulla kypsiksi. Mausta ne pippurilla.
  2. Leikkaa toisesta appelsiinista noin 1/4 ja purista siitä mehu kalojen päälle. Kuori ja viipaloi loput appelsiinit veitsellä.
  3. Keitä munat koviksi, eli noin 8 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja lohko ne. Lohko myös tomaatit ja viipaloi kurkku.
  4. Revi salaatti ja levitä se vadille. Asettele ainekset kauniisti salaatin päälle. Viimeistele lohkotuilla artisokilla ja tillillä. Tarjoa raikas lohisalaatti paahdetun ruisleivän kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 77,7 kcal325 kJ
  • Proteiinia4,92 g
  • Hiilihydraatteja3,3 g
  • Rasvaa4,79 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille