Raikas lohisalaatti
Appelsiinit tekevät lohisalaatista raikkaan. Raikas lohisalaatti sopii esimerkiksi keväisen pääsiäisaterian alkuruoaksi.
4 annostaalle 15 min77,7 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 1rs(300 g)kirjolohisuikaleita (sis. suolaa 1 %)
- ripausmustapippuria
- 2appelsiinia
- 3kananmunaa
- 2tomaattia
- 1/2(150 g)kurkkua
- 1ruukkujääsalaattia
- 1/2tlk(à 290 g)artisokansydämiä öljyssä
- 1/2dltilliä hienonnettuna
Valmistus
alle 15 min- Paista kalasuikaleet pinnoitetulla pannulla kypsiksi. Mausta ne pippurilla.
- Leikkaa toisesta appelsiinista noin 1/4 ja purista siitä mehu kalojen päälle. Kuori ja viipaloi loput appelsiinit veitsellä.
- Keitä munat koviksi, eli noin 8 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja lohko ne. Lohko myös tomaatit ja viipaloi kurkku.
- Revi salaatti ja levitä se vadille. Asettele ainekset kauniisti salaatin päälle. Viimeistele lohkotuilla artisokilla ja tillillä. Tarjoa raikas lohisalaatti paahdetun ruisleivän kanssa.
Katso video
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 77,7 kcal325 kJ
- Proteiinia 4,92 g
- Hiilihydraatteja3,3 g
- Rasvaa4,79 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi