• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kananmunakastike kalalle

Kananmunakastike kalalle
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 155 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 2rklvoita
    • tai
    • margariinia
    • 3rklvehnäjauhoja
    • 4-5dlPirkka maitoa
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 1/2dlpersiljaa, tilliä tai ruohosipulia hienonnettuna

Lisäksi

    • 1pkt(n. 600 g)lämminsavukirjolohifileetä
    • (sitruuna)
    • (tilliä)

Valmistus

alle 30 min
  1. Keitä munat koviksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja hienonna ne.
  2. Kuumenna rasva pinnoitetussa kaattilassa. Sekoita joukkoon jauhot. Kaada puolet maidosta kattilaan sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää munat kastikkeeseen. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä.
  3. Pane kala tarjolle laakealle vadille. Koristele halutessasi sitruunalohkoilla ja tillillä. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita.

Tiesitkö että...

Vinkki! Saat kastikkeesta juhlavan, kun lisäät joukkoon katkarapuja.

Ravintosisältö per 100 g

  • 155 kcal648 kJ
  • Proteiinia11,1 g
  • Hiilihydraatteja4,24 g
  • Rasvaa10,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua