Sitruunainen lohi-perunalaatikko
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Joulun perunalaatikko toimii hienosti pohjana lohi-perunalaatikolle. Raikas sitruuna ja basilika tuovat vaihtelua jouluruokien jälkeen.
Ainekset
5 annosta
- 1400 g perunalaatikkoa
- n. 1/2 ps (à 150 g) Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta
- 250 g lämminsavustettua kirjolohifileetä
- 1 dl basilikaa hienonnettuna
- 2 tl sitruunanmehua
- 2 tl sitruunankuorta raastettuna
- ripaus mustapippuria
Pinnalle
- n. 1/2 ps (à 150 g) Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta
Ravintosisältö
- Energia562 kJ / 134 kcal
- Rasva4,4 g
- josta tyydyttynyttä2,3 g
- Hiilihydraatit14,9 g
- josta sokereita5,6 g
- Proteiini7,9 g
- Suola0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka. Jaa 1/2 pussia juustoraastetta molempien perunalaatikoiden päälle ja sekoita. Levitä toinen perunalaatikoista vuoan pohjalle.
- Perkaa savukala nahattomaksi ja ruodottomaksi. Revi lohi vuokaan perunalaatikon pinnalle. Lisää päälle basilika, sitruunanmehu ja -kuoriraaste. Rouhi pinnalle mustapippuria.
- Levitä päälle toinen perunalaatikko ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes juusto on saanut hieman väriä. Voit nostaa vuoan ylätasolle paistamisen loppuvaiheessa, jos haluat pinnasta ruskeamman.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −9 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,60/2 kpl12,00/kgIlman Plussa-korttia 1,99/kpl (13,27/kg)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(48 arviota)
- Videoalle 30 min3,3(155 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min3,8(71 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min4,6(8 arviota)
- yli 60 min4,0(33 arviota)
- Arkiston aarrealle 30 min
- yli 60 min4,3(185 arviota)
- alle 30 min3,8(97 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,4 (27 arviota)
- TT6 vuotta sittenOstin kalatiskiltä lämminsavulohta reilun palan. Raastetun sitruunankuoren jätin pois. Hyvää oli ja nopeasti valmista.
- JJ6 vuotta sittenEi ollut hyvää. Juusto ei sovi, eikä oikein Saarioisten laatikkokaan.
- HAHA!6 vuotta sittenLuulis ,että tommosta "ammattikokkia" vähän hävettäis selittää,että osta kaks pirkka perunalaatikkoa lisää lohta ja juustoraastetta ja sit on gurmeeta!
- Uskomatonta6 vuotta sittenSiis mitä. Mihin noita kokkeja tarvitaan. Valmis laatikko valmis lohi juusto ja mausteet.