Hyppää sisältöön
Sitruunainen lohi-perunalaatikkoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sitruunainen lohi-perunalaatikko

  • Annosmäärä5 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Joulun perunalaatikko toimii hienosti pohjana lohi-perunalaatikolle. Raikas sitruuna ja basilika tuovat vaihtelua jouluruokien jälkeen.

    Ainekset

    5 annosta
    • 1400 g perunalaatikkoa
    • n. 1/2 ps (à 150 g) Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta
    • 250 g lämminsavustettua kirjolohifileetä
    • 1 dl basilikaa hienonnettuna
    • 2 tl sitruunanmehua
    • 2 tl sitruunankuorta raastettuna
    • ripaus mustapippuria

    Pinnalle

    Ravintosisältö

    • Energia
      562 kJ / 134 kcal
    • Rasva
      4,4 g
    • josta tyydyttynyttä
      2,3 g
    • Hiilihydraatit
      14,9 g
    • josta sokereita
      5,6 g
    • Proteiini
      7,9 g
    • Suola
      0,8 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka. Jaa 1/2 pussia juustoraastetta molempien perunalaatikoiden päälle ja sekoita. Levitä toinen perunalaatikoista vuoan pohjalle.
    2. Perkaa savukala nahattomaksi ja ruodottomaksi. Revi lohi vuokaan perunalaatikon pinnalle. Lisää päälle basilika, sitruunanmehu ja -kuoriraaste. Rouhi pinnalle mustapippuria.
    3. Levitä päälle toinen perunalaatikko ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
    4. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes juusto on saanut hieman väriä. Voit nostaa vuoan ylätasolle paistamisen loppuvaiheessa, jos haluat pinnasta ruskeamman.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,4 (27 arviota)

    • TT
      6 vuotta sitten
      Ostin kalatiskiltä lämminsavulohta reilun palan. Raastetun sitruunankuoren jätin pois. Hyvää oli ja nopeasti valmista.
    • JJ
      6 vuotta sitten
      Ei ollut hyvää. Juusto ei sovi, eikä oikein Saarioisten laatikkokaan.
    • HAHA!
      6 vuotta sitten
      Luulis ,että tommosta "ammattikokkia" vähän hävettäis selittää,että osta kaks pirkka perunalaatikkoa lisää lohta ja juustoraastetta ja sit on gurmeeta!
    • Uskomatonta
      6 vuotta sitten
      Siis mitä. Mihin noita kokkeja tarvitaan. Valmis laatikko valmis lohi juusto ja mausteet.