Sitruunainen lohi-perunalaatikkoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sitruunainen lohi-perunalaatikko

  • Annosmäärä5 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Joulun perunalaatikko toimii hienosti pohjana lohi-perunalaatikolle. Raikas sitruuna ja basilika tuovat vaihtelua jouluruokien jälkeen.

    Ainekset

    5 annosta
    1400 g
     
    perunalaatikkoa
    tai
    n. 1/2 ps (à 150 g)
     
    tai
    250 g
     
    lämminsavustettua kirjolohifileetä
    tai
    1 dl
     
    basilikaa hienonnettuna
    tai
    2 tl
     
    sitruunanmehua
    tai
    2 tl
     
    sitruunankuorta raastettuna
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai

    Pinnalle

    n. 1/2 ps (à 150 g)
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    562 kJ / 134 kcal
    Rasva
    4,4 g
    josta tyydyttynyttä
    2,3 g
    Hiilihydraatit
    14,9 g
    josta sokereita
    5,6 g
    Proteiini
    7,9 g
    Suola
    0,8 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka. Jaa 1/2 pussia juustoraastetta molempien perunalaatikoiden päälle ja sekoita. Levitä toinen perunalaatikoista vuoan pohjalle.

    Perkaa savukala nahattomaksi ja ruodottomaksi. Revi lohi vuokaan perunalaatikon pinnalle. Lisää päälle basilika, sitruunanmehu ja -kuoriraaste. Rouhi pinnalle mustapippuria.

    Levitä päälle toinen perunalaatikko ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.

    Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes juusto on saanut hieman väriä. Voit nostaa vuoan ylätasolle paistamisen loppuvaiheessa, jos haluat pinnasta ruskeamman.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Plussa-etu −12 %
      Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 150g vähälaktoosinen
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 4,00/2 kpl
      13,33/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,29/kpl (15,27/kg)
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,5 (26 arviota)

    • TT
      5 vuotta sitten
      Ostin kalatiskiltä lämminsavulohta reilun palan. Raastetun sitruunankuoren jätin pois. Hyvää oli ja nopeasti valmista.
    • JJ
      5 vuotta sitten
      Ei ollut hyvää. Juusto ei sovi, eikä oikein Saarioisten laatikkokaan.
    • HAHA!
      5 vuotta sitten
      Luulis ,että tommosta "ammattikokkia" vähän hävettäis selittää,että osta kaks pirkka perunalaatikkoa lisää lohta ja juustoraastetta ja sit on gurmeeta!
    • Uskomatonta
      5 vuotta sitten
      Siis mitä. Mihin noita kokkeja tarvitaan. Valmis laatikko valmis lohi juusto ja mausteet.