Sitruunainen lohi-perunalaatikko
Joulun perunalaatikko toimii hienosti pohjana lohi-perunalaatikolle. Raikas sitruuna ja basilika tuovat vaihtelua jouluruokien jälkeen.
5 annostayli 60 min
Ainekset
5 annosta
- 2rs(à 700 g)Perunalaatikkoa
- n. 1/2ps(à 150 g)Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta
- 250glämminsavustettua kirjolohifileetä
- 1dlbasilikaa hienonnettuna
- 2tlsitruunanmehua
- 2tlsitruunankuorta raastettuna
- ripausmustapippuria
Pinnalle
- n. 1/2ps(à 150 g)Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta
Valmistus
yli 60 min- Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka. Jaa 1/2 pussia juustoraastetta molempien perunalaatikoiden päälle ja sekoita. Levitä toinen perunalaatikoista vuoan pohjalle.
- Perkaa savukala nahattomaksi ja ruodottomaksi. Revi lohi vuokaan perunalaatikon pinnalle. Lisää päälle basilika, sitruunanmehu ja -kuoriraaste. Rouhi pinnalle mustapippuria.
- Levitä päälle toinen perunalaatikko ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes juusto on saanut hieman väriä. Voit nostaa vuoan ylätasolle paistamisen loppuvaiheessa, jos haluat pinnasta ruskeamman.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Teemat
Kommentoi
Ostin kalatiskiltä lämminsavulohta reilun palan. Raastetun sitruunankuoren jätin pois. Hyvää oli ja nopeasti valmista.
Ei ollut hyvää. Juusto ei sovi, eikä oikein Saarioisten laatikkokaan.
Luulis ,että tommosta "ammattikokkia" vähän hävettäis selittää,että osta kaks pirkka perunalaatikkoa lisää lohta ja juustoraastetta ja sit on gurmeeta!
Siis mitä. Mihin noita kokkeja tarvitaan. Valmis laatikko valmis lohi juusto ja mausteet.