Sitruunamarinoitu porsaan sisäfilee
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
1 (n. 600 g) | tai |
1 rkl | rypsiöljyä tai voita tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Marinadi | |
---|---|
2 rkl | sitruunamehua tai |
2 tl | sitruunankuorta tai |
2 rkl | rypsiöljyä tai |
2 rkl | tai |
1/2 tl | sokeria tai |
1/2 dl | tuoretta basilikaa hienonnettuna tai |
Valmistus
Ota filee jääkaapista huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Poista fileestä kalvot ja ruskista kevyesti kuumalla pannulla rasvassa. Hiero fileen pintaan suola ja mustapippuri.
Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja kaada noin puolet marinadista pieneen uunivuokaan. Säästä loput fileen jälkimarinointia varten.
Nosta filee uunivuokaan ja pyörittele filee marinadissa. Työnnä lihalämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja kypsennä 125-asteisessa uunissa kunnes lihan sisälämpötila on 67–70 astetta. Aikaa kuluu noin tunti fileen koosta riippuen. Kääntele fileetä muutaman kerran marinadissa kypsennyksen aikana.
Nosta jäähtynyt filee vuoasta ja viipaloi se. Ripottele viipaleille noin 1/2 tl suolaa. Aseta viipaleet tarjoiluastiaan ja kaada päälle loput marinadista. Anna maustua jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka. Koristele tarjoiluvati tuoreella basilikalla.
Annoksesta riittää noutopöydässä noin 10 henkilölle, pääruokana neljälle.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka suomalainen basilika ruukussaHinta 0,59/kpl
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,19/kpl4,87/l
- Pirkka suomalainen porsaan sisäfilee n. 550 gHinta n. 6,55/kpl11,90/kg
- Pirkka vaalea balsamietikkakastike 250mlHinta 3,59/kpl14,36/l
- Sitruuna kgHinta n. 0,51/kpl2,69/kg
- Järvikylä basilika rkk FIHinta 1,89/kpl
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Rajamäen vaalea balsamikastike 0,25lHinta 3,59/kpl14,36/l
- Filos vaalea balsamicokastike 250 mlHinta 3,49/kpl13,96/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,6(145 arviota)
- yli 60 min4,3(6 arviota)
- yli 60 min3,4(12 arviota)
- 30 - 60 min3,0(8 arviota)
- yli 60 min3,3(98 arviota)
- yli 60 min4,0(216 arviota)
- 30 - 60 min4,1(31 arviota)
Arvostele resepti
- JohannaN5 vuotta sittenMiten 600 grammasta voi tulla annokset kymmenelle hengelle? Neljälle korkeintaan. Mitta todella hyvää.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenJohannaNm Kiva kuulla, että resepti oli hyvä. Reseptissä on mainittu, että annos riittää noutopöydässä noin 10 henkilölle, pääruokana neljälle.