Kuhafileekääröt kasvispedillä Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kuhafileekääröt kasvispedillä

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Herkulliset kuhafileekääröt on täytetty sipulilla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla. Maukkaan kalan kanssa maistuvat kotimaiset juurekset.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta

Kasvispeti

6 (n. 800 g)
 
perunaa (keltainen pussi)
tai
1 1/2
 
sipulia
tai
5 (n. 350 g)
 
porkkanaa
tai
3/4 tl
 
suolaa
tai
 
mustapippuria
tai
1 tl
 
basilikaa
tai
1/2 dl
 
aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia
tai

Kuhafileekääröt

4 (n. 500 g)
 
kuhafileetä
tai
1 rkl
 
sitruunanmehua
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
1/2 tlk (à 200 g/95 g)
 
tai
1/2
 
sipuli
tai
1/2 dl
 
tuoretta basilikaa
tai
2 dl
 
tai
4
 
varrastikkua
tai

Ravintosisältö

Energia
435 kJ / 104 kcal
Rasva
3,3 g
josta tyydyttynyttä
1,3 g
Hiilihydraatit
9,5 g
josta sokereita
2,6 g
Proteiini
8 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat tulitikun kokoisiksi suikaleiksi. Kuori ja viipaloi sipulit. Voitele laakea uunivuoka (25 cm x 30 cm). Kaada kasvikset vuokaan ja mausta suolalla, mustapippurilla ja basilikalla.
Sekoita joukkoon tomaattitölkin öljymarinadia. (Kevättalvella kasvikset ovat kuivempia. Silloin joukkoon voi lisätä desin vettä tai valkoviiniä. Kasvisten kypsymisaika on myös hieman pitempi.) Kypsennä vuokaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Kääntele kasviksia lastalla puolen tunnin kuluttua, jotta ne kypsyvät tasaisesti.
Levitä kuhafileet leikkuulaudalle nahkapuoli ylöspäin. Pirskota fileille sitruunanmehua ja ripottele pinnalle suolaa. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja sipuli pieneksi silpuksi. Lisää joukkoon silputtu basilika. Käännä fileet nahkapuoli alaspäin. Levitä täyte fileen leveään päähän puoleen väliin fileetä. Taivuta päälle pyrstö ja kiinnitä varrastikulla. Katkaise varrastikut sopivan pituisiksi.
Sekoita kasviksia ja nosta fileekääröt niiden päälle. Ripottele kalojen pinnalle juustoraaste ja jatka kypsentämistä noin 20 minuuttia. Koristele basilikalla. Tarjoa lisänä salaattia ja lämmintä leipää.