Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
SavulohilasagneTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Savulohilasagne

Savulohilasagne kätkee sisäänsä lämminsavulohta ja raejuustoa. Lisämakua lasagne saa raikkaasta sitruunapestosta.

Ainekset

5–6 annosta

Juustokastike

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna kuoritut sipulit ja kuullota ne rasvasssa pannulla. Perkaa savukala nahattomaksi ja ruodottomaksi.
  2. Sulata juustokastiketta varten kattilassa rasva ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada kattilaan puolet maidosta. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito. Keitä pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää suola, mustapippuri ja juustoraaste.
  3. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka. Levitä vuoan pohjalle 1/3 savukalasta, sipulista ja raejuustosta. Levitä päälle lasagnelevyjä. Kaada levyjen päälle juustokastiketta ja pestonokareita ja tämän jälkeen uusi kerros kalaa, sipulia ja raejuustoa. Täytä näin myös seuraava kerros. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain juustokastiketta ja pinnalle juustoraastetta.
  4. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 35–40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa salaatin kanssa.

Kategoriat

Kokeile myös

Kommentoi

Arvosana reseptille38 arvostelua
  • Lasagnea sulle että1.4.2017

    Täysin järjetön valmistusaika jo kypsälle kalalle, varsinkin kun vakuumipakattu savukala menee hötöksi jo ruotiessa. Raejuusto menee myös yli ymmärryksen. Vuoka näyttää hyvin kuivalta, vaikka kuvan lienee ottanut ammattikuvaaja. Resepti saattaa toimia, jos käyttää tuorepastalevyjä ja osan maidosta korvaa öljy-kalaliemi -seoksella.