• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Savulohilasagne

Savulohilasagne kätkee sisäänsä lämminsavulohta ja raejuustoa. Lisämakua lasagne saa raikkaasta sitruunapestosta.
Savulohilasagne
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5-6 annosta
  • yli 60 min
  • 530 kcal / annos (330g)

Ainekset

5-6 annosta

Juustokastike

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna kuoritut sipulit ja kuullota ne rasvasssa pannulla. Perkaa savukala nahattomaksi ja ruodottomaksi.
  2. Sulata juustokastiketta varten kattilassa rasva ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada kattilaan puolet maidosta. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito. Keitä pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää suola, mustapippuri ja juustoraaste.
  3. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka. Levitä vuoan pohjalle 1/3 savukalasta, sipulista ja raejuustosta. Levitä päälle lasagnelevyjä. Kaada levyjen päälle juustokastiketta ja pestonokareita ja tämän jälkeen uusi kerros kalaa, sipulia ja raejuustoa. Täytä näin myös seuraava kerros. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain juustokastiketta ja pinnalle juustoraastetta.
  4. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 35-40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa salaatin kanssa.

Ravintosisältö perannos 330g100 g

  • 530 kcal2 230 kJ
  • Proteiinia30 g
  • Hiilihydraatteja37 g
  • Rasvaa29 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3