Slaavilainen kanapata
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Gluteeniton
Ainekset
2 rs (à 340 g) | tai |
3/4 tl | suolaa tai |
1 (100 g) | sipuli tai |
3–4 | valkosipulinkynttä tai |
1 (250 g) | keltainen paprika tai |
1 (250 g) | punainen paprika tai |
2 rkl | rypsiöljyä tai |
4 rkl | tai |
1 prk (120 g) | tai |
2 dl | vettä tai |
1 pkt (170 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 580 kJ / 139 kcal |
Rasva | 8,4 g |
josta tyydyttynyttä | 3,8 g |
Hiilihydraatit | 2,9 g |
josta sokereita | 2,8 g |
Proteiini | 12,1 g |
Suola | 0,7 g |
Valmistus
Ota kanan ohutleikkeet huoneenlämpöön 1/2 tuntia ennen valmistusta. Mausta ne suolalla.
Paloittele kanat. Viipaloi sipuli ohuiksi puolikuiksi. Hienonna valkosipulinkynnet.
Leikkaa paprikoista kannat ja poista siemenet. Leikkaa paprikat kanapalojen kokoisiksi paloiksi.
Kuumenna öljy paistokasarissa tai padassa. Ruskista kanat parissa erässä. Lisää sitten sipuli ja hienonnetut valkosipulinkynnet.
Paista sekoittaen minuutin verran ja lisää tomaattisose. Jatka paistamista vielä muutama minuutti ja lisää sitten smetana sekä vesi. Peitä kannella ja anna hautua 8 minuuttia.
Lisää paprikat ja jatka kypsentämistä vielä 7–8 minuuttia. Murenna lopuksi päälle siníhomejuusto. Tarjoa lisäksi keitettyä riisiä.
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2022. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Paprika punainen ulkomainenEtuhinta n. 0,30/kpl1,99/kgnorm. n. 0,37/kpl
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,19/kpl4,87/l
- Pirkka kanan ohutleike 340 g maustamatonHinta 5,49/kpl16,15/kg
- Pirkka tomaattisose 70 gHinta 0,59/kpl8,43/kg
- Plussa-etu −10 %Pirkka smetana 35% 120g laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 2,30/2 kpl9,58/kgIlman Plussa-korttia 1,29/kpl
- Valio Aura sinihomejuusto 170g palaHinta 3,19/kpl18,76/kg
- Paprika punainenHinta n. 0,33/kpl2,19/kg
- Paprika punainen SuomiHinta n. 1,04/kpl6,95/kg
- Paprika keltainen pakattu kgHinta n. 0,97/kpl6,49/kg
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Atria Kanan Ohut Fileeleike Naturel 480gHinta 7,99/kpl16,65/kg
- Pirkka tomaattisose 200gHinta 1,59/kpl7,95/kg
- Deliciest Smetana 350gHinta 1,99/kpl5,69/kg
- Baltais EKO luomu smetana 20% 350gHinta 2,09/kpl5,97/kg
- Pirkka Parhaat sinihomejuusto 175g vähälaktoosinenHinta 3,09/kpl17,66/kg
- Pirkka sinihomejuustomuru 150g vähälaktoosinenHinta 3,15/kpl21,00/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,6(24 arviota)
- 30 - 60 min3,8(27 arviota)
- yli 60 min4,3(410 arviota)
- 30 - 60 min4,0(89 arviota)
- yli 60 min4,4(20 arviota)
- 30 - 60 min3,9(130 arviota)
- 30 - 60 min2,4(7 arviota)
- 30 - 60 min4,7(35 arviota)
Arvostele resepti
- Ansku1 kuukausi sittenHerkullista. Hieman lisää kypsytysaikaa miedommalla lämmöllä ja sulaa suuhun.
- Slaavikyykky1 kuukausi sittenTosi hyvä resepti, kana toimii paistileikkeellä vielä paremmin ja tomaattisosetta oman maun mukaan!