Slaavilainen kanapata
Takavuosien klassikko, slaavilainen kana tekee paluun. Tomaattisoseella ja valkosipulilla maustettu kanapata saa täyteläisyyttä smetanasta ja sinihomejuustosta.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 2rs(à 340 g)Pirkka Vikkelät kanan ohutleikkeitä, maustamaton
- 3/4tlsuolaa
- 1(100 g)sipuli
- 3-4valkosipulinkynttä
- 1(250 g)keltainen paprika
- 1(250 g)punainen paprika
- 2rklrypsiöljyä
- 1prk(120 g)Pirkka smetanaa
- 2dlvettä
- 1pkt(170 g)Valio Aura sinihomejuustoa
Valmistus
30 - 60 min- Ota kanan ohutleikkeet huoneenlämpöön 1/2 tuntia ennen valmistusta. Mausta ne suolalla.
- Paloittele kanat. Viipaloi sipuli ohuiksi puolikuiksi. Hienonna valkosipulinkynnet.
- Leikkaa paprikoista kannat ja poista siemenet. Leikkaa paprikat kanapalojen kokoisiksi paloiksi.
- Kuumenna öljy paistokasarissa tai padassa. Ruskista kanat parissa erässä. Lisää sitten sipuli ja hienonnetut valkosipulinkynnet.
- Paista sekoittaen minuutin verran ja lisää tomaattisose. Jatka paistamista vielä muutama minuutti ja lisää sitten smetana sekä vesi. Peitä kannella ja anna hautua 8 minuuttia.
- Lisää paprikat ja jatka kypsentämistä vielä 7-8 minuuttia. Murenna lopuksi päälle siníhomejuusto. Tarjoa lisäksi keitettyä riisiä.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi