Helppo smetana-uunilohiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helppo smetana-uunilohi

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Perinteinen uunilohi on kotiruokien kestosuosikki. Smetana, tilli ja sitruuna maustavat mehevän uunilohen.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
n. 600 g
 
lohi- tai kirjolohifileetä
tai
n. 3/4 tl
 
tai

Smetanakastike

1 prk (120 g)
 
tai
1/2 rkl
 
sitruunanmehua
tai
3/4 dl
 
tilliä hienonnettuna
tai
ripaus
 
suolaa
tai

Lisäksi

 
sitruunaa
tai
 
tillinoksia
tai

Ravintosisältö

Energia
863 kJ / 207 kcal
Rasva
15,6 g
josta tyydyttynyttä
5,7 g
Hiilihydraatit
0,5 g
josta sokereita
0,5 g
Proteiini
16,2 g
Suola
1,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Poista lohifileestä tarvittaessa ruodot ja ylimääräinen rasva.

Pyyhi filee talouspaperilla ja nosta uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele kalan lihapuolelle suolaa.

Sekoita kulhossa smetana, sitruunanmehu, tilli ja suola. Levitä seos kalan päälle raidoiksi.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia. Kypsymisaika riippuu fileen paksuudesta.

Koristele uunilohi tuoreella tillillä ja sitruunalohkoilla. Tarjoa esimerkiksi perunasoseen kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka smetana 35% 120g laktoositon
    Hinta 1,29/kpl
    10,75/kg
  • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
    Hinta 1,49/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (571 arviota)

  • Kalaa
    1 kuukausi sitten
    Luin kommentteja ja paistoin kalan 150 asteessa n. puoli tuntia ja ei tullut mielestäni liian kuivaa. Hyvä perusohje kalalle!
  • Aippe
    2 kuukautta sitten
    Hyvää tuli. Riitti paistoajaksi: 30min 200 C .
  • Ippe
    2 kuukautta sitten
    Sivele ensin sinapilla kalan lihapuoli sitten tämä smetanahässäkkä kasenpäälle vielä emmental juustoraastetta. Sit uuniin. Sairaan hyvää
  • J.H
    2 kuukautta sitten
    Erittäin hyvä ohje, mut 200 astetta on kyllä liioiteltu lämpötila. 150 riittää jos ei halua täysin kuivunutta kalan lihaa.
  • J
    3 kuukautta sitten
    Helppoa ja hyvää
  • Allerginen kuivalle lohelle
    3 kuukautta sitten
    Muuten hyvä, mutta paistolämpötila on aivan liian kuuma. Ei passaa hyvää lohta noin kuivaksi päästää. 125 astetta riittää ja sitä paistetaan niin kauan, että on mehevä eikä liian kypsä. Ei ole vaikeaa.
  • Hessu
    5 kuukautta sitten
    Oikein hyvä ja maukas. Useamman kerran tehty. Itse murensin hiukan fetaa päälle.
  • Arja
    6 kuukautta sitten
    Hyvä resepti
  • Seijuli
    7 kuukautta sitten
    Yxi lempiresepteistäni. Nopea, helppo ja maukas❣️
  • Osaamaton
    11 kuukautta sitten
    Voisiko smetanakastikkeeseen tarkentaa, että tarkoitetaan tuoretta tilliä? Meni ehkä hieman liikaa meinaa itsellä tilliä, kun laitoin kuivattua hienonnettua tilliä aika paljon...
  • Lohinami
    1 vuosi sitten
    Tästä tuli mun uus lempiruoka. Tosi hyvää! Oon tehnyt tätä jo 4 kertaa eikä kyllästytä.
  • JJ
    1 vuosi sitten
    Oiva resepti. Nyljin nahan ja lisäsin smetanaan sinappia sekä maustekurkkua.
  • Seppoinen
    1 vuosi sitten
    Paistoaika ampuu kyllä täysin yli, ja lopputuloksena on kyllä rutikuiva lohi, oli kuinka hunnutettu hyvänsä. Sisälämpötilan optimi on siellä 45 asteen tienoilla ja siihen päästääkseen ei tarvita kuin maksimissaan 150 asteen uuni ja aikaa 15-30min. Kypsymistä kannattaa seurata viiden minuutin välein. Älkää pilatko hyvää kalaa. Kiitos.
  • Penkkikalastaja
    1 vuosi sitten
    Samaa mieltä, että merilohta ei pidä sekottaa sateenkaarirautuun eli kirjoloheen. Erimakuinen kala ja eri kalalaji.
  • leipuri
    1 vuosi sitten
    voikohan tuoreen tillin korvata kuivatulla tillillå? ja paljonkohan sitå voisi laittaa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Leipuri, tuoreen ja kuivatun tillin maku on hyvin erilainen, mutta halutessasi voit toki korvata tuoreen tillin maun mukaan. Voit kokeilla 1-2 teelusikallista kuivattua tilliä.
  • Konaa
    2 vuotta sitten
    Hyvää oli
  • PS
    2 vuotta sitten
    Puuttuukohak reseptistä.pippuri?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    PS, kiitos huomiosta. Palaute välittyy resepteistä vastaaville henkilöille.
  • Tytti
    3 vuotta sitten
    Herkulliset ohjeet! Selkeät valmistustavat! Ei mitään kikkailua ja ylisuorituspaineita!
  • Pekka Punkero
    4 vuotta sitten
    Kirjolohesta ei saa uuniLOHTA tekemälläkään. Eri kala kuitenkin.
  • Julia
    4 vuotta sitten
    Tuli todella hyvä! Jopa lapset söivät, lisäannostakin pyysivät (eivät ikinä syö kalaa). Ja todella helppo tehdä. Kiitos!
  • Mar
    4 vuotta sitten
    Oikein herkullista. Helppo ja vaivaton tehdä.
  • Norjanlohi
    5 vuotta sitten
    Lisäsin päälle vielä puoli pkt aurajuustoa <3
  • LOHENRAKASTAJA99
    5 vuotta sitten
    ai että on/5
  • Kokoliha
    6 vuotta sitten
    Koska nämä saa ostettavaksi suoraan ostoslistaan, lisättäväksi nämä ruoka neuvot.
  • Lahja k
    7 vuotta sitten
    Uunilohi hyvä