• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Helppo smetana-uunilohi

Perinteinen uunilohi on kotiruokien kestosuosikki. Smetana, tilli ja sitruuna maustavat mehevän uunilohen.
Helppo smetana-uunilohi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 290 kcal / annos (160g)

Ainekset

4 annosta

Lisäksi

    • sitruunaa ja tillinoksia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pyyhi filee talouspaperilla ja nosta uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.
  2. Sekoita kulhossa smetana, sitruunanmehu, tilli ja ripaus suolaa. Levitä seos kalan päälle raidoiksi.
  3. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20-30 minuuttia. Kypsymisaika riippuu fileen paksuudesta. Koristele tuoreella tillillä ja sitruunalohkoilla. Tarjoa perunasoseen kanssa.

Ravintosisältö perannos 160g100 g

  • 290 kcal1 220 kJ
  • Proteiinia21 g
  • Hiilihydraatteja2 g
  • Rasvaa22 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille58