Helppo smetana-uunilohi
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Perinteinen uunilohi on kotiruokien kestosuosikki. Smetana, tilli ja sitruuna maustavat mehevän uunilohen.
Ainekset
4 annosta
n. 600 g | lohi- tai kirjolohifileetä tai |
n. 3/4 tl | tai |
Smetanakastike | |
---|---|
1 prk (120 g) | tai |
1/2 rkl | sitruunanmehua tai |
3/4 dl | tilliä hienonnettuna tai |
ripaus | suolaa tai |
Lisäksi | |
sitruunaa tai | |
tillinoksia tai |
Valmistus
30 - 60 min
Poista lohifileestä tarvittaessa ruodot ja ylimääräinen rasva. Pyyhi filee talouspaperilla ja nosta uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele kalan lihapuolelle suolaa.
Sekoita kulhossa smetana, sitruunanmehu, tilli ja suola. Levitä seos kalan päälle raidoiksi.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia. Kypsymisaika riippuu fileen paksuudesta.
Koristele uunilohi tuoreella tillillä ja sitruunalohkoilla. Tarjoa esimerkiksi perunasoseen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,3(28 arvostelua)
- 30 - 60 min3,8(46 arvostelua)
- 30 - 60 min3,3(25 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(30 arvostelua)
- 30 - 60 min4,3(26 arvostelua)
- yli 60 min3,9(180 arvostelua)
- yli 60 min3,8(102 arvostelua)
- 30 - 60 min3,7(35 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (448 arvostelua)
- Seppoinen4 kuukautta sittenPaistoaika ampuu kyllä täysin yli, ja lopputuloksena on kyllä rutikuiva lohi, oli kuinka hunnutettu hyvänsä. Sisälämpötilan optimi on siellä 45 asteen tienoilla ja siihen päästääkseen ei tarvita kuin maksimissaan 150 asteen uuni ja aikaa 15-30min. Kypsymistä kannattaa seurata viiden minuutin välein. Älkää pilatko hyvää kalaa. Kiitos.
- Penkkikalastaja4 kuukautta sittenSamaa mieltä, että merilohta ei pidä sekottaa sateenkaarirautuun eli kirjoloheen. Erimakuinen kala ja eri kalalaji.
- leipuri5 kuukautta sittenvoikohan tuoreen tillin korvata kuivatulla tillillå? ja paljonkohan sitå voisi laittaa?
- K-Kuluttajapalvelu5 kuukautta sittenLeipuri, tuoreen ja kuivatun tillin maku on hyvin erilainen, mutta halutessasi voit toki korvata tuoreen tillin maun mukaan. Voit kokeilla 1-2 teelusikallista kuivattua tilliä.
- Konaa1 vuosi sittenHyvää oli
- PS1 vuosi sittenPuuttuukohak reseptistä.pippuri?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenPS, kiitos huomiosta. Palaute välittyy resepteistä vastaaville henkilöille.
- Tytti2 vuotta sittenHerkulliset ohjeet! Selkeät valmistustavat! Ei mitään kikkailua ja ylisuorituspaineita!
- Pekka Punkero2 vuotta sittenKirjolohesta ei saa uuniLOHTA tekemälläkään. Eri kala kuitenkin.
- Julia2 vuotta sittenTuli todella hyvä! Jopa lapset söivät, lisäannostakin pyysivät (eivät ikinä syö kalaa). Ja todella helppo tehdä. Kiitos!
- Mar2 vuotta sittenOikein herkullista. Helppo ja vaivaton tehdä.
- Norjanlohi3 vuotta sittenLisäsin päälle vielä puoli pkt aurajuustoa <3
- LOHENRAKASTAJA994 vuotta sittenai että on/5
- Kokoliha5 vuotta sittenKoska nämä saa ostettavaksi suoraan ostoslistaan, lisättäväksi nämä ruoka neuvot.
- Lahja k5 vuotta sittenUunilohi hyvä