Helppo smetana-uunilohi
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Perinteinen uunilohi on kotiruokien kestosuosikki. Helppo smetana-uunilohi saa makua smetanasta, tillistä ja sitruunasta. Tarjoa kala perunasoseen kanssa.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
n. 600 g | lohi- tai kirjolohifileetä tai |
n. 3/4 tl | tai |
Smetanakastike | |
---|---|
1 prk (120 g) | tai |
1/2 rkl | sitruunanmehua tai |
3/4 dl | tilliä hienonnettuna tai |
ripaus | suolaa tai |
Lisäksi | |
sitruunaa tai | |
tillinoksia tai |
Ravintosisältö
Energia | 863 kJ / 207 kcal |
Rasva | 15,6 g |
josta tyydyttynyttä | 5,7 g |
Hiilihydraatit | 0,5 g |
josta sokereita | 0,5 g |
Proteiini | 16,2 g |
Suola | 1,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Poista lohifileestä tarvittaessa ruodot ja ylimääräinen rasva.
Pyyhi filee talouspaperilla ja nosta uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele kalan lihapuolelle suolaa.
Sekoita kulhossa smetana, sitruunanmehu, tilli ja suola. Levitä seos kalan päälle raidoiksi.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia. Kypsymisaika riippuu fileen paksuudesta.
Koristele uunilohi tuoreella tillillä ja sitruunalohkoilla. Tarjoa esimerkiksi perunasoseen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka smetana 35% 120g laktoositonHinta 1,29/kpl10,75/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,69/kpl
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Kirjolohifilee C-leikkuu kgHinta 32,90/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Juustoportti smetana 130g laktoositonHinta 1,35/kpl10,38/kg
- Arla Lempi smetana 150g laktoositonHinta 1,65/kpl11,00/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,69/kpl
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,1(34 arviota)
- yli 60 min3,9(108 arviota)
- alle 30 min3,0(12 arviota)
- 30 - 60 min3,6(16 arviota)
- alle 30 min3,9(23 arviota)
- 30 - 60 min4,0(332 arviota)
- alle 30 min4,0(42 arviota)
- 30 - 60 min3,9(19 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (637 arviota)
- Isu9 päivää sittenTeen tosi usein laktoosittomalla creme Fraice lla tätä. Mutta peitän lohen kokonaan creme Fraice lla johon olen sekoittanut tillin joukkoon.
- Ari P2 kuukautta sittenTuohon vielä luonnosta poimittuja herkkutatteja niin on kuulkaa hyvää, ja ripaus rakuunaa jos tykkää...ei kala tuosta parane
- JP3 kuukautta sittenHyvää ja helppoa, nami.
- Kalaa8 kuukautta sittenLuin kommentteja ja paistoin kalan 150 asteessa n. puoli tuntia ja ei tullut mielestäni liian kuivaa. Hyvä perusohje kalalle!
- Aippe10 kuukautta sittenHyvää tuli. Riitti paistoajaksi: 30min 200 C .
- Ippe10 kuukautta sittenSivele ensin sinapilla kalan lihapuoli sitten tämä smetanahässäkkä kasenpäälle vielä emmental juustoraastetta. Sit uuniin. Sairaan hyvää
- J.H10 kuukautta sittenErittäin hyvä ohje, mut 200 astetta on kyllä liioiteltu lämpötila. 150 riittää jos ei halua täysin kuivunutta kalan lihaa.
- J11 kuukautta sittenHelppoa ja hyvää
- Allerginen kuivalle lohelle11 kuukautta sittenMuuten hyvä, mutta paistolämpötila on aivan liian kuuma. Ei passaa hyvää lohta noin kuivaksi päästää. 125 astetta riittää ja sitä paistetaan niin kauan, että on mehevä eikä liian kypsä. Ei ole vaikeaa.
- Hessu1 vuosi sittenOikein hyvä ja maukas. Useamman kerran tehty. Itse murensin hiukan fetaa päälle.
- Arja1 vuosi sittenHyvä resepti
- Seijuli1 vuosi sittenYxi lempiresepteistäni. Nopea, helppo ja maukas❣️
- Lohinami1 vuosi sittenTästä tuli mun uus lempiruoka. Tosi hyvää! Oon tehnyt tätä jo 4 kertaa eikä kyllästytä.
- JJ1 vuosi sittenOiva resepti. Nyljin nahan ja lisäsin smetanaan sinappia sekä maustekurkkua.
- Seppoinen2 vuotta sittenPaistoaika ampuu kyllä täysin yli, ja lopputuloksena on kyllä rutikuiva lohi, oli kuinka hunnutettu hyvänsä. Sisälämpötilan optimi on siellä 45 asteen tienoilla ja siihen päästääkseen ei tarvita kuin maksimissaan 150 asteen uuni ja aikaa 15-30min. Kypsymistä kannattaa seurata viiden minuutin välein. Älkää pilatko hyvää kalaa. Kiitos.
- Penkkikalastaja2 vuotta sittenSamaa mieltä, että merilohta ei pidä sekottaa sateenkaarirautuun eli kirjoloheen. Erimakuinen kala ja eri kalalaji.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenLeipuri, tuoreen ja kuivatun tillin maku on hyvin erilainen, mutta halutessasi voit toki korvata tuoreen tillin maun mukaan. Voit kokeilla 1-2 teelusikallista kuivattua tilliä.
- leipuri2 vuotta sittenvoikohan tuoreen tillin korvata kuivatulla tillillå? ja paljonkohan sitå voisi laittaa?
- Konaa3 vuotta sittenHyvää oli
- PS3 vuotta sittenPuuttuukohak reseptistä.pippuri?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenPS, kiitos huomiosta. Palaute välittyy resepteistä vastaaville henkilöille.
- Tytti4 vuotta sittenHerkulliset ohjeet! Selkeät valmistustavat! Ei mitään kikkailua ja ylisuorituspaineita!
- Pekka Punkero4 vuotta sittenKirjolohesta ei saa uuniLOHTA tekemälläkään. Eri kala kuitenkin.
- Julia4 vuotta sittenTuli todella hyvä! Jopa lapset söivät, lisäannostakin pyysivät (eivät ikinä syö kalaa). Ja todella helppo tehdä. Kiitos!
- Mar4 vuotta sittenOikein herkullista. Helppo ja vaivaton tehdä.
- Norjanlohi5 vuotta sittenLisäsin päälle vielä puoli pkt aurajuustoa <3
- LOHENRAKASTAJA995 vuotta sittenai että on/5
- Kokoliha7 vuotta sittenKoska nämä saa ostettavaksi suoraan ostoslistaan, lisättäväksi nämä ruoka neuvot.
- Lahja k7 vuotta sittenUunilohi hyvä