Helppo smetana-uunilohiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helppo smetana-uunilohi

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Perinteinen uunilohi on kotiruokien kestosuosikki. Smetana, tilli ja sitruuna maustavat mehevän uunilohen.

    Ainekset

    4 annosta
    n. 600 g
     
    lohi- tai kirjolohifileetä
    tai
    n. 3/4 tl
     
    tai

    Smetanakastike

    1 prk (120 g)
     
    tai
    1/2 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai
    3/4 dl
     
    tilliä hienonnettuna
    tai
    ripaus
     
    suolaa
    tai

    Lisäksi

     
    sitruunaa
    tai
     
    tillinoksia
    tai

    Valmistus

    30 - 60 min
    Poista lohifileestä tarvittaessa ruodot ja ylimääräinen rasva. Pyyhi filee talouspaperilla ja nosta uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele kalan lihapuolelle suolaa.
    Sekoita kulhossa smetana, sitruunanmehu, tilli ja suola. Levitä seos kalan päälle raidoiksi.
    Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia. Kypsymisaika riippuu fileen paksuudesta.
    Koristele uunilohi tuoreella tillillä ja sitruunalohkoilla. Tarjoa esimerkiksi perunasoseen kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka smetana 35% 120g laktoositon
      Pirkka smetana 35% 120g laktoositon
      Plussa-kortillaPlussa-tarjous
      -10 %
      2,502 kpl
      1,39/kpl
      11,58/kg
    • Kirjolohifilee, C- leikkuu
      Kirjolohifilee, C- leikkuu
      32,90/kg
    • Pirkka sitruuna
      Pirkka sitruuna
      0,53/kpl
      2,79/kg
    • Pirkka sitruuna luomu
      Pirkka sitruuna luomu
      0,68/kpl
      3,99/kg
    • Valio Eila smetana 120g laktoositon
      Valio Eila smetana 120g laktoositon
      1,65/kpl
      13,75/kg
    • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
      Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
      2,59/kpl
      5,18/kg
    • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
      Meira ruokasuola 1kg jodioitu
      0,99/kpl
      0,99/kg
    • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
      Pirkka suomalainen tilli ruukussa
      1,49/kpl
    • Pirkka tilli 50g
      Pirkka tilli 50g
      2,39/kpl
      47,80/kg
    • Tilli ruukku Suomi 1lk
      Tilli ruukku Suomi 1lk
      0,50/kpl

    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (448 arvostelua)

    • Seppoinen
      4 kuukautta sitten
      Paistoaika ampuu kyllä täysin yli, ja lopputuloksena on kyllä rutikuiva lohi, oli kuinka hunnutettu hyvänsä. Sisälämpötilan optimi on siellä 45 asteen tienoilla ja siihen päästääkseen ei tarvita kuin maksimissaan 150 asteen uuni ja aikaa 15-30min. Kypsymistä kannattaa seurata viiden minuutin välein. Älkää pilatko hyvää kalaa. Kiitos.
    • Penkkikalastaja
      4 kuukautta sitten
      Samaa mieltä, että merilohta ei pidä sekottaa sateenkaarirautuun eli kirjoloheen. Erimakuinen kala ja eri kalalaji.
    • leipuri
      5 kuukautta sitten
      voikohan tuoreen tillin korvata kuivatulla tillillå? ja paljonkohan sitå voisi laittaa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 kuukautta sitten
      Leipuri, tuoreen ja kuivatun tillin maku on hyvin erilainen, mutta halutessasi voit toki korvata tuoreen tillin maun mukaan. Voit kokeilla 1-2 teelusikallista kuivattua tilliä.
    • Konaa
      1 vuosi sitten
      Hyvää oli
    • PS
      1 vuosi sitten
      Puuttuukohak reseptistä.pippuri?
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      PS, kiitos huomiosta. Palaute välittyy resepteistä vastaaville henkilöille.
    • Tytti
      2 vuotta sitten
      Herkulliset ohjeet! Selkeät valmistustavat! Ei mitään kikkailua ja ylisuorituspaineita!
    • Pekka Punkero
      2 vuotta sitten
      Kirjolohesta ei saa uuniLOHTA tekemälläkään. Eri kala kuitenkin.
    • Julia
      2 vuotta sitten
      Tuli todella hyvä! Jopa lapset söivät, lisäannostakin pyysivät (eivät ikinä syö kalaa). Ja todella helppo tehdä. Kiitos!
    • Mar
      2 vuotta sitten
      Oikein herkullista. Helppo ja vaivaton tehdä.
    • Norjanlohi
      3 vuotta sitten
      Lisäsin päälle vielä puoli pkt aurajuustoa <3
    • LOHENRAKASTAJA99
      4 vuotta sitten
      ai että on/5
    • Kokoliha
      5 vuotta sitten
      Koska nämä saa ostettavaksi suoraan ostoslistaan, lisättäväksi nämä ruoka neuvot.
    • Lahja k
      5 vuotta sitten
      Uunilohi hyvä