• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sinisimpukat portugalilaiseen tapaan

Sinisimpukat portugalilaiseen tapaan on tomaattinen pata, joka lämmittää kehon ja mielen.
Sinisimpukat portugalilaiseen tapaan
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja leikkaa sipuli reiluiksi suikaleiksi. Suikaloi paprikat. Kuullota sipulia rasvassa paistokasarissa. Lisää joukkoon paprikat ja paseerattu tomaatti. Mausta hienonnetuilla valkosipulinkynsillä, suolalla, laakerinlehdillä, timjamilla ja pippurilla. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
  2. Leikkaa tomaatit reiluiksi kuutioiksi ja leikkaa palvikinkkuviipaleet neljään osaan. Lisää paistokasariin tomaatit, kinkkupalat ja jäiset simpukat. Kuumenna, mutta älä keitä. Ripottele pinnalle hienonnettua korianteria tai persiljaa. Tarjoa keitettyn riisin tai tuoreen patongin kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Käyttäessäsi tuoreita sinisimpukoita huuhdo ne ja harjaa kuoret huolellisesti karkealla harjalla puhtaaksi juoksevassa vedessä. Tarkista, että kaikki simpukat ovat eläviä eli kuorensa tiiviisti sulkevia kevyesti kopautettaessa. Lisää simpukat kiehuvan vihannes-tomaattiseoksen joukkoon ja keitä niitä kovalla lämmöllä kannen alla 3-5 minuuttia, kunnes kuoret avautuvat. Lisää joukkoon tomaattikuutiot ja palvikinkkupalat. Kuumenna ja koristele korianterilla tai persiljalla.

Ravintosisältö perannos 340g100 g

  • 218 kcal911 kJ
  • Proteiinia21,4 g
  • Hiilihydraatteja14,6 g
  • Rasvaa8,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille