S'mores pannukeksi
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Yhdistä samalle pannulle kaksi amerikkalaistyylistä herkkua, s'moresit ja pannukeksi eli skillet cookie. Tästä överijälkkäristä riittää pala useammallekin syöjälle.
Ainekset
8 annosta
- 200 g voita
- 1 1/2 dl fariinisokeria
- 1 1/2 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl kaurahiutaleita
- 1 tl Pirkka ruokasoodaa
- 1/2 tl suolaa
- 150 g Pirkka tummaa leivontasuklaata (55 %)
- 50 g (n. 2 dl) vaahtokarkkeja
Pinnalle
- n. 50 g (n. 2 dl) vaahtokarkkeja
Ravintosisältö
- Energia1 784 kJ / 427 kcal
- Rasva20,5 g
- josta tyydyttynyttä12,6 g
- Hiilihydraatit52,9 g
- josta sokereita34,7 g
- Proteiini6,4 g
- Suola1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Sulata rasva valurautapannulla (⌀ n. 22 cm) tai sellaisessa pannussa, jonka voi laittaa uuniin.
- Siirrä pannu levyltä ja sekoita joukkoon sokerit. Anna seoksen jäähtyä.
- Rouhi suklaa reilun kokoisiksi paloiksi ja leikkaa vaahtokarkit saksilla puoliksi.
- Sekoita kananmunat voi-sokeriseokseen. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinan joukkoon muutamassa erässä.
- Kääntele vaahtokarkit ja noin 2/3 suklaasta taikinan joukkoon. Painele taikina tasaisesti pannun pohjalle. Painele loput suklaat kevyesti taikinan pinnalle.
- Paista keksiä 175 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Keksi saa jäädä keskeltä pehmeäksi. Koristele pannukeksi vaahtokarkeilla. Paahda vaahtokarkkeja hetki kaasupolttimella. Tarjoa keksi lämpimänä jäätelön kanssa.
Voit sekoittaa taikinan myös kulhossa, jos taikinaa on hankala mahtua sekoittamaan pannulla. Jos sinulla ei ole kaasupoltinta, voit sulattaa vaahtokarkkeja muutaman minuutin uunissa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,2(3 377 arviota)
- 30 - 60 min4,0(178 arviota)
- 30 - 60 min4,2(493 arviota)
- 30 - 60 min3,9(873 arviota)
- 30 - 60 min4,2(21 arviota)
- UUSI30 - 60 min3,5(6 arviota)
- 30 - 60 min4,0(87 arviota)
- Video30 - 60 min3,9(917 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (86 arviota)
- Kotileipuri3 kuukautta sittenHelppo ja hyvä!
- Ihana3 kuukautta sittenihaniaaaa!!!
- Stella.4 kuukautta sittenIhan mahtavaa kun minä testasin tuli ihan sama kuin se mitä kuvassa, 😊🤤😋
- Frida7 kuukautta sittenTosi hyvä
- Ihminen8 kuukautta sittenPakko sanoa että ohn hyvä tuote
- 12-vuotias tyttö11 kuukautta sittenKuuluuko sen jäädä sisältä litkuksi?
- K-Kuluttajapalvelu11 kuukautta sittenPannukeksin kuuluu jäädä sisältä pehmeäksi, ei kuitenkaan "litkuksi". Keksi on juuri uunista ottamisen jälkeen vielä lusikoitavan pehmeää, mutta jähmettyy kyllä jäähtyessään. Eli jos keksi on ollut kovin löysää, pitäisi sen jäähtyessään kuitenkin hieman kovettua.
- 12-vuotias tyttö11 kuukautta sittenHyvän makuinen ja kivan haastava tehdä!
- Kirsikka1 vuosi sittenÄlkää missään nimessä yrittäkö tehdä terveellisempiä ostospäätöksiä, tähän ohjeeseen ei käy mikään muu rasva kuin oikea voi. Kasvisrasvalla keksistä saa vain litkua, siis sisältä pelkkää nestemäistä taikinaa, vaikka päältä näyttäisi hyvältä.
- Mummi1 vuosi sittenOlen tehnyt viikon aikana 3 kpl. Kaikki erilaisilla täytteillä. Hyviä ovat kokeilen vielä hedelmillä niin valkean sokerin vaihdoin ruokosokeriin.