Sokerikakkupohja
Pehmeä sokerikakkupohja syntyy taikinasta, jossa on puolet vehnä- ja puolet perunajauhoa.
- 8 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
8 annosta
- 4kananmunaa
- 1 1/2dlsokeria
- 1dlvehnäjauhoja
- 1dlperunajauhoja
Lisäksi
- n. 2rklPirkka margariinia
- 2-3rklkorppujauhoa
Valmistus
30 - 60 min- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuiva-aineet keskenään ja siivilöi ne munavaahtoon. Sekoita varovasti nostellen.
- Voitele ja korppujauhota 3 l. kakkuvuoka (halkaisija 24 cm). Kumoa taikina vuokaan.
- Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
- Jos pinta tummuu liikaa paiston loppuvaiheessa, peitä kakku leivinpaperilla.
- Anna jäähtyä vuoassa ennen kumoamista.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Kovaa kakkua, tarvitsee leivinjauhetta!
Lisättiin kyllä leivinjauhe mukaan!
Joutui syömään veitsellä ja haarukalla. Ei tullut pehmeää!
entiedä, vuokakoko on n. 24 cm halkaisijaltaan. Vuokakoko on päivitetty reseptiin.
missä vuokakoko!!!
Oiva ohje satunnaiselle kakuntekijälle äkkipikaiseen tarpeeseen.