• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
SokerikakkupohjaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sokerikakkupohja

Pehmeä sokerikakkupohja syntyy taikinasta, jossa on puolet vehnä- ja puolet perunajauhoa.

  • 8 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

8 annosta
    • 4kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1dlvehnäjauhoja
    • 1dlperunajauhoja

Lisäksi

    • n. 2rklPirkka margariinia
    • 2-3rklkorppujauhoa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vaahdota munat ja sokeri kunnolla kuohkeaksi.
  2. Yhdistä kuiva-aineet keskenään ja siivilöi ne munavaahtoon. Sekoita varovasti nostellen.
  3. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kumoa taikina vuokaan.
  4. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
  5. Jos pinta tummuu liikaa paiston loppuvaiheessa, peitä kakku leivinpaperilla.
  6. Anna jäähtyä vuoassa ennen kumoamista.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 19 arvostelua