Spagettikurpitsa
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Spagettikurpitsa on hieman harvinaisempi kurpitsalajike. Kokeile ja ihastu!
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
5 annosta
- 1 (n. 2,1 kg) spagettikurpitsa
Kastike
- 1 rs (400 g) Pirkka naudan jauhelihaa (17 %)
- 1 (100 g) sipuli
- 1 Pirkka mieto punainen chili
- 1 tlk (390 g) Pirkka pastakastiketta, tomaatti-valkosipuli
- 1/2 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 2 dl Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta
Ravintosisältö
- Energia385 kJ / 92 kcal
- Rasva5,2 g
- josta tyydyttynyttä2,7 g
- Hiilihydraatit3,9 g
- josta sokereita3,1 g
- Proteiini6,2 g
- Suola0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Puolita spagettikurpitsa pitkittäin kahtia. Kypsennä kurpitsanpuolikkaita pellillä leivinpaperin päällä 200-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia tai kunnes ne pehmenevät.
- Koverra spagettikurpitsan sisusta haarukan avulla siten, että siitä muodostuu irtonaista "spagettia".
- Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Poista chilistä siemenet ja hienonna chilipalko.
- Ruskista jauheliha pannulla ja lisää sipuli kuullottumaan. Lisää chili, pastakastike ja mausteet.
- Jaa kastike kurpitsanpuolikkaiden päälle. (Voit halutessasi myös sekoittaa kastikkeen kurpitsan joukkoon). Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, tai kunnes juusto on sulanut.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka mieto punainen chili 50g 1lkHinta 1,49/kpl29,80/kg
- Plussa-etu −14 %Pirkka tomaatti-valkosipulipastakastike 390gPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl3,85/kgIlman Plussa-korttia 1,75/kpl (4,49/kg)
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Plussa-etu −9 %Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 150g vähälaktoosinenPlussa-kortillaEtuhinta 3,60/2 kpl12,00/kgIlman Plussa-korttia 1,99/kpl (13,27/kg)
- SipuliHinta n. 0,14/kpl1,39/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,99/kpl2,83/kg
- Pysyvästi edullinenBarilla valkosipuli tomaattikastike 400gHinta 2,39/kpl5,98/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(707 arviota)
- yli 60 min3,5(356 arviota)
- yli 60 min4,5(97 arviota)
- alle 30 min2,9(12 arviota)
- yli 60 min3,9(125 arviota)
- 30 - 60 min4,0(114 arviota)
- alle 15 min3,7(487 arviota)
- 30 - 60 min4,0(423 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (147 arviota)
- Nona6 kuukautta sittenTein tästä vege version, korvasin jauhelihan Muu jauhiksella ja tein itse tomaattikastikkeen ja juuston tilalla käytin Oddlygood original raasteella. Muuten hyvä mutta reseptissä ei mainittu että siemenet olisi hyvä poistaa.
- Hillevi7 kuukautta sittenHelppo, kiva, "jännä" vieraille
- Xxx1 vuosi sittenJos kurpitsan halkaiseminen on vaikeaa, kannattaa sitä pehmittää muutama minuutti mikrossa.
- Leena1 vuosi sittenTodella hyvää ja täyttävää, mukava suutuntuma. Paahdoin siemenet barbecue-mausteen kera ja tarjosin lisukkeena. Korvasin jauhelihan härkismurulla ja hyvää tuli. Tätä voi kokeilla eri täytteillä. Menee jatkoon.
- Tapsa1 vuosi sittenMinusta hyvä tuote, mifusta kastike, niin tosi hyvää.
- LillyA3 vuotta sittenJäätelökauhalla saa kypsennetystä kurpitsasta helposti pois sen höttöisen kohdan, jossa siemenet ovat. Itse otan siemenet erilleen ja paahdan ne suolan kanssa kuiviksi.
- Vaihtoehtoruoka_ei3 vuotta sittenEi vakuuttanut. Liian makea verrattuna normispagettiin. Kurpitsa oli hankala halkaista veitsellä, ohjeessa ei mainittu siementen poistoa, joten kun en tiennyt siementen syötävyydestä, poistin ne. Kauhea homma. Ei jatkoon, enkä suosittele
- Terhi3 vuotta sittenTosihyvää tuli! Koversin "spagetin" ja lisäsin sen jauhelihakastikkeen joukkoon, sitten täytin sillä kurpitsan puolikkaat ja tuli vielä lisäksi yksi pieni uunivuoka, juustoraasteet päälle ja uuniin 10 minuutiksi. En muuten ottanut kurpitsansiemeniä pois, kyllä nekin on terveellisiä syödä.
- Kesäheinä3 vuotta sittenTällänen ei-niin-käteväemäntä ei ymmärtänyt, mihin tuo koverrettu sisus laitetaan? Kastikkeen sekaan?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenKesäheinä, kastike kaadetaan koverrettujen kesäkurpitsojen päälle. Koverrettua sisusta ei siis siirretä pois kesäkurpitsasta.
- Hh4 vuotta sittenKurpitsan maku vaatii vähän totuttelua, kun ulkonäön perusteella luulee syövänsä spagettia. Minulla tuli maun ja suutuntuman perusteella mieleen lämmitetty porkkanaraaste... Eli periaattessa hyvää, mutta vaatii avoimen asenteen :D
- Ek5 vuotta sittenMistä voisi spaghettikurpitsaa saada?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenEk, spagettikurpitsaa ei tosiaan kaikista kaupoista löydy, mutta syksyllä näitä on saatavilla osassa K-ruokakaupoista. Tuotetoiveesta kannattaa vinkata myös kaupan henkilökunalle, jotta he osaavat tuotetta tilata.
- Kaisa6 vuotta sittenReseptissä ei mainita, että siemenet poistetaan kurpitsasta ennen kypsennystä. Oletan, että niitä ei kuitenkaan syödä, joten itse poistin ja hyvää tuli.
- milda6 vuotta sittenoli aivan ihanaa. itse muuntelin reseptin.
- Loka177 vuotta sittenKuvassa oleva kurpitsa näyttää kesäkurpitsalle:) hyvää oli spagettikurpitsa.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenLoka17, spagettikurpitsaa on eri väreissä. Jotkin muistuttavat väritykseltään kesäkurpitsaa niin kuin tämä kuvassa olevakin kurpitsa.
- Emk7 vuotta sittenTodella hyvää kyllä kannatti kokeilla, täyttävää.
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenHei t, myös kuoren voi syödä.
- t8 vuotta sittenOnko tuossa tuo kuori myös syötävää vai toimiiko vain tarjoiluastiana?
- Pirjo8 vuotta sittenAivan mahtavaa. Hieman työläs, mutta kannattaa ahertaa. Kuoresta syntyy oiva tarjoiluastia.