• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Spagettikurpitsa

Spagettikurpitsa on hieman harvinaisempi kurpitsalajike. Kokeile ja ihastu!
Spagettikurpitsa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 274 kcal / annos (400g)

Ainekset

5 annosta
    • 1(n. 2,1 kg)spagettikurpitsa

Kastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Puolita spagettikurpitsa pitkittäin kahtia. Kypsennä kurpitsanpuolikkaita pellillä leivinpaperin päällä 200-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia tai kunnes ne pehmenevät.
  2. Koverra spagettikurpitsan sisusta haarukan avulla siten, että siitä muodostuu irtonaista "spagettia".
  3. Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Poista chilistä siemenet ja hienonna chilipalko.
  4. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää sipuli kuullottumaan. Lisää chili, pastakastike ja mausteet.
  5. Jaa kastike kurpitsanpuolikkaiden päälle. (Voit halutessasi myös sekoittaa kastikkeen kurpitsan joukkoon). Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, tai kunnes juusto on sulanut.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 400g100 g

  • 274 kcal1 150 kJ
  • Proteiinia16 g
  • Hiilihydraatteja23,1 g
  • Rasvaa14,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 21 arvostelua
  • Loka1714.10.2017

    Kuvassa oleva kurpitsa näyttää kesäkurpitsalle:) hyvää oli spagettikurpitsa.

  • K-Kuluttajapalvelu14.10.2017

    Loka17, spagettikurpitsaa on eri väreissä. Jotkin muistuttavat väritykseltään kesäkurpitsaa niin kuin tämä kuvassa olevakin kurpitsa.

  • Emk3.10.2017

    Todella hyvää kyllä kannatti kokeilla, täyttävää.

  • t15.2.2017

    Onko tuossa tuo kuori myös syötävää vai toimiiko vain tarjoiluastiana?

  • K-Kuluttajapalvelu15.2.2017

    Hei t, myös kuoren voi syödä.

  • Pirjo5.12.2016

    Aivan mahtavaa. Hieman työläs, mutta kannattaa ahertaa. Kuoresta syntyy oiva tarjoiluastia.