Kesäkurpitsalasagne
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Arvosana4,1511 arvostelua
- 30 kommenttia
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Kesäkurpitsalasagnessa pastalevyjen tilalla käytetään kesäkurpitsaviipaleita. Lasagne on gluteeniton kun käytät maissitärkkelystä.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
5 annosta
3 (n. 1 kg) | pientä kesäkurpitsaa tai |
n. 1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Täyte | |
---|---|
1 rs (400 g) | tai |
1 (120 g) | sipuli tai |
1 tlk (390 g) | tai |
1 pkt (180 g) | tai |
1–2 tl | oreganoa tai |
1/4 tl | suolaa tai |
1 rkl | maissitärkkelystä tai |
150 g (n. 3 dl) | tai |
Valmistus
yli 60 min
Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Mausta ne suolalla ja pippurilla.
Ruskista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Lisää hienonnettu sipuli. Anna kuullottua. Kaada tomaattimurska pannulle, lisää tuorejuusto, oregano ja suola. Hauduta pari minuuttia. Siirrä pannu liedeltä ja ripottele päälle maissitärkkelys. Sekoita tasaiseksi.
Annostele lasagnevuoan pohjalle ohut kerros jauhelihakastiketta ja ripottele päälle hieman juustoraastetta. Lado kesäkurpitsaviipaleita kastikkeen päälle vieri viereen lasagnen tapaan. Toista kerroksia siten, että päällimmäiseksi tulee kesäkurpitsaa. Ripottele pinnalle noin 1 1/2 dl juustoraastetta.
Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilata.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(111 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(67 arvostelua)
- yli 60 min4,7(31 arvostelua)
- 30 - 60 min3,2(62 arvostelua)
- yli 60 min4,0(97 arvostelua)
- yli 60 min3,4(153 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(214 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(85 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (511 arvostelua)
- Ansku5 kuukautta sittenVaihdoin chili tuorejuuston aurinkokuivattuun tomaattiin. En pidä liiallisesta chilin mausta. Tuli aivan loistavaa.👍
- Lennu6 kuukautta sittenResepti hyvä, niin hyvä, että haluaisin jakaa sen, mutta se ei onnistu appin kautta
- K-Kuluttajapalvelu6 kuukautta sittenLennu, kiitos palautteesta ja hienoa, että resepti on ollut mieleinen! Uudessa sovelluksessa reseptin voi tällä hetkellä tallentaa suosikiksi. Uutta sovellusta kehitetään jatkuvasti, joten välitämme kehitysehdotuksen eteenpäin.
- Anna1 vuosi sittenMielettömän hyvää! Käytin aurinkokuivattu tomaatti - tuorejuustoa ja yrttimaustettua tomaattimurskaa sekä pitsamaustetta oreganon tilalla. Vehnäjauhoilla korvasin Maizenan. Tätä teen jatkossakin!
- TTTT1 vuosi sittenTosi hyvää! Tein kasvisversion Muu-vegejauhiksesta, ja tuorejuustoa ei ollut, joten tilalle laitoin Koskenlaskija Ruoka Chiliä. Menee takuuvarmasti jatkoon!
- Suora2 vuotta sittenTällä kertaa koristelin lasagnen tomaattiviipaleilla ja mozzarella. Suorastaan herkullista!
- Kesäkurpitsa2 vuotta sittenEn ole aiemmin tehnyt tällä ohjeella. Nakkasin 1prk ranskankermaa sekaan. Uunissa paraikaa muhimassa.
- Rellu2 vuotta sittenHyvä resepti, sovelsin kastiketta hieman. Ei tullut vetistä, annoin kesäkurpitsoiden itkettyä. Oli myös nopeampi kuin tavislasagne, johon olen yleensä tehnyt bechamel-kastikkeen erikseen. Tämä menee vakituiseen ruokalistaan minun keittiössä :)
- Rosmariini2 vuotta sittenMielestäni rakenne oli liian vetinen. Osan kesäkurpitsasta voisi korvata lasagnelevyillä ja kesäkurpitsasta voisi tehdä paljon ohuempia siivuja vaikka juustohöylällä ja itkettää niitä hieman myös uunissa.
- Viola2 vuotta sittenVoitko laitta kanajauheliha?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenViola, voit hyvin kokeilla käyttää kanajauhelihaa. K-Koekeittiöllä ohje on kuitenkin testattu vain naudan jauhelihalla.
- Matleena3 vuotta sittenTästä tuli kyllä heti ekalla kerralla suosikkini ! Käytän maustamatonta tuorejuustoa, mikä toimii aivan yhtä hyvin tässä. Sekä tavallista tomaattimurskaa. Tämä on todella pehmeän makuista :).
- Irkku4 vuotta sittenTulee jatkossa meidän ruoka listalle.helppo valmistaa.ei monenlaisia kastikkeita..mieskin tykkäsi:)
- Akrika4 vuotta sittenTosi maukasta ja helppo tehdä - sai kehuja jopa mieheltäni ja ysikymppiseltä anopilta! Lisäsin joukkoon yhden valkosipulin kynnen, joka antoi kivan lisäsäyksen. Yhdellä kertaa kesäkurpitsasiivut jäivät "kellumaan" pinnalle ja kuivuivat, joten jatkossa pelaan varman päälle ja laitan päällimmäiseksi kerrokseksi kastiketta plus juustoa.
- Tomaatti4 vuotta sittenHyvä resepti, jossa kesäkurpitsan alkuperämaalla ei ole mitään merkitystä.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenHeli, välitän palautteesi reseptin tekijälle.
- Heli4 vuotta sittenHei! Olisi kiva saada tästä maukkaasta ja helposta arkiruuasta vegaaninen versio! Esim. nyhtökaura tai muut lihankorvikkeet varmasti sopivat hyvin, lisäksi chilikaurakermaa tai måpackania.. Ehkä ravintohiivahiutaleita..
- Lupus4 vuotta sittenIhan jees.
- Ahku4 vuotta sittenErinomainen ruoka, varsinkin kotimaisesta kesäkurpitsasta. Käytän maustamatonta tuorejuustoa , maistuu paremmin pienille lapsille.
- Kesäkurpitsa4 vuotta sittenKesäkurpitsalasagnen resepti aivan huippu. Ruuasta on tullut suosikkini, koska maistuu kaikille lapsista tosomiehiin. Suosittelen
- Mammm5 vuotta sittenTosi maukas lasagne!
- Amikunkka5 vuotta sittenTein reseptiä mukailleen lasagnen soijarouheesta ja tofusta ja oli kyllä maistuvaa :9 Mausteita laittaisin tosin hieman rohkeammalla kädellä!
- Ensikertalainen5 vuotta sittenAivan mainioita! Ei ollut liian vetistä ja sopii hyvin monille herkkusuille!
- Viljaton5 vuotta sittenKannattaa itkettää kesäkurpitsat, niin ei tule niin vetistä :).
- Italiafriikki6 vuotta sittenIhan suussasulavan ihanaa! Tosin tulee vähän vetistä, ehkä ensi kerralla laitan vähemmän kesäkurpitsaa/nestettä :)
- Ruokavallankumous6 vuotta sittenLisää viljattomia reseptejä!
- Lyyti6 vuotta sittenMeillä maistui koko perheelle!
- Nami6 vuotta sittenAivan ihana! Tähän ihastuttiin ja tehdään ihan varmasti toistekkin!
- kokkaavaan6 vuotta sittenOlen tehnyt kesäkurpitsa"levyt" paljon ohuempina ,juustohöylällä vetänyt ne.
- Jaanuska6 vuotta sittenTodella maukas, kevyt ruoka!