Kesäkurpitsalasagne
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
3 (n. 1 kg) | pientä kesäkurpitsaa tai |
n. 1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Täyte | |
---|---|
1 rs (400 g) | tai |
1 (120 g) | sipuli tai |
1 tlk (390 g) | tai |
1 pkt (180 g) | tai |
1–2 tl | oreganoa tai |
1/4 tl | suolaa tai |
1 rkl | maissitärkkelystä tai |
150 g (n. 3 dl) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 510 kJ / 122 kcal |
Rasva | 7,9 g |
josta tyydyttynyttä | 4,7 g |
Hiilihydraatit | 4,4 g |
josta sokereita | 3,4 g |
Proteiini | 7,9 g |
Suola | 0,8 g |
Valmistus
Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Mausta ne suolalla ja pippurilla.
Ruskista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Lisää hienonnettu sipuli. Anna kuullottua. Kaada tomaattimurska pannulle, lisää tuorejuusto, oregano ja suola. Hauduta pari minuuttia. Siirrä pannu liedeltä ja ripottele päälle maissitärkkelys. Sekoita tasaiseksi.
Annostele lasagnevuoan pohjalle ohut kerros jauhelihakastiketta ja ripottele päälle hieman juustoraastetta. Lado kesäkurpitsaviipaleita kastikkeen päälle vieri viereen lasagnen tapaan. Toista kerroksia siten, että päällimmäiseksi tulee kesäkurpitsaa. Ripottele pinnalle noin 1 1/2 dl juustoraastetta.
Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka suomalainen naudan jauheliha 17% 400gHinta 3,99/kpl9,98/kg
- Pirkka chilitomaattimurska 390gHinta 1,05/kpl2,69/kg
- Pirkka tuorejuusto chili 180g laktoositonHinta 1,79/kpl9,94/kg
- Järvikylä oregano rkk FIHinta 1,89/kpl
- Maizena maissitärkkelys jauho 400 gHinta 2,89/kpl7,23/kg
- Plussa-etu −12 %Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 150g vähälaktoosinenPlussa-kortillaEtuhinta 4,00/2 kpl13,33/kgIlman Plussa-korttia 2,29/kpl (15,27/kg)
- Pirkka kesäkurpitsa luomuHinta n. 1,12/kpl4,49/kg
- Pirkka kesäkurpitsa ulkomainenEtuhinta n. 0,42/kpl1,69/kgnorm. n. 0,65/kpl (2,59/kg)
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,25/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,89/kpl2,54/kg
- Valio Viola kevyt 200g paprika-chili tuorejuusto laktoositonEtuhinta 2,29/kpl11,45/kgnorm. 2,39/kpl (11,95/kg)
- Philadelphia sweet chili 200gHinta 2,35/kpl11,75/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(145 arviota)
- 30 - 60 min4,0(111 arviota)
- yli 60 min3,9(123 arviota)
- yli 60 min3,4(169 arviota)
- 30 - 60 min4,0(78 arviota)
- 30 - 60 min4,0(411 arviota)
- yli 60 min3,5(336 arviota)
- yli 60 min4,2(49 arviota)
Arvostele resepti
- Kurpitsa1 kuukausi sittenHei, jo toinen vuoka menossa uuniin! Huippu resepti. Lisäsin vielä timjamia ja basilikaa antamaan makua. Tähän saa nätisti katoamaan ylimääräiset kesäkurpitsat. Suosittelen.
- Uusien ruokien kokeilija3 kuukautta sittenErittäin maukas ja helppo laittaa. Jauhot voi jättää pois
- Santsa4 kuukautta sittenAivan fantastinen, laitoin valkosipulia 3 kynttä, ei jauhoja, paljon juustoa. Parempaa kuin pizza tai alkuperäinen lasagne koskaan.
- Mummi4 kuukautta sittenKyllä uppos lapsista vaariin, nopea tehdä ja riittoisa. Kiitos upeasta reseptistä
- Mervi1 vuosi sittenPs. Paseerattu Tomaatti on parempi valinta kuin tomaattimurska
- Mervi1 vuosi sittenJauhot voi hyvin jättää poiskin, tuorejuusto hoitaa homman. Itse maustoin pitsamauste-mustapippuri-valkosipuli-paprika-yhdistelmällä ja paistoin kalkkunajauhelihan paprika-ja sipulisilpun kanssa. Kyllä upposi puolisolle.
- Ninnu1 vuosi sittenCreme bonjour'n paahdettu paprika -tuorejuusto ja broilerin jauheliha eikä chiliä. Toimii. Luottoresepti.
- Aa1 vuosi sittenLoistava ruoka! Lisäksi hyvin varioitavissa, kun vaihtelee tuorejuustoja ja erilaisia tomaattimurskia. Koko perheen suosikki.
- Lepolan rouva1 vuosi sittenOlen tehnyt tätä myös ilman lihaa ja toimii hyvin niinkin.
- Alma1 vuosi sittenLaitan pohjakerrokseksi pastalevyjä imemäään kosteutta sekä korvaan oreganon rakuunalla. Lisäksi chiliä myllystä antamaan vähän potkua - toimii!
- Smörre1 vuosi sittenHyvää on, tehty monia kertoja. Nykyään jätän maissitärkkelyksen pois ja pilkon kesäkurpitsat suoraan suupalan kokoisiksi ja sekoitan jauhelihakastikkeen kanssa ja juusto päälle. Nam :)
- Orvokki1 vuosi sittenTeen tämän jauhelihan sijasta tonnikalaan ja on hyvää 👌
- Ansku2 vuotta sittenVaihdoin chili tuorejuuston aurinkokuivattuun tomaattiin. En pidä liiallisesta chilin mausta. Tuli aivan loistavaa.👍
- Lennu2 vuotta sittenResepti hyvä, niin hyvä, että haluaisin jakaa sen, mutta se ei onnistu appin kautta
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenLennu, kiitos palautteesta ja hienoa, että resepti on ollut mieleinen! Uudessa sovelluksessa reseptin voi tällä hetkellä tallentaa suosikiksi. Uutta sovellusta kehitetään jatkuvasti, joten välitämme kehitysehdotuksen eteenpäin.
- Anna3 vuotta sittenMielettömän hyvää! Käytin aurinkokuivattu tomaatti - tuorejuustoa ja yrttimaustettua tomaattimurskaa sekä pitsamaustetta oreganon tilalla. Vehnäjauhoilla korvasin Maizenan. Tätä teen jatkossakin!
- TTTT3 vuotta sittenTosi hyvää! Tein kasvisversion Muu-vegejauhiksesta, ja tuorejuustoa ei ollut, joten tilalle laitoin Koskenlaskija Ruoka Chiliä. Menee takuuvarmasti jatkoon!
- Suora4 vuotta sittenTällä kertaa koristelin lasagnen tomaattiviipaleilla ja mozzarella. Suorastaan herkullista!
- Kesäkurpitsa4 vuotta sittenEn ole aiemmin tehnyt tällä ohjeella. Nakkasin 1prk ranskankermaa sekaan. Uunissa paraikaa muhimassa.
- Rellu4 vuotta sittenHyvä resepti, sovelsin kastiketta hieman. Ei tullut vetistä, annoin kesäkurpitsoiden itkettyä. Oli myös nopeampi kuin tavislasagne, johon olen yleensä tehnyt bechamel-kastikkeen erikseen. Tämä menee vakituiseen ruokalistaan minun keittiössä :)
- Rosmariini4 vuotta sittenMielestäni rakenne oli liian vetinen. Osan kesäkurpitsasta voisi korvata lasagnelevyillä ja kesäkurpitsasta voisi tehdä paljon ohuempia siivuja vaikka juustohöylällä ja itkettää niitä hieman myös uunissa.
- Viola4 vuotta sittenVoitko laitta kanajauheliha?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenViola, voit hyvin kokeilla käyttää kanajauhelihaa. K-Koekeittiöllä ohje on kuitenkin testattu vain naudan jauhelihalla.
- Matleena5 vuotta sittenTästä tuli kyllä heti ekalla kerralla suosikkini ! Käytän maustamatonta tuorejuustoa, mikä toimii aivan yhtä hyvin tässä. Sekä tavallista tomaattimurskaa. Tämä on todella pehmeän makuista :).
- Irkku6 vuotta sittenTulee jatkossa meidän ruoka listalle.helppo valmistaa.ei monenlaisia kastikkeita..mieskin tykkäsi:)
- Akrika6 vuotta sittenTosi maukasta ja helppo tehdä - sai kehuja jopa mieheltäni ja ysikymppiseltä anopilta! Lisäsin joukkoon yhden valkosipulin kynnen, joka antoi kivan lisäsäyksen. Yhdellä kertaa kesäkurpitsasiivut jäivät "kellumaan" pinnalle ja kuivuivat, joten jatkossa pelaan varman päälle ja laitan päällimmäiseksi kerrokseksi kastiketta plus juustoa.
- Tomaatti6 vuotta sittenHyvä resepti, jossa kesäkurpitsan alkuperämaalla ei ole mitään merkitystä.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHeli, välitän palautteesi reseptin tekijälle.
- Heli6 vuotta sittenHei! Olisi kiva saada tästä maukkaasta ja helposta arkiruuasta vegaaninen versio! Esim. nyhtökaura tai muut lihankorvikkeet varmasti sopivat hyvin, lisäksi chilikaurakermaa tai måpackania.. Ehkä ravintohiivahiutaleita..
- Lupus6 vuotta sittenIhan jees.